Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 24 februari 2021

Koppel ontvluchtte in 2011 Griekse crisis, nu dreigt corona hun restaurant te nekken: “Ik word ‘s nachts huilend ...

HLN
Koppel ontvluchtte in 2011 Griekse crisis, nu dreigt corona hun restaurant te nekken: "Ik word 's nachts huilend wakker door paniekaanvallen"
Stephanie Kavadias (40) en Akis Gkinis (46) gaven in 2011 door de Griekse crisis noodgedwongen hun eethuis op Corfu op om daarna met hernieuwde moed in Kortrijk restaurant Mediterraneo te openen. Nu dreigen ze door de coronacrisis een tweede keer hun levenswerk te verliezen. "Ik zwijg niet langer, het is geen schande om toe te geven dat het écht moeilijk gaat. Het is 5 voor 12, we zijn mentaal óp. Ik stel mij elke dag meermaals de vraag of het ooit nog goed komt. Sluit ons niet langer op. Laat de horeca verstandig heropenen, anders stopt het", vertelt Stephanie.
Lees verder

Deze Nederlandse en Vlaamse duo's strijden om de titel van LEGO Master 2021
Na het succes van het eerste seizoen, presenteert Kürt Rogiers vanaf zaterdag 6 maart om 20.40 bij VTM een gloednieuw seizoen van 'Lego Masters', samen met zijn Nederlandse co-host Ruben Nicolai. Vier Vlaamse en vier Nederlandse duo's gaan een bijna onmogelijke uitdaging aan: ze proberen nog mooiere, creatievere, grotere en indrukwekkendere bouwwerken neerzetten dan vorig seizoen. De teams strijden in 9 afleveringen om de titel van 'LEGO Master 2021'.
Lees verder

Bob Savenberg staat er terug na zware burn-out en slaapproblemen: "Als ik als 14-jarige de slaap niet kon vatten, kreeg ik temesta"
Hij stond mee aan de wieg van Clouseau en runde een succesvol managementbureau. Maar de laatste jaren ging Bob Savenberg (59) door een donkere periode. "Nadat Natalia van manager veranderde, viel ik in een zwart gat", vertelt hij daarover. Met de hulp van liefst drie persoonlijke coaches - Bobby's Angels, noemt hij hen - is hij er weer compleet bovenop. "Ik heb jaren in een dip gezeten waarbij ik in niets nog interesse had, maar ben nu eindelijk ontwaakt."
Lees verder

Minister Lalieux (PS) ontkent dat ze minimumpensioenen wil verhogen met geld uit tweede pijler
Minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS) spreekt tegen dat ze de aanvullende pensioenen zwaarder wil belasten om zo de minimumpensioenen te kunnen verhogen. De PS-minister reageert daarmee op een bericht in Het Nieuwsblad en De Standaard.
Lees verder

Bill Gates waarschuwt beleggers in bitcoin: "Wie minder geld heeft dan Elon Musk, moet opletten"
Microsoft-stichter Bill Gates waarschuwt beleggers in bitcoin. "Als je minder geld hebt dan Elon Musk, moet je waarschijnlijk opletten", zegt de miljardair en ex-baas van Microsoft. Aangezien Musk, CEO van Tesla, zowat de rijkste persoon op aarde is, richt hij zich tot iedereen die bitcoin bezit.
Lees verder

OPROEP: Minister Wouter Beke beantwoordt straks jouw vragen bij HLN LIVE. Stel hier je vraag
Om 13.55 uur beantwoordt Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) jouw vragen bij HLN LIVE. Gisteren maakte de minister zich boos, omdat vaccinproducent AstraZeneca de komende weken minder dosissen zou leveren. Waarom gaat dat zo traag? Wanneer komt u aan de beurt?
Lees verder

Een play-off systeem zoals in de NBA, nog meer miljoenen voor onze kampioen: alles wat u moet weten over de nieuwe Champions League
De Belgische clubs worden deze week ingelicht over het hervormingsvoorstel van UEFA voor de Champions League vanaf 2024. In het plan dat op tafel ligt (en als we niet uit de top tien van de UEFA-ranking vallen), is de Belgische kampioen ook vanaf 2024 rechtstreeks geplaatst voor de Champions League én dat zou onze kampioen nog ettelijke miljoenen euro's méér kunnen opleveren dan nu het geval is. Alle vragen over het nieuwe format beantwoord.
Lees verder

Baanbrekende uitspraak: voor het eerst in Europa Syriër veroordeeld voor misdaden van Assad-regime
De rechtbank in het Duitse Koblenz heeft de Syrische asielzoeker Eyad al-G. vanmorgen tot 4,5 jaar cel veroordeeld. De Syriër hielp in 2011 bij het neerslaan van een demonstratie in Damascus, waarna de arrestanten werden afgevoerd naar een gevangenis die berucht was vanwege martelingen. Het is voor het eerst in Europa dat een medewerker van de regering Assad voor de misdaden van het regime wordt veroordeeld.
Lees verder

Australische arts geeft twee bejaarden viermaal voorgeschreven dosis van coronavaccin
Twee bejaarden van een Australisch rusthuis in Brisbane kregen een dosis van het Pfizer-vaccin toegediend die vier keer hoger lag dan de voorgeschreven hoeveelheid. De arts in kwestie had de verplichte opleiding om te vaccineren niet gehad en vergiste zich. Hij nam ontslag als vaccinator.
Lees verder

Wielerjournalist Joeri De Knop strikt 'Grote Drie' in de Gouden Klassiekers: "Investering meer dan waard"
Zaterdag gaat met de Omloop het voorjaar écht van start. Nog inspiratie nodig voor jouw Gouden Klassiekers-ploeg? Deze week geven onze journalisten jou de ultieme tips voor een ideale voorjaarsploeg. Vandaag: de sterrenformatie van Joeri De Knop, wielerjournalist bij Het Laatste Nieuws.
Lees verder

Alsof je er zelf bent: NASA deelt eerste haarscherpe kleurenfoto van planeet Mars
Het Amerikaanse ruimtevaartagentschap NASA heeft de allereerste kleurenfoto in hoge resolutie online gezet die Perseverance maakte van het oppervlak van de planeet Mars. Intussen deelde het agentschap ook al een vijfduizendtal ruwe beelden die genomen werden tijdens de landing van de rover, afgelopen donderdag.
Lees verder

Football Talk. Celtic ligt uit Schotse titelrace: coach Lennon stapt op - Koch weg bij Eupen
Menno Koch (26) verlaat AS Eupen per direct met bestemming CSKA Sofia (in Bulgarije loopt de transferperiode nog tot 28/2). De Nederlander werd bij de Panda's als centrale verdediger gebarreerd door Heris, Amat, Poulain, Agbadou, Bushiri en Miangue. Koch arriveerde 'Am Kehrweg' in de zomer van 2019 en zijn contract liep nog tot 2022. Dit seizoen verscheen hij acht keer aan de aftrap en maakte twee doelpunten, waaronder begin november de late gelijkmaker in de thuismatch tergen Waasland-Beveren. (AR)
Lees verder

Wordt Van der Poel dé man van het voorjaar? "Mentaal blijkbaar zéér belangrijk geweest dat hij Van Aert kon kloppen in de Ronde"
't Is weer koers! En in aanloop naar het openingsweekend zijn wij met een nieuwe wielerpodcast begonnen. Stijn Vlaeminck spreekt daarin uitgebreid met HLN-journalisten Bart Audoore en Joeri De Knop en onze chef wielrennen Marc Ghyselinck over wat het boeiendste voorjaar sinds lang moet worden. De video met de volledige eerste aflevering van de podcast vindt u HIER terug.
Lees verder

Bijna helft van net bevallen vrouwen heeft depressieve gevoelens
Zowat 37,5 procent van zwangere vrouwen en 45 procent van net bevallen moeders geeft aan dat ze depressieve gevoelens hebben. Dat blijkt uit een onderzoek van AP Hogeschool Antwerpen. Onderzoekers Vroedkunde ontwikkelden een online tool met gepersonaliseerd advies.
Lees verder

Regisseur Robin Pront over verdeelde meningen 'The Silencing': "Groot verschil tussen wat publiek en critici vinden"
Vanaf vandaag kunnen we eindelijk kijken naar de nieuwe film van Robin Pront: 'The Silencing'. Het is de opvolger van zijn bejubelde film 'D'Ardennen' waarin Kevin Janssens, Veerle Baetens en een ontsnapte struisvogel de hoofdrol spelen. Deze keer is het een Canadese productie, die vorig jaar al in de Amerikaanse bioscopen te zien was, maar nu ook bij ons via Streamz. "Ik krijg regelmatig scripts doorgestuurd en dit was er een waar ik echt wel een persoonlijke connectie mee heb", aldus Pront bij Byloo op Radio 1.
Lees verder

Romain Grosjean kruipt na zware F1-crash voor het eerst terug achter stuur en mist eerste bocht: "Angst was er niet"
Bijna drie maanden nadat hij aan de dood ontsnapte, kroop Romain Grosjean (34) opnieuw achter het stuur van een racewagen. De Zwitserse Fransman legde een eerste test af in de IndyCar, waar hij vanaf april aan de slag gaat. Van een leien dakje liep het niet, want al in de eerste bocht ging hij van de baan. Gelukkig zonder erg. "Dit voelt aan als thuiskomen."
Lees verder

Laatste standbeeld van dictator Franco verwijderd
Het laatste standbeeld van de Spaanse dictator Francisco Franco is in alle stilte verwijderd. Het beeld stond in Melilla, een Spaanse autonome stad aan de kust van Noord-Afrika. Dat schrijft de Britse krant The Guardian.
Lees verder

Recordhoeveelheid coke voor Nederland onderschept in havens van Antwerpen en Hamburg
In de havens van Antwerpen en Hamburg is in totaal 23.000 kilo cocaïne onderschept. De drugs, met een handelswaarde van in totaal 600 miljoen euro was bestemd voor de Nederlandse markt, meldt de Nederlandse politie.
Lees verder

Aantal beschadigingen aan flitspalen in Vlaanderen meer dan gehalveerd in 2020
Vorig jaar zijn er in Vlaanderen 29 beschadigingen van flitspalen vastgesteld. Dat is minder dan de helft van de 68 schadegevallen in 2019. Ook in 2017 (49) en 2018 (57) lagen de cijfers een stuk hoger.
Lees verder

Het Italiaanse succesverhaal dat enkel maar aan populariteit wint: overnemer gezocht voor Panini
Nadat enkele Italiaanse broers plaatjes van voetballers ruilen tot een monstersucces uitbouwden, willen ze nu zelf hun bedrijf inruilen met een overnemer. Aan geïnteresseerden is er geen gebrek: de populariteit van de stickers is eigenlijk altijd blijven stijgen.
Lees verder