Doorgaan naar hoofdcontent

KOERS KORT. Rickaert verschijnt niet aan de start in Bessèges na vals positieve coronatest

HLN
KOERS KORT. Rickaert verschijnt niet aan de start in Bessèges na vals positieve coronatest
Jonas Rickaert (26) moet verstek laten gaan voor de 51e editie van de Ster van Bessèges (2.1), die woensdag van start gaat. De renner van Alpecin-Fenix legde een vals positieve coronatest af.
Lees verder

Minister Vandenbroucke vraagt Sciensano om trendonderzoek naar lachgas: "Ik maak me zorgen"
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) zal wetenschappelijk instituut Sciensano vragen om een onderzoek naar het gebruik van lachgas. Dat antwoordde hij dinsdag op vragen in de Kamer.
Lees verder

Man lost schoten in Molenbeek en verschanst zich na achtervolging in huis: politie wacht op komst speciale eenheden
Nadat er vanmiddag schoten werden gelost in Molenbeek, is de politie de dader gevolgd naar de Zeemtouwersstraat in Anderlecht. Daar zou hij verschanst zitten in een huis.
Lees verder

De tien opvallendste cijfers van de wintermercato: Club-vertrekker bij duurste transfers, 2 teams goed voor alle inkomsten
De wintermercato was zelden zo rustig, maar dat betekent niet dat er niets te beleven viel. Wij blikken terug aan de hand van tien opvallende cijfers.
Lees verder

LIVE. In rusthuizen wordt volop geprikt, maar meer bezoek is nog niet aan de orde: "Te vroeg om spelregels aan te passen"
De vaccinatie van de brede bevolking zal volgens leeftijd gebeuren. Dat heeft Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) in de commissie Welzijn gezegd. "We werken volgens het leeftijdsprincipe. Dus de oudste mensen eerst en dan de volgende groepen", zei Beke. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

Leye op z'n hoede voor trip naar Seraing: "Wil niet de negatieve verrassing van dit jaar zijn"
Een zompig, zwaar veld én een Luikse derby in Seraing. Leve de Beker van België - al is het dan zonder fans. Standard leeft ontspannen toe naar het burenduel. "Maar ik wil niet de negatieve verrassing zijn dit jaar", waarschuwt Mbaye Leye.
Lees verder

Justitieminister Van Quickenborne over buitenlandse training van Schild & Vrienden in militaire kampen: "Volste vertrouwen in gerecht"
Ook bij ons blijken er mensen met extreemrechtse sympathieën bereid om de wapens op te nemen. Het gaat om leden van de extreemrechtse organisatie Schild & Vrienden. Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) heeft er het volste vertrouwen in dat het gerecht haar werk op een correcte manier zal doen.
Lees verder

Leden van Schild en Vrienden trainen in buitenlandse militaire kampen: "Volste vertrouwen in gerecht"
Ook bij ons blijken er mensen met extreemrechtse sympathieën bereid om de wapens op te nemen. Het gaat om leden van de extreemrechtse organisatie Schild en Vrienden. Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne heeft er het volste vertrouwen in dat het gerecht haar werk op een correcte manier zal doen.
Lees verder

Avocado's Colruyt langer houdbaar dankzij onzichtbare tweede schil
Colruyt verkoopt vanaf vandaag avocado's met een onzichtbare, plantaardige beschermlaag. Dat zorgt ervoor dat het vocht in de vrucht blijft en zuurstof erbuiten. "Zo blijven eetrijpe avocado's tot twee maal langer houdbaar", meldt de supermarkt.
Lees verder

Alicia Keys en Christina Aguilera zingen op afterparty Super Bowl
Alicia Keys (40) en Christina Aguilera (40) zullen de afterparty van de Super Bowl zondag verzorgen. Eerder raakte al bekend dat The Weeknd tijdens de populaire halftime show zal optreden. Ook de Amerikaanse countryzanger Luke Bryan zal een rol krijgen tijdens het spektakel.
Lees verder

Nog twee aanhoudingen voor rellen Den Bosch
De politie heeft opnieuw twee verdachten van de rellen in Den Bosch aangehouden. Het gaat om twee mannen van 18 en 21 jaar uit Den Bosch. Ze worden verdacht van diefstal en openlijk geweld.
Lees verder

CROKY CUP LIVE (18u). Laten Antwerp, Moeskroen of Kortrijk zich verrassen in 1/16de finales?
De hoofdbrok is pas voor morgen, maar vanavond worden er al drie 1/16de finales afgewerkt in de Croky Cup. Om 18u worden Antwerp-La Louvière (tweede nationale) en Union (1B)-Moeskroen op gang getrapt, om 20u begint Kortrijk eraan in Lommel (1B). Wordt het een gezondheidswandeling voor onze topklassers, of vallen er meteen verrassingen te noteren? Via deze liveblog zit u op de eerste rij!
Lees verder

'Ontsnappingsmutant' duikt nu ook op in enkele stalen van Britse variant: "Als het bevorderlijk is voor het virus zal deze vaker optreden"
De Britse overheidsorganisatie Public Health England (PHE) heeft een paper gepubliceerd waarin de Britse B.1.1.7-variant gedetailleerd onder de loep wordt genomen. Opmerkelijk, er doken inmiddels elf stalen op waarbij de E484K-mutatie optrad, een 'ontsnappingsmutant' die tot zover enkel opdook bij de Zuid-Afrikaanse en Braziliaanse varianten. "Normaal", volgens viroloog Marc Van Ranst. "Als een mutatie heel bevorderlijk is voor een virus, zal deze vaker optreden."
Lees verder

Steeds meer Europese landen willen vaccin AstraZeneca niet aan ouderen geven
Al minstens zes Europese lidstaten kiezen ervoor om geen ouderen in te enten met het vaccin van de Brits-Zweedse farmaceut AstraZeneca en de universiteit van Oxford. Het Europese Geneesmiddelenagentschap keurde het vaccin eind vorige week goed, maar wees erop dat er te weinig data waren om de werkzaamheid bij 65-plussers te kunnen beoordelen. In België wacht de taskforce Vaccinatie op een advies van de Hoge Gezondheidsraad.
Lees verder

Victoria Beckham krijgt vertederend briefje van dochter Harper: "Je bent mijn beste vriendin"
Spice Girl en fashion designer Victoria Beckham (46) deelde op Instagram een foto van een schattig briefje dat haar dochter voor haar en David Beckham (45) had geschreven. De kleine Harper (9) stortte haar hart uit in een lieve, handgeschreven boodschap aan haar ouders.
Lees verder

Fransman overtreedt avondklok en scheurt met 225 km/u waar hij 80 mag
Een jonge snelheidsduivel die de verstrengde Franse avondklok aangreep om te racen op verlaten wegen, mag zich verwachten aan enkele fikse boetes. De twintiger is ook zijn rijbewijs kwijt.
Lees verder

Britse coronaheld 'Captain Tom' (100) overleden aan Covid-19
De Britse oorlogsveteraan Tom Moore (100), wereldberoemd door zijn corona-inzamelingsactie, is gestorven na een coronabesmetting. Hij was onlangs opgenomen in het ziekenhuis. Moore had volgens familie de afgelopen weken een longontsteking. Daarom was hij nog niet gevaccineerd tegen Covid-19. De Britse koningin Elizabeth condoleerde de familie in een persoonlijke boodschap.
Lees verder

Gebroken flacons, verkeerde doseringen en gemors met spuitjes: duizenden vaccins gingen al verloren
Niet ieder coronavaccin dat de voorbije weken aan België geleverd werd, is in de arm van een burger gespoten. Door menselijke foutjes en problemen bij de opslag of het transport werden duizenden vaccins verspild. De overheid erkent het probleem. "We proberen dat verlies zo beperkt mogelijk te houden."
Lees verder

Tesla roept 135.000 auto's terug voor probleem met boordcomputer
Tesla zal in de Verenigde Staten bijna 135.000 wagens van het Model S en het Model X terugroepen vanwege een veiligheidsprobleem in verband met de boordcomputer. Dat doet de autofabrikant nadat het Amerikaanse agentschap voor verkeersveiligheid eerder dit jaar al aan de alarmbel had getrokken.
Lees verder

Uber neemt alcoholbezorgdienst Drizly over
Taxi-app en bezorgdienst Uber neemt de Amerikaanse alcoholbezorger Drizly over. Daarmee krijgt Uber, dat al maaltijden bezorgt met dienst Uber Eats, er een nieuwe lucratieve bezorgdienst bij.
Lees verder