Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 3 februari 2021

KOERS KORT. Géén Sport Vlaanderen-Baloise in Bessèges na mogelijke coronabesmetting

HLN
KOERS KORT. Géén Sport Vlaanderen-Baloise in Bessèges na mogelijke coronabesmetting
Geen Eikenmolen op zondag 28 februari in het parcours van de 73ste Kuurne-Brussel-Kuurne. De bult wordt vervangen door de hellingen Tiegemberg en Boembeek. Het tweede luik van het Belgische openingsweekend van het wielrennen zal verreden worden zonder publiek of VIP-formules. De organisatie zet dit jaar ook extra in op veiligheid en nam daarvoor zelfs een externe firma onder de arm. Er komen in Kuurne-Brussel-Kuurne in totaal 25 teams aan de start waarvan er 17 het statuut hebben van WorldTeam.
Lees verder

Ed Sheeran moet dit jaar 32 miljoen euro aan belastingen betalen, maar dat zal zeker en vast geen probleem zijn
De prijs voor de grootste fiscale factuur in de muzieksector gaat ongetwijfeld naar Ed Sheeran (30). De singer-songwriter moet de Britse staat dit jaar 32 miljoen euro betalen. Dat bedrag bestaat voor bijna 20 miljoen euro uit heffingen op de inkomsten van de tournee waarmee Sheeran de afgelopen drie jaar rondtrok.
Lees verder

Kortrijk Spurs vindt in Steve Rousseau een nieuwe voorzitter met heel veel ambitie: "In 2025 de Beker van België winnen"
Basketbalclub Kortrijk Spurs heeft een nieuwe voorzitter. Steven Rousseau, broer van s.pa-kopstuk Conner Rousseau, is vanaf nu preses van de club. De CEO van HR-bedrijf House of Talents wil de club doen schitteren als nooit tevoren.
Lees verder

Brains over beauty? Waarom de nieuwste modellen slim zijn én flaporen of sproetjes hebben
Ella Emhoff, de 21-jarige plusdochter van Amerikaanse vicepresident Kamala Harris, wordt model. Ook dichteres Amanda Gorman (22) is klaar om de catwalks te veroveren. Geen klassieke schoonheden, wel de ideale mix van beauty en brains. Moet een model meer zijn dan een knap gezicht? "In België is er meer vraag naar meisjes met een hoekje af", zegt Véronique Vermeire, scout bij Dominique Models.
Lees verder

Europese autosector verwacht 10 procent meer verkoop dit jaar
De Europese autosector verwacht, bij monde van sectorfederatie ACEA, dat de verkoop dit jaar met 10 procent zal stijgen tegenover vorig jaar. Dat was een rampjaar voor de autoverkoop, een gevolg van de coronapandemie.
Lees verder

Moeder en zoon dood aangetroffen in bungalowpark in Lanaken: verdachte geeft zichzelf aan in Maastricht
Woensdagvoormiddag zijn er twee lichamen aangetroffen in één van de chalets van bungalowpark Sonnevijver in Rekem bij Lanaken. Het zou gaan om een moeder en haar zoon.
Lees verder

Afghaans jongetje moest vluchten voor de taliban na ontmoeting met zijn idool: "We hoopten dat Messi zou doen wat Ronaldo deed"
Murtaza Ahmadi. Zegt de naam u nog iets? De Afghaanse jongen ging vijf jaar geleden viraal met een foto waarop hij een plastic Messi-shirt droeg. Hij ontmoette de superster van Barça - een droom die werkelijkheid werd -, maar beleefde daarna een vreselijke periode.
Lees verder

Afghaans jongetje moest vluchten voor de taliban na ontmoeting met Messi: "We hoopten dat Messi zou doen wat Ronaldo deed"
Murtaza Ahmadi. Zegt de naam u nog iets? De Afghaanse jongen ging vijf jaar geleden viraal met een foto waarop hij een plastic Messi-shirt droeg. Hij ontmoette de superster van Barça - een droom die werkelijkheid werd -, maar doorging daarna een vreselijke periode.
Lees verder

Moeder en zoon dood aangetroffen in bungalowpark in Lanaken: parket en politie starten onderzoek
Woensdagvoormiddag zijn er twee lichamen aangetroffen in één van de chalets van bungalowpark Sonnevijver in Rekem bij Lanaken. Het zou gaan om een moeder en haar zoon.
Lees verder

Konijnenplaag langs Brusselse Ring in Lot: jager mag tot eind februari op pad
Er wordt de komende weken gejaagd op konijnen in de bermstroken langs de Brusselse Ring in Lot. Burgemeester Hugo Vandaele (Lijst Burgemeester) heeft een jager toestemming gegeven om er te jagen in de buurt van het recyclagepark en de begraafplaats in Lot. Er is een konijnenplaag en dus mag er ingegrepen worden om de overlast te beperken.
Lees verder

Vaccinatiecentrum UZ is klaar, maar grotendeels werkloos. "Vlaams Agentschap is te voorzichtig"
120. Zoveel coronavaccins mag het UZ Gent deze week toedienen, in hun eigen vaccinatiecentrum waar tot 1.000 mensen per dag ingeënt kunnen worden. "De leveringen schieten tekort, maar het Vlaams Agentschap Zorg & Gezondheid is ook te voorzichtig", vindt woordvoerder Karlien Wouters.
Lees verder

Amerikaanse volwassenen waren tussen februari en oktober 2020 verantwoordelijk voor bijna helft van nieuwe besmettingen in de VS
De coronamaatregelen gelden voor iedereen, voor elke leeftijdsgroep, vrijwel overal ter wereld. Dus ook voor de jongeren, die volgens enkele onderzoeken de drijvende kracht zijn achter de verspreiding van het virus. Nochtans blijkt uit een Britse studie dat Amerikaanse volwassenen (35-49 jaar) tussen februari en oktober 2020 verantwoordelijk waren voor maar liefst 41,1 procent van alle nieuwe besmettingen in de VS.
Lees verder

GSK gaat 100 miljoen kandidaat-coronavaccins produceren in ons land
Het Britse farmabedrijf GSK gaat dit jaar tot 100 miljoen dosissen mee produceren van het kandidaat-coronavaccin van het Duitse biotechbedrijf CureVac, dat zich momenteel wel nog in testfase 2b/3 bevindt van de klinische studies. GSK zal daarvoor gebruikmaken van zijn productienetwerk in België, klinkt het in een persbericht. Woordvoerster Elisabeth Van Damme bevestigt aan HLN Live dat de vaccindoses in Waver zullen geproduceerd worden.
Lees verder

Quincy Rombaut (Lochristi) begrijpt stopzetting competitie: "Blij dat knoop eindelijk is doorgehakt"
SK Lochristi en Quincy Rombaut staan achter de beslissing om de competitie stop te zetten. De sportief verantwoordelijke heeft de blik al op volgend seizoen gericht.
Lees verder

Kris Supply (Bevo Beobank Roeselare A): "Kern met maximum drie speelsters aanvullen"
Tot eind deze maand kunnen de speelsters van Bevo Beobank Roeselare twee keer per week online trainen. Doordat het seizoen niet meer wordt hernomen is dat geen verplichting. Coach Kris Supply hoopt in mei weer in zaal te kunnen trainen om de competitie 2021-22 voor te bereiden.
Lees verder

Bewegingsvrijheid van deelnemers aan Spelen wordt zeer beperkt
Sporters en andere betrokkenen bij de Olympische Spelen van Tokio zullen flink worden beperkt in hun bewegingsvrijheid. Dat blijkt uit het eerste van een aantal voorlopige draaiboeken waarin de organisatie voor elke doelgroep de coronamaatregelen toelicht.
Lees verder

Coaches reageren op komst van Laura Tesoro als vijfde coach in 'The Voice': "We gaan niet met haar naar de finale"
Het was voor Niels Destadsbader, Koen Wauters, Natalia en Tourist LeMc even schrikken toen Laura Tesoro plots uit de backstage van 'The Voice' tevoorschijn kwam. Laura kwam met een grote lach haar collega's meedelen dat zij de extra vijfde coach wordt van de talentenshow. Enkele coaches hadden daar toch hun bedenkingen bij...
Lees verder

Nederland voert vanaf eind volgend jaar statiegeld op blikjes in
Vanaf eind volgend jaar voert Nederland statiegeld op blikjes in. Het statiegeldbedrag per blikje wordt minimaal 15 cent. De maatregel gaat in op 31 december 2022. De Nederlandse regering komt met de maatregel omdat er nog steeds te veel blik als zwerfafval in het milieu belandt.
Lees verder

KIJK LIVE. Vlaams minister Wouter Beke (CD&V) licht bij VTM Nieuws toe welke mensen met onderliggende aandoeningen voorrang krijgen bij vaccinatie
Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) heeft samen met zijn collega's vastgelegd welke onderliggende aandoeningen in aanmerking komen om patiënten prioriteit te geven bij de vaccinatie. Beke licht de lijst, met daarop ook obesitas en een hoge bloeddruk, toe in VTM Nieuws. Volg het hier live.
Lees verder

Dit staat ons te wachten in het tweede seizoen van 'Bridgerton'
Ook fan van de Netflix-reeks 'Bridgerton'? Ben je nog volop aan het kijken naar de avonturen van de knappe hertog Simon en die mooie Daphne? Of heb je de reeks al verslonden en snak je naar het tweede seizoen? Dan hebben we goed én slecht nieuws. Want die tweede jaargang komt er zeker (er werden zelfs zéven nieuwe seizoenen aangekondigd), maar de eerste scènes moeten nog gefilmd worden. Vermoedelijk gebeurt dat komende zomer.
Lees verder