Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 11 februari 2021

Karen (25) en Sam (25) zijn al 10 jaar samen maar wonen noodgedwongen nog thuis om geld opzij te kunnen zetten: “Ma...

HLN
Karen (25) en Sam (25) zijn al 10 jaar samen maar wonen noodgedwongen nog thuis om geld opzij te kunnen zetten: "Maandelijks 1.500 euro sparen voor ons eigen huis"
Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Voorlopig wonen Karen en Sam, allebei 25, nog bij hun ouders, maar ze dromen van een eigen huis. Karen heeft al een spaarpotje opgebouwd met haar studentenjob, Sam zet, sinds hij werk heeft, elke maand 1.500 euro opzij. "De grootste hap uit ons budget gaat naar reizen. Dat gaat voorlopig niet, dus kunnen we meer geld opzij zetten. Nog een jaar sparen en dan zouden we een starterswoning van 300.000 euro moeten kunnen kopen", zegt het jonge koppel.
Lees verder

Jongen van 15 zakt door ijs in Ledeberg, brandweer redt hem met ladder
In het park De Vijvers in Ledeberg is een drama nipt vermeden. Een jongen van 15 zakte er door het ijs van de vijver. Hij kon zelf uit het gat klauteren, maar zat dan wel vast op het eilandje in het midden van de vijver. De brandweer kwam hem redden.
Lees verder

Meisje van 15 zakt door ijs in Ledeberg, brandweer redt haar met ladder
In het park De Vijvers in Ledeberg is een drama nipt vermeden. Een meisje van 15 zakte er door het ijs van de vijver. Ze kon zelf uit het gat klauteren, maar zat dan wel vast op het eilandje in het midden van de vijver. De brandweer kwam haar redden.
Lees verder

Ballerini bezorgt Deceuninck-Quick.Step na straffe sprint eerste zege van het seizoen
De Italiaan Davide Ballerini heeft de openingsetappe in de Tour de la Provence gewonnen. Het is de eerste overwinning voor Deceuninck–Quick.Step dit seizoen. Zijn ploegmaat en wereldkampioen Julian Alaphilippe, Gianni Moscon (Ineos Grenadiers), Giulio Ciccone (Trek–Segafredo) kleurden de koers met een lang uitgesponnen aanval die strandde op slechts twee kilometer van de streep.
Lees verder

Is het verstandig om nu al reis te boeken voor deze zomer? En wat als geplande trip door reisverbod niet kan doorgaan? Alle vragen beantwoord
Het is voorlopig tot 1 april verboden om niet-essentiële reizen naar het buitenland te maken. Dat heeft het Overlegcomité vrijdag beslist. Maar wat als je al een reis had geboekt met vertrek in februari of maart? Kan je dan je geld terugkrijgen? En is het verstandig om nu al te boeken voor komende zomer? Reisexpert Anne Moriau van Test Aankoop beantwoordde vanmiddag alle mogelijke vragen in een Facebook Live. Dit waren de tien opmerkelijkste.
Lees verder

Planbureau waarschuwt voor aanzienlijk jobverlies dit jaar
De werkgelegenheid heeft in de coronacrisis beter standgehouden dan verwacht, maar dit jaar dreigt nog aanzienlijk jobverlies. Dat zegt het Federaal Planbureau.
Lees verder

Opnames van nieuwe 'Game of Thrones'-reeks gaan in april van start
Goed nieuws voor fans van de serie 'Game of Thrones'. De opnames van de prequel 'House of the Dragon' gaan in april al van start. Dat bevestigde HBO zelf tijdens een panelgesprek.
Lees verder

Luxe versus budget: Beautyredactrice Sophie vergelijkt dure en goedkope parfums. "Voor zo'n verslavende geur tel ik wel een rib uit mijn lijf neer"
Parfum is hyperpersoonlijk en laat een blijvende indruk na. Net dat maakt de aankoop van een parfum zo moeilijk: je kiest maar best meteen goed. Maar hoe doe je dat in een wereld die bulkt van de flesjes in alle prijscategorieën? Beautyredactrice Sophie onderwerpt verschillende parfums, van erg betaalbaar tot een tikkel prijziger, aan haar getrainde neus. Scoort een parfum van 25 euro even goed als een geurtje van 240 euro?
Lees verder

Verste object in ons zonnestelsel ontdekt: de rots 'FarFarOut'
Aan de rand van ons zonnestelsel draait een rots rond de zon. Het is het verste object in ons stelsel dat tot nu toe bekend is. Het object heeft de bijnaam FarFarOut gekregen, oftewel ver, ver weg.
Lees verder

GAMEREVIEW. 'Destruction AllStars' is pretentieloze tussendoorsnack met grote toekomstplannen
Prettig gestoorde virtuele verkeersagressie vind je bij Destruction AllStars. Het haalt de mosterd zowel bij Rocket League als bij Overwatch en Amerikaans worstelen, maar brouwt daar toch vooral zijn eigen, unieke crashcocktail uit.
Lees verder

KIJK LIVE (18u). Opstellingen zijn bekend, Beerschot ontvangt KV Mechelen in 1/8ste finales Croky Cup
• Achtste finales Croky Cup • Aftrap: 18u • Olympisch Stadion • Kijk op HLN.be LIVE naar de wedstrijd!
Lees verder

Heeft het nog wel nut om winkelkarren en deurklinken te ontsmetten?
Steeds meer onderzoek toont aan dat de kans op besmetting van het coronavirus via een oppervlakte als een deurklink of winkelkar, erg klein is. Heeft het dan wel nog nut om die te ontsmetten?
Lees verder

Katholieke koepel trekt naar Grondwettelijk Hof tegen nieuwe eindtermen secundair: "Bedreiging voor kwaliteit en vrijheid onderwijs"
De koepel van het Katholiek Onderwijs trekt naar het Grondwettelijk Hof tegen de goedkeuring van de nieuwe eindtermen in de tweede en derde graad van het secundair onderwijs. De eindtermen werden nog maar gisteren goedgekeurd door het Vlaams Parlement. Topman Lieven Boeve spreekt over "een bedreiging voor de kwaliteit en de vrijheid van het onderwijs". "Er zijn te veel eindtermen en er is te weinig onderwijstijd om ze grondig te verwerven. Zo kunnen we geen kwaliteit bieden. Leerlingen zullen over alles nog iets leren, maar niets meer grondig."
Lees verder

Afrekening in drugsmilieu: man in Brussel ontvoerd en zwaar gefolterd
Een man die in Brussel ontvoerd werd, is zwaar gefolterd. Volgens het parket gaat het om een afrekening in het drugsmilieu.
Lees verder

Piqué riskeert sanctie na straffe uitspraak: "'85% van arbitrage supportert voor Real Madrid', is me gezegd"
De Spaanse voetbalbond heeft een disciplinair onderzoek geopend naar Barcelona-verdediger Gerard Piqué en Manuel Vizcaíno, de voorzitter van Cádiz CF. Die eerste insinueerde op YouTube partijdigheid van de scheidsrechters ten voordele van Real Madrid, terwijl de laatste in een open brief zijn beklag deed over de videoarbitrage. Daarmee zouden ze de integriteit van de competitie in twijfel getrokken hebben.
Lees verder

ASSISEN. Jordy Vande Sompele (26) schuldig aan kruisboogmoord
De volksjury heeft Jordy Vande Sompele (26) schuldig bevonden aan de moord op Bjorn De Vrieze (28). De Tieltenaar bracht zijn liefdesrivaal op 1 mei 2018 met een kruisboog om het leven. De verdediging had niet betwist dat de beschuldigde met voorbedachten rade handelde.
Lees verder

Bart Swings eindigt achtste op 5.000m op WK lange afstand, Zweedse sensatie Van der Poel klopt topfavoriet Roest
Bart Swings is 8ste geworden op de 5000 meter op het wereldkampioenschap lange afstanden. In het Thialfstadion in het Nederlandse Heerenveen won Swings makkelijk z'n rit tegen de Italiaan Giovannini, maar dat was niet genoeg om zich te mengen met de groten. De overwinning was voor de Zweed Nils van der Poel
Lees verder

Duitsland sluit grenzen om gevaarlijke varianten uit Tirol en Tsjechië tegen te houden
Duitsland gooit de grenzen met Tsjechië en Tirol dicht om de opmars van besmettelijkere coronamutaties te stoppen. Het grensverkeer voor pendelaars dat wel nog toegestaan wordt, zal intensiever gecontroleerd worden. Dat melden Duitse media. Volgens de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer is het de bedoeling dat de maatregel dit weekend van kracht wordt.
Lees verder

SHOWBITS. Nasrien Cnops onthult het geslacht van haar baby en James Cooke stelt zich kandidaat voor de nieuwe K3
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Serieuze aderlating voor PSG: geen Neymar in CL-topper tegen Barcelona
Neymar mist de Champions League-kraker tegen FC Barcelona van volgende week dinsdag. De Braziliaan stapte gisteren in de Franse voetbalbeker zelf van het veld met pijn aan de adductoren na een reeks overtredingen. Hij zou een viertal weken aan de kant staan. Met wat geluk haalt hij de terugwedstrijd tegen Barça, die op 10 maart gespeeld wordt.
Lees verder