Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 13 februari 2021

Kappers staan te trappelen om schaar weer in klanten te zetten: “We moeten wassen, knippen, brushen, kleuren, föhn...

HLN
Kappers staan te trappelen om schaar weer in klanten te zetten: "We moeten wassen, knippen, brushen, kleuren, föhnen en weer doorgaan"
Wie Bart Tommelein (Open Vld) nog wil vergelijken met een koningspoedel zal vroeg moeten opstaan, want de burgemeester van Oostende laat vandaag al om 9 uur de schaar zetten in zijn weelderige krullen. Na 3,5 maanden sluiting openen de 22.000 Belgische kapsalons opnieuw de deuren. Wij polsten bij kappers en hun eerste klanten naar hun verwachtingen.
Lees verder

"Hij leek net op de goede weg." Beruchte crimineel heeft geen verklaring voor aanranding van vrouwen in Kortrijks station
Wat doet een zware gangster, die weliswaar zijn straffen heeft uitgezeten, in godsnaam in het piepkleine Mesen? Die vraag stellen veel mensen zich nadat dinsdag in het Kortrijkse de 53-jarige Abdelhaq Melloul Khayari werd gearresteerd omdat hij in januari acht vrouwen had aangerand. Zocht hij rust en een anoniem bestaan, nadat het leven hem niet had gespaard? Wou hij z'n leven beteren? En waarom liet hij zich opnieuw verleiden tot ernstige zedenfeiten en verkwanselt hij zo de kansen die hem werden geboden, ondanks zijn gerechtelijk verleden? We zochten naar antwoorden.
Lees verder

COLUMN. Waarom zou het bij K3 altijd de blonde zijn die vertrekt?
Op zaterdag blikt onze columniste Nadine Van Der Linden terug op de week. Bij het afscheid van Klaasje vraagt ze zich af: waarom zijn het altijd de blondines die opstappen bij K3? Zijn blonde vrouwen moeilijke vrouwen? Wat zegt haarkleur over een mens? Een column langs L'Oréal, domme blondjesmoppen en verliefd zijn op Blondie.
Lees verder

Carl Devos. De zaak El Kaouakibi sleurt de politieke geloofwaardigheid in een populistisch ravijn. Zonde voor die vele niet-zakkenvullers
Sinds de Marrakesh-val van Michel I eind 2018 blijft de zuurtegraad in de Wetstraat onrustwekkend hoog. Deze week was er een piek. Zo schreeuwden de voorzitters van Groen en sp.a in de VRT-gangen zo luid tegen elkaar dat ze het in de studio's konden horen. Dat Groen het linkse leiderschap aan sp.a moet laten, komt minstens evenzeer door het problematische voorzitterschap van Almaci als door de kunde van Rousseau. Maar de piek werd veroorzaakt door wat als #sihamegate rondtrekt. Die miserie werd zo erg dat Open Vld de lijn met El Kaouakibi tijdelijk verbreekt, om zo verdere besmetting te vermijden. Een onfrisse erfenis van de vorige voorzitter die de huidige moet incasseren. En die Lachaert mandateert om de grove borstel uit te halen.
Lees verder

Fashion Sakala, van jager in de jungle tot topschutter van KV Oostende: "Als ik hier een konijn zie lopen, denk ik nog: 'Hé, dat is mijn eten'"
Op zijn vijftiende scoorde hij er met zijn eerste voetbalschoenen acht in een testwedstrijd na een fietstocht van zeven uur, vandaag heeft de Zambiaanse ster er al dertien in het mandje liggen voor KV Oostende. Tijd voor het opmerkelijke levensverhaal van Fashion Sakala (23).
Lees verder

Waarom zou het bij K3 altijd de blonde zijn die vertrekt?
Op zaterdag blikt onze columniste Nadine Van Der Linden terug op de week. Bij het afscheid van Klaasje vraagt ze zich af: waarom zijn het altijd de blondines die opstappen bij K3? Zijn blonde vrouwen moeilijke vrouwen? Wat zegt haarkleur over een mens? Een column langs L'Oréal, domme blondjesmoppen en verliefd zijn op Blondie.
Lees verder

Volgende week in 'Lisa': Gert saboteert nog maar eens het werk van Lisa en valt Katja eindelijk door de mand?
Het dubbelspel van Katja (Anouck Luyten) blijft ook volgende week een deel van de gebeurtenissen in 'Lisa' overheersen. Lisa (Tinne Oltmans) heeft nog altijd niet in de gaten dat haar halfzus haar eigenlijk voortdurend dwarszit. Ook nu weer...
Lees verder

Na ijskoude winterprik: mogelijk meer dan 10 graden volgende week
Er komt dit weekend een einde aan de reeks van ijsdagen. De maxima klimmen stilaan weer boven de nul graden, zo voorspelt het KMI. In de loop van volgende week verdwijnt de nachtvorst en kan het kwik overdag zelfs boven 10 graden uitkomen.
Lees verder

Lily James kussend gezien met Michael Shuman, bassist van Queens of the Stone Age
Het lijkt erop dat Lily James (31) alweer een nieuwe liefde heeft. Volgens de Daily Mail is de actrice kussend gezien met Michael Shuman, de bassist van Queens of the Stone Age.
Lees verder

Crevits heeft actieplan klaar om langdurig zieken vlotter aan de slag te krijgen
Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) heeft een actieplan klaar om langdurig zieken vlotter aan de slag te krijgen. Een van de ambities is om het aantal re-integratietrajecten op termijn te verdubbelen van 5.000 naar 10.000. Daarnaast wil het plan werk maken van een betere preventie en van een "mentaliteitsverandering". "De focus moet verschuiven naar wat mensen nog kunnen in plaats van wat ze niet meer kunnen", zegt Crevits.
Lees verder

Politiekorps Zennevallei in quarantaine na uitbraak coronavirus: "We blijven mensen in nood helpen"
Het politiekorps van de zone Zennevallei is in quarantaine geplaatst nadat er de voorbije dagen verschillende coronabesmettingen werden vastgesteld. De Vlaams-Brabantse politieposten in en rond Halle zijn gesloten en het korps concentreert zich voorlopig op dringende dienstverlening.
Lees verder

Kijk naar aflevering 3 van Koers zkt. Vrouw: "Om 5 uur 's ochtends train ik op de rollen"
In de derde aflevering van Koers zkt. Vrouw gaat ex-profwielrenster Ine Beyen langs bij enkele deelneemsters. "Om vijf uur 's ochtends train ik op de rollen. Ook 's avonds train ik nog enkele uurtjes", klonk het onder meer. De dames doen er duidelijk álles aan om de volgende ronde te bereiken. "Mijn ultieme droom is nu dat profcontract bij Koers zkt. Vrouw."
Lees verder

Week van de Belgische muziek: dit zijn onze 10 best verkopende artiesten aller tijden (en van sommigen heb je wellicht nog nooit gehoord)
De 'Week van de Belgische muziek' is het ideale moment voor het ultieme rapport. Want wie zijn eigenlijk de best verkopende Belgische artiesten, die de wereld een beetje mooier laten klinken en ook buiten onze grenzen applaus krijgen? Deze top 10 is wellicht een lijstje voor de eeuwigheid, aangezien er door de dalende verkoop van fysieke geluidsdragers geen grote wijzigingen meer moeten worden verwacht. En niet schrikken, maar er staan misschien wel een paar namen bij waar je nog nooit van gehoord hebt maar die toch voor duizelingwekkende cijfers zorgen.
Lees verder

Kijk naar aflevering 3 van Koers zkt. Vrouw: "Om 5 uur 's ochtends train ik op de rollen"
In de tweede aflevering van Koers zkt. Vrouw gaat ex-profwielrenster Ine Beyen langs bij enkele deelneemsters. "Om vijf uur 's ochtends train ik op de rollen. Ook 's avonds train ik nog enkele uurtjes", klonk het onder meer. De dames doen er duidelijk álles aan om de volgende ronde te bereiken. "Mijn ultieme droom is nu dat profcontract bij Koers zkt. Vrouw."
Lees verder

COLUMN. Lara Switten, mama van 3 die strijdt tegen kanker, schrijft liefdevolle ode aan haar man: "Ik mis onze oude ons. Maar we vinden wel een nieuwe ons"
Lara Switten (34) is onlangs mama van een derde kindje geworden. Maar Lara heeft ook baarmoederhalskanker. Ze vertelt wekelijks in NINA hoe het met haar gaat, nu ze tegelijk haar droom en haar ergste nachtmerrie beleeft. Deze week vertelt ze over de zowel vurige als tedere liefde tussen haar en haar man Steffen. "Sinds de hemel op ons hoofd viel, sinds de diagnose, zijn we onafscheidelijk geweest. Hij droeg me tot aan de maan en terug. En toch mis ik hem. Ik mis onze oude ons. Maar we vinden wel een nieuwe ons. Daar ben ik van overtuigd."
Lees verder

Elise Mertens gunt nummer 12 van de wereld slechts 3 spelletjes en staat in achtste finales op Australian Open
Elise Mertens (WTA 16) heeft zich eenvoudig geplaatst voor de achtste finales van de Australian Open. De Limburgse won in haar derde ronde in twee sets (6-2 en 6-1) van de Zwitserse Belinda Bencic (WTA 12). De partij duurde nauwelijks één uur en drie minuten.
Lees verder

Merol komt alweer met pikante valentijnshit: "Ga je mee op foefsafari?"
De Nederlandse Merol pakt ook dit jaar weer uit met een pikante valentijnssingle. De zangeres achter het al even gepeperde 'Hou Je Bek en Bef Me' komt deze keer met 'Foefsafari'.
Lees verder

Ondanks verlenging met twee weken: "Slechtste wintersolden ooit"
De winterkoopjes zijn, ondanks de verlenging met twee weken, allerminst een succes te noemen voor de handelaars. "De slechtste wintersolden ooit", zo zegt de sectorfederatie Comeos zaterdag. Mode Unie, die zelfstandige modewinkels vertegenwoordigt, trekt een gelijkaardige conclusie. Volgens Comeos lag de omzet bij de kledingketens gemiddeld 25 tot 35 procent lager dan tijdens de wintersolden vorig jaar.
Lees verder

Te koud om naar buiten te gaan? 7 tips voor een warm, gezellig én romantisch valentijnsweekend
Dit weekend is het valentijn. Of je deze feestdag viert of niet: er valt genoeg te beleven. Je kan op straat in Antwerpen de beste archiefstukken van het ModeMuseum bewonderen, bijvoorbeeld. Blijf je liever binnen? Luister dan naar de Week van de Belgische muziek of naar de gloednieuwe podcast 'Afvallen en opstaan'. Of lees een boek of zet de tv op: opties genoeg!
Lees verder

AUSTRALIAN OPEN. Flipkens uitgeschakeld in tweede ronde dubbelspel, Tsitsipas en Medvedev naar laatste 16
Kirsten Flipkens heeft zich vandaag niet kunnen plaatsen voor de derde ronde (achtste finales) van het dubbelspel op de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het seizoen. Onze landgenote verloor in de tweede ronde aan de zijde van de Sloveense Andreja Klepac van de Spaanse Aliona Bolsova en de Italiaanse Jasmine Paolini in drie sets: 7-6, 3-6, 7-5. De partij duurde 2 uur en 18 minuten.
Lees verder