Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 14 februari 2021

Jongemannen dienen klacht in na interventie van politie: “Te hard aangepakt”

HLN
Jongemannen dienen klacht in na interventie van politie: "Te hard aangepakt"
Twee broers hebben een klacht ingediend omdat ze naar eigen zeggen te hard werden aangepakt tijdens een interventie door de Brugse politie. De politie onderzoekt de klacht.
Lees verder

"Kim Jong-un vermoordde halfbroer in gecalculeerd machtsspel"
Bijna vier jaar na de moord op Kim Jong-nam, de halfbroer van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un, is nieuw beeldmateriaal daarvan opgedoken. De Amerikaanse filmmaker Ryan White heeft niet eerder getoonde beelden van Maleisische beveiligingscamera's verwerkt in zijn documentaire 'Assassins' (Moordenaars).
Lees verder

Aerts is de betere van Hermans in Brussel, Iserbyt trekt eindzege X²O-trofee over de streep
Toon Aerts heeft de slotwedstrijd van de X²O-trofee in Brussel gewonnen. Onze landgenoot was de betere van Quinten Hermans en Niels Vandeputte. Eli Iserbyt verzekerde zich van de eindzege in het klassement.
Lees verder

K3-gekte is niet te stoppen: al bijna 15.000 mensen willen in de voetsporen van Klaasje treden
Afgelopen dinsdag kondigde Klaasje Meijer (25) aan dat ze stopt met K3 en geïnteresseerden konden zich vanaf toen meteen inschrijven om de blondine te vervangen. Iets wat ze ook massaal gedaan hebben, want de teller staat ondertussen al op bijna 15.000 inschrijvingen
Lees verder

Vrouw Ruben Van Gucht lanceert receptenboek voor honden: "Ik wil de Moeder Theresa van de honden zijn"
Omdat ook bij honden de liefde door de maag gaat, heeft Laurence Van Tongerloo (37), de echtgenote van VRT-sportjournalist Ruben Van Gucht, een boek met lekkere tussendoortjes en dessertjes voor onze liefste viervoeters uitgebracht: 'Snoep Dog, gezonde snacks voor je hond'. "Stel je eens voor dat jij, als mens, iedere dag opnieuw dezelfde saaie maaltijd voorgeschoteld krijgt? Dat ga je niet lang pikken hé", klinkt het.
Lees verder

Wat doen de BV's met hun kids in deze alweer coronavakantie?
Iedereen moet creatief zijn in deze vijfde 'lockdown coronavakantie'. Ook de BV's en hun kinderen. Deze week mogen we elke dag even mee genieten van hun exclusief gezinsmomentje Vandaag: Davy Gilles
Lees verder

Sosa stelt eindzege veilig in Ronde van de Provence, slotrit is kolfje naar de hand van Bauhaus
Ivan Sosa mag zich de eindwinnaar van de Ronde van de Provence noemen. De Colombiaan van Ineos Grenadiers kwam niet meer in de problemen tijdens de slotrit, die na een massasprint een prooi was voor Phil Bauhaus (Bahrain-Victorious).
Lees verder

LIVE. Beerschot ontsnapt aan achterstand: De Camargo besluit open kans veel te centraal op Vanhamel
• Aftrap: 16u • Olympisch Stadion (Kiel) • Scheidsrechter: Nathan Verboomen • Malinwa wipt bij winst over Beerschot
Lees verder

Meerdere doden bij aanvallen militanten op militaire basissen Lubumbashi
Bij aanvallen van separatistische militanten op twee militaire basissen in de Congolese stad Lubumbashi zijn volgens eerste berichten minstens elf doden gevallen. De stad met meer dan één miljoen inwoners is de een na grootste van Congo en het hart van 's lands mijnbouwindustrie.
Lees verder

REPORTAGE. Deurnese IJsberen 'genieten' van bitterkoude plons: "Alsof je in een ketel met toverdrank springt. Heerlijk"
Het moet een jaar of acht geleden zijn geweest, dat er zo'n dikke laag ijs op hun zwemvijver lag. En dus keken de Deurnese IJsberen vanmorgen nóg meer dan anders uit naar hun wekelijkse plons. "Het water is drie graden warm. Of moet ik 'koud' zeggen? Want ja, dat is behoorlijk fris." Onze reporter sloeg alles gade vanop het droge.
Lees verder

Politie legt na toestemming van parket carnavalsfeestje stil: 13 personen verkleed aanwezig
In Aalst heeft de politie gisterenavond jammer genoeg al een eerste carnavalsfeestje moeten stilleggen op een appartement. Er waren dertien feestvierders aanwezig, die carnavalskledij aanhadden en ook luide muziek aan het afspelen waren, en dit midden in het centrum van de stad. De feestvierders wilden eerst de deur niet opendoen, maar het parket gaf aan de politie uiteindelijk toestemming om binnen te vallen.
Lees verder

Twee bestuursters zwaargewond bij frontale botsing in Steendorp
In de Kapelstraat in Steendorp zijn zondagmiddag twee vrouwen zwaargewond geraakt bij een zwaar verkeersongeval. In een flauwe bocht kwamen beide auto's frontaal met elkaar in aanrijding nadat één van bestuursters van haar rijvak afweek.
Lees verder

"Belangrijke mijlpaal": Verenigd Koninkrijk rondt kaap van 15 miljoen gevaccineerden
De Britse regering heeft haar doel bereikt om tegen midden februari 15 miljoen inwoners minstens een eerste dosis van het coronavaccin te geven. "Een belangrijke mijlpaal", zei de Britse premier Boris Johnson zondag.
Lees verder

LIVE. Benzema schiet Real al vroeg op voorsprong tegen Valencia
• Aftrap: 16u15 • Estadio Alfredo di Stefano • Eden Hazard ontbreekt, Thibaut Courtois mikt op 10de clean sheet • Real is tweede, Valencia twaalfde
Lees verder

Nog geen beslissing in Charleroi: scheidsrechter D'hondt wacht aankomst Club af
Riskeert Charleroi - Club Brugge van deze avond om 18.15 uur eveneens te worden afgelast? "De wedstrijd is wel degelijk in gevaar", klonk het vanmiddag bij Mehdi Bayat. Omstreeks 16 uur inspecteerde Lothar D'hondt het veld, maar de scheidsrechter wil de aankomst van Club afwachten om een beslissing te nemen.
Lees verder

Reconstructie van het sneeuwballengevecht tussen Genk en Oostende: "Wij moeten zomaar aannemen dat KVO er alles aan deed om te spelen?"
Drie uur heen, de ijsvlakte van Oostende zien en drie uur terug in de bus. De afgelasting Genk - Oostende zorgde voor irritatie bij de Limburgers. "Wie controleert dat clubs er effectief alles aan doen om hun veld speelklaar te krijgen?", vraagt TD De Condé zich af. Bij KVO zijn ze er heilig van overtuigd dat wél alles op alles werd gezet.
Lees verder

Nathalie (40) is doodziek, maar haar laatste levensfase zit vol coronaregels: "Dit is óók lijden"
Samen met de familie naar een restaurant? Naar Euro Disney met het hele gezin? Nog één keer met vriendinnen naar de bioscoop? Dat zit er waarschijnlijk niet in voor de Nederlandse Nathalie Roffel, want het hele land zit op slot. Beseft de overheid wel dat de lockdown zorgt voor extra lijden bij burgers zoals zij, die in de laatste fase van hun leven zijn, vraagt de kankerpatiënte zich af. Waarom geen ruimhartiger beleid als het gaat om coronamaatregelen?
Lees verder

LIVE. Beerschot en Mechelen rusten bij 0-0, bezoekers waren al het gevaarlijkst
• Aftrap: 16u • Olympisch Stadion (Kiel) • Scheidsrechter: Nathan Verboomen • Malinwa wipt bij winst over Beerschot
Lees verder

Charleroi-Club afgelast door bevroren veld: "Kunnen veiligheid van de spelers niet garanderen"
De wedstrijd tussen Charleroi en Club Brugge van deze avond wordt afgelast. Scheidsrechter Lothar D'hondt achtte het veld niet bespeelbaar. Een nieuwe datum is nog niet bekend, maar dat het puzzelen wordt met de drukke kalender en het Europees programma van Club in het achterhoofd, staat vast.
Lees verder

REPORTAGE. Onze journaliste draaide een dagje mee in het kapsalon waar ze is opgegroeid: "Ik durf weer buitenkomen"
Ze knipten hun froufrou bij met een nagelschaartje - "scheef natuurlijk". Ze stuurden hun man naar de bakker, omdat ze niet meer buiten durfden. Of ze probeerden hun uitgroei te camoufleren met een mengsel van mascara en fond de teint. Maar na 4 maanden gesukkel kwam dit weekend een einde aan de lijdensweg van twee Christianes, één Lisette, twee Elianes, Maria, Sonja, Marie-José, Anny en Gilberte. Onze journaliste draaide na meer dan 10 jaar nog eens een dagje mee in het kapsalon van haar moeder, waar de gemiddelde leeftijd op dag 1 net boven de 70 uitkwam.
Lees verder