Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 25 februari 2021

Jonge Belgen vinden sneller een huis: "Coronakopers zijn beter voorbereid en weten wat ze willen”

HLN
Jonge Belgen vinden sneller een huis: "Coronakopers zijn beter voorbereid en weten wat ze willen"
Jonge Belgen kopen sinds de coronapandemie sneller een huis. Vooral de groep die binnen de drie maanden na de start van hun zoektocht al hun handtekening zet, groeit. Terwijl pre-corona nog 40 procent zo snel het pand van hun dromen vond, is dat sinds maart 2020 naar 53 procent gestegen. "Coronakopers zijn beter voorbereid en weten wat ze willen", klinkt het.
Lees verder

Na de crash: komt Tiger Woods ooit op het hoogste niveau terug?
Tiger Woods (45) is "geopereerd, wakker en aanspreekbaar": the day after na zijn verschrikkelijke autocrash had het hospitaal in Los Angeles al hoopvol nieuws. Na zijn overleven speculeert de golfwereld nu over de hamvraag: zien we Woods ooit nog in een topgolfevent terug?
Lees verder

ANNO 2021. Zangeres Claudia Decaluwé van Sha-Na: "Ik kan alleen maar hopen dat de corona-ravage niet compleet is"
Elke dag gaat 'Het Laatste Nieuws' op zoek naar hoe het leven van een Belg die ooit in de schijnwerpers stond er anno 2021 uitziet. Vandaag: Claudia Decaluwé (50), zangeres van Sha-Na en Spark, die onlangs naar Oostende verhuisde en op dit moment technisch werkloos is. Ze hoopt echter om opnieuw te gaan zingen. "Ik stopte met roken, een wereld van verschil voor mijn stem."
Lees verder

115 medewerkers, bergen stress en een chronisch slaapgebrek: achter de schermen bij Big 'Brother'
Van behendigheidsproeven tot stress over het boodschappenbudget: voor de kijkers van 'Big Brother' is het leven van de bewoners om van te smullen. Maar voor de makers betekent het programma vooral keihard werken. Wij mochten naar Amsterdam voor een bezoek achter de schermen en stelden vast dat zelfs bij reality-tv niets is wat het lijkt.
Lees verder

Nieuw advies van GEMS laat nog geen ruimte voor versoepelingen
De wetenschappelijke experten laten in hun advies aan de federale regering geen enkele ruimte voor versoepelingen. Dat schrijft De Morgen. "Op korte termijn is er weinig mogelijk. Punt", zo vat een bron het rapport van de GEMS samen. Vraag is of het Overlegcomité morgen dat advies zal volgen.
Lees verder

Gedaan met het mooie lenteweer: eerst nog opklaringen, daarna buien
Het mooie lenteweer lijkt stilaan te verdwijnen. Donderdag krijgen we eerst nog opklaringen, maar later neemt de bewolking toe en is een bui mogelijk. Het blijft wel zacht.
Lees verder

Achter de schermen bij Big 'Brother'
Van behendigheidsproeven tot stress over het boodschappenbudget: voor de kijkers van 'Big Brother' is het leven van de bewoners om van te smullen. Maar voor de makers betekent het programma vooral keihard werken. Wij mochten naar Amsterdam voor een bezoek achter de schermen en stelden vast dat zelfs bij reality-tv niets is wat het lijkt.
Lees verder

Nu we thuisblijven en opnieuw samen ontbijten: "Kellogg's beleeft revival cornflakes"
Lang niet iedereen verloor bij de coronacrisis. Zo deden de verkopers van ontbijtgranen vorig jaar zelfs gouden zaken. Marktleider Kellogg's zag zijn afzet ervan via de klassieke detailhandel met 16,8% stijgen. Die van de graanrepen - die vaak als tussendoortje onderweg worden genuttigd - viel dan weer terug.
Lees verder

Eddy Lissens rijdt weer met motor in koers: "Dat beeld van Alaphilippe die naast mij op de grond ligt, krijg ik niet uit mijn hoofd"
Hij werd de antiheld van de Ronde van Vlaanderen 2020. In volle finale reed wedstrijdfavoriet Julian Alaphilippe tegen de motorfiets van regulator-commissaris Eddy Lissens (64). Weg was de overwinning voor Alaphilippe en gedaan was zijn seizoen. "Ik ben er lang niet goed van geweest", zegt Lissens, die zaterdag toch weer op de motor stapt. De man over de onfortuinlijke val, zijn andere job in koers en de vele steunberichten.
Lees verder

OVERZICHT. Coronabesmettingen stijgen met 20 procent, ook aantal ziekenhuisopnames neemt licht toe
Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames in ons land blijft toenemen, net zoals de positiviteitsratio. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Er sterven gemiddeld wel minder mensen aan de gevolgen van het coronavirus.
Lees verder

Even schandelijk als oom Edward en zíjn Amerikaanse: waarom 'hoogverraad' van Harry en Meghan oude wonden openrijt bij de Queen
De 'Megxit' is uitgedraaid op een ijskoude douche voor prins Harry en Meghan Markle. De Queen nam ook hun laatste officiële taken af én gaf het koppel een publieke bolwassing over plichtsverzuim. Dat alles heeft te maken met haar oom Edward VIII, die zijn troon opgaf om te trouwen met Wallis Simpson, net als Meghan een gescheiden Amerikaanse. Wat diepe wonden sloeg binnen de Britse koninklijke familie.
Lees verder

Van dragqueen tot Europees kampioen meeuwenschreeuwen: één van deze vrouwen en mannen kan de nieuwe Klaasje worden bij K3
Ze zijn al met meer dan 18.720, de m/v/x'en die in de voetsporen van Klaasje Meijer (25) willen treden. 63% meisjes, 24% jongens en 13% is genderneutraal. Maar allemaal gebeten om een plekje binnen K3 te veroveren. Van een onthaalman tot een dragqueen en een Europees kampioene meeuwenschreeuwen: wij wikken en wegen de opvallendste kandidaten om Hanne Verbruggen (26) en Marthe De Pillecyn (24) te vervoegen.
Lees verder

Vakbonden verhogen druk met nieuwe actiedag voor hogere lonen
De vakbonden plannen vandaag opnieuw acties, om de druk op de werkgevers voor hogere lonen op te voeren. Op 12 februari waren er al acties in de bedrijven. Een grote stakingsgolf is het voorlopig niet.
Lees verder

Tim Wellens, een favoriet die zegt waar het op staat: "Ik weet dat ik goede benen zal hebben"
"De benen zijn goed", zegt Tim Wellens (29) en dat klinkt uit zijn mond niét als een torenhoog wielercliché. Wellens is, na zijn rit- en eindzege in de Ster van Bessèges, bij de favorieten om zaterdag de Omloop te winnen. Dat zou een opsteker zijn voor hem. En voor zijn veelgeplaagde Lotto-Soudal-ploeg, waarvoor hij nu al tien jaar koerst. Omdat, zegt Wellens, het gras niet altijd groener is aan de andere kant van de heuvel. En ook dat is geen cliché.
Lees verder

IN KAART. Besmettingen stijgen het sterkst in Vlaams-Brabant en Namen. Bekijk hier de situatie in uw regio
Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus stijgt weer. Op de kaart worden steeds meer provincies steeds roder ingekleurd. Deze grafieken en kaarten tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.
Lees verder

Brisbane geniet voorkeur voor organisatie Spelen van 2032
Brisbane is de voorkeurskandidaat van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) om de Olympische Spelen van 2032 te organiseren. Dat verklaarde IOC-voorzitter Thomas Bach tijdens een videoconferentie met de pers na een bijeenkomst van het Uitvoerend Comité in Lausanne.
Lees verder

Opnieuw speculatie met Gamestop: aandeel schiet 104 procent hoger
Op Wall Street was er gisteren bijzonder veel aandacht voor de gameswinkelketen Gamestop. Net als een poosje terug, hielden kleine beleggers op internetforum Reddit zich weer met de onderneming bezig. Daardoor ging de koers meer dan 100 procent omhoog.
Lees verder

"Een woning is het best open naar het zuiden en gesloten naar het noorden": waar moet je op letten als je een huis koopt?
De huizenprijzen in Vlaamse centrumsteden blijven maar stijgen. Vooral jonge kopers worden uit de markt geprijsd. Overweeg je het zelf? Bereid je dan goed voor. Onze woonexpert Björn Cocquyt stelde een lijst op met twintig essentiële vragen die je als potentiële koper zeker moet stellen. Welke voorzieningen moet je absoluut in de buurt hebben, welke bijkomende kosten kunnen nog heel wat geld opslorpen, is de prijs realistisch en waarom wordt de woning verkocht?
Lees verder

"China liet diplomatiek personeel VS anale coronatests ondergaan"
De Verenigde Staten hebben bij China geprotesteerd omdat diplomaten anale coronatesten moesten ondergaan, meldt VICE World News op basis van een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. De Chinese regering heeft beloofd de Amerikaanse diplomaten niet meer aan de tests te onderwerpen.
Lees verder

Sollicitatiegesprek voor de boeg? Op de volgende vragen hoef je niet te antwoorden
Als jobkandidaat krijg je tijdens een sollicitatiegesprek veel vragen op je afgevuurd. Als die betrekking hebben op de job, is er geen vuiltje aan de lucht. Maar sommige vragen zijn gewoon ongepast, ook al schuilt er misschien niet altijd een kwade bedoeling achter. Jobat.be bekijkt welke zaken tot de privésfeer horen.
Lees verder