Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 19 februari 2021

Janice Cayman daags na ferme nederlaag Red Flames tegen Nederland: “Hier halen we meer uit dan uit een ruime overwi...

HLN
Janice Cayman daags na ferme nederlaag Red Flames tegen Nederland: "Hier halen we meer uit dan uit een ruime overwinning tegen Litouwen"
1-6. De Red Flames staan met beide voeten op de grond na een zware nederlaag in een oefenpot tegen Nederland. Toch moet het van zo'n wedstrijden komen, zegt Janice Cayman. "Alleen zo worden we beter."
Lees verder

Melikan Kucam (46) opnieuw voor de rechter: "Er zijn aanwijzingen dat inkomsten uit het fraudedossier niet werden aangegeven"
Mechels politicus Melikan Kucam (N-VA) stond ruim 1 maand na zijn veroordeling door de rechtbank in Antwerpen opnieuw voor de rechter. Deze keer in Mechelen. Hij moest er zich komen verantwoorden voor domicilie- en uitkeringsfraude. De zaak werd uitgesteld naar 18 juni.
Lees verder

Europa verdubbelt bijdrage aan vaccinatieprogramma van WHO tot een miljard euro
De Europese Unie gaat tijdens de G7-bijeenkomst aankondigen dat ze haar bijdrage aan Covax, het vaccinatieprogramma van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), gaat verdubbelen tot een miljard euro. Dat laat een Europese bron weten.
Lees verder

Wallonië spoort SMA wel op via hielprik: "Geen excuus meer om niét te screenen op Pia's ziekte"
Wallonië doet het definitief wel, Vlaanderen nog steeds niet: de zeldzame maar loodzware spierziekte SMA - de ziekte van baby Pia - opsporen via de hielprik. "In maart kon ik nog aanvaarden dat corona een excuus was", zegt Ellen De Meyer, de mama van Pia. "Maar nu?"
Lees verder

GAIA niet te spreken over foie gras in 'Thuis', VRT relativeert: "Dit is ook gewoon de realiteit"
Dierenrechtenorganisatie GAIA is boos omdat in de populaire Eén-serie 'Thuis' gisterenavond foie gras werd gepromoot. "Thuis draagt, onder meer door zijn hoge kijkcijfers, een zware maatschappelijke verantwoordelijkheid", vindt directeur Ann De Greef. "Dat de makers foie gras, een product geproduceerd op basis van dierenmishandeling, promoten, is dan ook een echte schande." Hans Roggen van de VRT relativeert: "Wij schrijven de scenario's in functie van de identiteit van de personages."
Lees verder

Nafi Thiam test positief op corona en mist BK indoor
Pech voor Nafi Thiam. De 26-jarige Naamse mist het BK indoor van dit weekend door een positieve coronatest. Thiam vertoont geen symptomen.
Lees verder

Tochtje met koets loopt fout af: paard moet gered worden uit water, twee mensen naar ziekenhuis
Langs de Schipdonkvaart in Damme is vrijdag kort voor de middag een paardenkoets in het water beland. Zowel het paard als de twee mensen op de koets moesten gered worden.
Lees verder

Terug naar normaal: dit kunnen we verwachten voor festivals, reizen en sport
Die ene droomreis, die veelbelovende sportzomer, die barbecue waar we al maanden naar uitkijken. De start van de lokale vaccinatiecentra doet ons dromen van de terugkeer naar het normale leven. Maar wat mogen we de komende maanden verwachten?
Lees verder

Tsitsipas kan Nadal-mirakel niet herhalen: Medvedev naar finale
Daniil Medvedev (ATP4) heeft in de halve finale van de Australian Open de maat genomen van Stefanos Tsitsipas (ATP5). Tsitsipas kwam twee sets achter maar kon zijn mirakelmatch tegen Nadal niet meer herhalen. Het werd 6-4, 6-2 en 7-5.
Lees verder

Zo ziet de festivalzomer in Frankrijk er waarschijnlijk uit: maximaal 5.000 mensen en zittend publiek
In Frankrijk zullen er komende zomer festivals en culturele activiteiten kunnen plaatsvinden, maar het zal met maximaal 5.000 mensen moeten gebeuren. Daarnaast zal het publiek moeten zitten. Dat heeft de minister van Cultuur Roselyne Bachelot aangekondigd tijdens een overleg met le Syndicat des musiques actuelles (SMA).
Lees verder

Frank Vercauteren, een dag na de 3-4: "Het kan nog, zij twijfelen ook soms"
Dik twaalf uur na de Europese thuisnederlaag tegen Rangers FC had Frank Vercauteren de knop al omgedraaid. Europa League is weer Jupiler Pro League. "We gaan zelfs niks analyseren, de focus gaat vol op Sint-Truiden", klonk het.
Lees verder

Ook 27.550 Belgen landen veilig op Mars: schrijf u nu al in voor volgende missie
Gewone stervelingen zoals u of ik zullen allicht nooit een voet op de rode planeet zetten. Onze namen daarentegen maken wel een kans. Want wist u dat er gisteren ook meer dan 10.000.000 namen van aardbewoners succesvol zijn geland op Mars? Zij ontvingen allen een boardingpass als souvenir, onder hen ook 27.550 Belgen. Kans gemist? Zo kan u er de volgende keer wel bij zijn.
Lees verder

Hoeveel laadpalen zijn er in België en wat kost een laadbeurt?
Thuis een laadpaal installeren, is een logische stap voor wie elektrisch rijdt. Maar soms zul je toch ook onderweg moeten laden. Hoe gaat dat in zijn werk? HLN Drive zocht het uit.
Lees verder

Kinesist Thomas waagt z'n kans in 'The Voice': "Nu alles platligt, zing ik voor de bejaarden in het rusthuis"
"Muziek is in deze tijden écht een uitlaatklep", zegt Thomas Vankriekelsvenne (26), die Bille Eilish covert in de derde blind auditions van 'The Voice'. De Limburger haalt dan ook geregeld z'n stem én gitaar boven in het woon-zorgcentrum waar hij werkt.
Lees verder

Waarom me-time voor ouders heilig moet zijn, zeker nu. "Voor je het beseft, beland je in een parentale burn-out", zegt gezinstherapeut
Vakantie. Een hele week thuis met de kinderen. Als ouder kan je dat erg fijn vinden, maar ook erg vermoeiend. Zeker nu je ook buiten de vakanties amper rust hebt, met een kroost die maar één buitenschoolse activiteit mag doen of moet thuisblijven in quarantaine. Vind je het moeilijker om als ouder nog me-time te hebben? Gezinstherapeut Tim Verleyzen licht toe waarom je als ouder toch tijd voor jezelf moet vrijmaken én hoe je dat doet, zonder schuldgevoel. "Laat die ideeën varen over 'goed ouderschap' en streef naar goed genoeg ouderschap."
Lees verder

Warenhuisketen Intermarché voor de rechter wegens "misbruik van handelspraktijken"
Warenhuisketen Intermarché moet zich voor de handelsrechter in Parijs verantwoorden voor misbruik van handelspraktijken bij 93 leveranciers. Het Franse ministerie van Economie vraagt een schadevergoeding van 150,57 miljoen euro. Ook Intermarché Belgium is betrokken.
Lees verder

Carrasco out met spierblessure: Rode Duivel onzeker voor Champions League-duel met Chelsea
Rode Duivel Yannick Carrasco zal komend weekend niet kunnen meespelen met Atlético Madrid tegen Levante. Ook de Champions League wedstrijd tegen Chelsea komende dinsdag komt in gevaar door een spierblessure.
Lees verder

Remco Evenepoel mag weer buiten trainen: "Ik heb er zoveel zin in"
Remco Evenepoel mag voor het eerst sinds de terugslag in zijn revalidatie weer de wijde wereld in voor een training. Onze landgenoot kwam zwaar ten val in de Ronde van Lombardije afgelopen zomer. Evenepoel hoopt op tijd klaar te zijn voor de Ronde van Italië.
Lees verder

Remco Evenepoel traint weer buiten
Remco Evenepoel mag voor het eerst sinds de terugslag in zijn revalidatie weer de wijde wereld in voor een training. Onze landgenoot kwam zwaar ten val in de Ronde van Lombardije afgelopen zomer. Evenepoel hoopt op tijd klaar te zijn voor de Ronde van Italië.
Lees verder

Leopold Lippens, burgemeester van Knokke, overleden op 79-jarige leeftijd
Graaf Leopold Lippens, de burgemeester van Knokke, is overleden op 79-jarige leeftijd. Eind vorig jaar maakte Lippens bekend dat hij leukemie had.
Lees verder