Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 7 februari 2021

IN BEELD. Een dollende hond en een grote sneeuwman: de eerste sneeuwpret is al een feit in de noordrand!

HLN
IN BEELD. Een dollende hond en een grote sneeuwman: de eerste sneeuwpret is al een feit in de noordrand!
Het is zaterdagavond beginnen sneeuwen in de Kempen en dat leverde meteen witte beelden op, ook in de noordrand van Antwerpen. Het belooft een echte witte zondag 7 februari te worden. Heel de dag door zullen hier nieuwe beelden verschijnen.
Lees verder

Vlaanderen ontwaakt onder wit tapijt: het wordt alsmaar kouder vandaag, volgende week tot zelfs -10 graden
Vlaanderen wordt wakker onder een laag sneeuw van twee tot zes centimeter. Na een week met zachtere temperaturen is koning Winter nu echt wel in ons land, én de temperaturen rond het vriespunt blijven nog een week aanhouden. Een overzicht van waar er al sneeuw viel.
Lees verder

Niels Destadsbader en Koen Wauters nuanceren hun succes: "Mijn job maakt me gelukkig, maar het is niet het enige in het leven"
Ervaren rotten krijgen het gezelschap van nagelnieuwe coaches in het nieuwe seizoen van 'The Voice van Vlaanderen'. Koen Wauters (53) en Niels Destadsbader (32) zijn twee van hen. En zij hebben alvast een goeie klik. "Koen deelt dingen over zijn hobby's en kinderen, ik over mijn liefdesleven. En we zijn er voor elkaar als dat nodig is", vertelt Niels. De twee hebben het ook over hun succes en de opofferingen die ze daarvoor soms moeten doen. "In het verleden heb ik dingen gedaan waarvan ik weet dat mijn toenmalige partners zich daar gekwetst door voelden."
Lees verder

Lieven Maesschalck, de man bij wie de sterren de deur platlopen: "Jaloezie van andere kine's? Stoort me niet"
Hij staat in de contactenlijst van zowat elke profsporter. Dries Mertens huurde zelfs speciaal een privéjet in om zijn enkel bij hem te laten behandelen: Lieven Maesschalck (56) lijkt wel de Superman onder de kinesisten. "If they call me, they need me."
Lees verder

Elise Mertens verslaat Kanepi in finale en verovert Gippsland Trophy
Elise Mertens (WTA 20) heeft zich zondag in Melbourne verzekerd van eindwinst van de Gippsland Trophy (hard/447.620 dollar), een voorbereidingstoernooi op de Australian Open. De 25-jarige Limburgse, het zevende reekshoofd, versloeg in de finale de Estse Kaia Kanepi (WTA 94) na 1 uur en 10 minuten tennis in twee sets (6-4 en 6-1). Maandag begint in Melbourne de Australian Open.
Lees verder

Een unieke blik onder de motorkap van Eden Hazard: de voetballer die nooit machine zal worden
"Football is football, my friend. Not foot-gym." Dag op dag vijf jaar geleden worstelde Eden Hazard, toen 25, op deze pagina met dezelfde twijfels als vandaag: pruttelende spieren, sputterende prestaties. Een unieke blik onder de motorkap van een voetballer die tegenwoordig vaak in de garage staat. De mens versus de machine.
Lees verder

Rivalen Beerschot en Antwerp kijken elkaar in de ogen: vijf redenen voor een pittige derby
Beerschot aast vandaag om 13u30 op het Kiel op 'revanche' voor de 3-2-nederlaag op Antwerp in november na een spectaculaire match. De Antwerpse prestigeslag staat nu ook in het teken van de strijd om play-off 1 en krijgt extra pigment door de vijf volgende 'tegenstellingen': de rivaliteit binnen de rivaliteit.
Lees verder

Vrouw van Alec Baldwin biedt excuses aan na ophef om 'nepaccent'
Hilaria Baldwin (37) heeft na een aantal weken weer gereageerd op de ophef die was ontstaan over haar zogenaamde nepaccent. Op Instagram schrijft de vrouw van Alec Baldwin dat het haar spijt dat ze niet duidelijker is geweest over haar Spaanse achtergrond.
Lees verder

KOERS KORT. Meyer volgt zichzelf op als Australisch kampioen
In Australië heeft Cameron Meyer zichzelf opgevolgd als nationaal kampioen. De 33-jarige renner van Team BikeExchange haalde het in de sprint van een uitgedund peloton voor Kelland O'Brien en Scott Bowden. Ook bij de vrouwen ging de trui naar Team BikeExchange. Daar ging de 34-jarige Sarah Roy met de titel aan de haal.
Lees verder

Er is leven na Dieu: het is aanpassen nu Mbokani out is, maar godzijdank is er... Lamkel Zé
Zoek zondag bij Antwerp opnieuw niet naar Mbokani (35). Dieu is geblesseerd. Achter de schermen doet Mbokani er alles aan om zo snel mogelijk weer fit te zijn. Intussen is het aanpassen voor Antwerp, zonder de topspits. Godzijdank is er... Lamkel Zé.
Lees verder

KMI waarschuwt voor gladde wegen: al 1.700 ton strooizout gebruikt
Het KMI waarschuwt wegens sneeuw en vriestemperaturen voor gladde wegen zondag en zondagnacht. Er geldt code geel voor het hele land, nadat zaterdag nog code oranje van kracht was. De strooidiensten hebben de voorbije nacht 1.700 ton strooizout gebruikt om de wegen vrij te houden.
Lees verder

Qmusic-presentatrice Jolien Roets (35) en dj Hakim Chatar (31) verwachten in mei hun eerste kindje: "Niks verbindt meer dan een baby. Er is geen weg terug"
Vijf jaar geleden leerden ze elkaar kennen op een antivalentijnsfeestje. Sindsdien overheerst de liefde. En die wordt in mei bezegeld met een eerste kindje: een zoon. Qmusic-presentatrice Jolien Roets en dj Hakim Chatar zijn het deksel op elkaars potje. "Ik dacht nooit dat ik kinderen wou", vertelt Hakim. "Tot ik Jolien ontmoette."
Lees verder

Mexicaanse marine vindt voor tientallen miljoenen aan drugs
De Mexicaanse marine heeft een grote drugsvangst gedaan. Op een boot werden 2,5 ton methamfetamine en 100.000 fentanyl-pillen in beslag genomen, zo maakte de Mexicaanse justitie bekend.
Lees verder

Elise Mertens tankt vertrouwen voor Australian Open met Gippsland Trophy: "Dit doet deugd"
Elise Mertens (WTA 20) heeft zich zondag in Melbourne verzekerd van eindwinst van de Gippsland Trophy (hard/447.620 dollar), een voorbereidingstoernooi op de Australian Open. De 25-jarige Limburgse, het zevende reekshoofd, versloeg in de finale de Estse Kaia Kanepi (WTA 94) na 1 uur en 10 minuten tennis in twee sets (6-4 en 6-1). Maandag begint in Melbourne de Australian Open.
Lees verder

Tweede impeachment van Donald Trump: wie zijn de hoofdrolspelers op het proces dat dinsdag start?
Dinsdag begint in de Amerikaanse Senaat het tweede afzettingsproces tegen Donald Trump. Dat lijkt vooral van symbolisch belang, omdat hij toch al is vertrokken uit het Witte Huis. Maar als Trump veroordeeld wordt, kan hij over vier jaar ook geen kandidaat meer zijn. Wij overlopen alvast wie de hoofdrolspelers zijn: één beklaagde, negen aanklagers, twee advocaten en honderd juryleden — van wie er één de genadeslag kan geven.
Lees verder

Nadal blijft door rugpijn onzeker over deelname aan Australian Open: "Niet de beste voorbereiding"
Het is nog steeds niet zeker of Rafael Nadal kan meedoen aan de Australian Open. Nadal loopt al vijftien dagen rond met een pijnlijke rug en weet nog niet of hij over twee dagen fit is als hij zijn eerste partij speelt. Dat zei de Spaanse twintigvoudig grandslamwinnaar in Melbourne, waar hij de afgelopen dagen geen wedstrijden speelde en alleen wat trainde.
Lees verder

Actrice Katrin Lohmann zorgt in 'Het Leven.doc' voor de ernstige noot: "In het echte leven ben ik net heel open en tolerant"
"Ik heb nog nooit zo'n depressieve sfeer onder de gevangenen gezien als nu. Da's echt een gevaar voor onze maatschappij." 'Callboys'-actrice Katrin Lohmann (40) is bezorgd over de weerslag van corona die ze als psychotherapeute in de gevangenis opmerkt. Gelukkig vindt ze verstrooiing in haar andere job als rechterhand van Thomas Huyghe (29) in 'Het Leven.doc'. Al draaide dat -programma anders uit dan zij had verwacht...
Lees verder

Jeugd wordt alsmaar ongeduldiger: waarom RC Genk op dit moment slechts negen Belgen telt
Merkwaardige vaststelling: Racing Genk, dat om 18u15 Anderlecht ontvangt, telt op dit moment maar negen Belgen in de selectie. Algemeen directeur Erik Gerits countert en wijst op het hoge aantal zelf opgeleide tieners in de selectie én de alsmaar ongeduldiger wordende jeugd. "Bij onze A-kern komen is een privilege, geen verworven recht."
Lees verder

De Ronde van Vrouwenvoetballand, deel 2: De ambitie van de KRC Genk Ladies, 1-3 tegen Standard tijdens de examens
Genk Ladies heeft met 1-3 verloren van Standard. Voor het team van tieners van Guido Brepoels wordt het heel moeilijk om de play-offs te halen. "Niet zo erg," hoorde je vrijdag al hier en daar. "Daar zijn we nu nog niet klaar voor." In die uitspraak zit eigenlijk tegelijk heel veel ambitie. Want na nu komt straks. Op zijn Ronde Van Vrouwenvoetballand was Dirk Deferme in Zwartberg.
Lees verder

ASSISEN. De kruisboogmoord. Jonge vader doodt liefdesrivaal met één schot in het hoofd: "Het was hij of ik"
Jordy Vande Sompele merkt in de lente van 2018 dat hij zijn vriendin en moeder van hun twee kinderen Sarita V. dreigt te verliezen aan slagerszoon Bjorn De Vrieze. Vande Sompele koopt een kruisboog in Nederland en legt zich in een hinderlaag. Met één welgemikt schot in het hoofd, schakelt hij zijn rivaal uit. "Hij had alles naar de kloten geholpen. Daarom moest hij dood. Het was hij of ik." Deze week staat de man terecht voor het assisenhof in Brugge op beschuldiging van moord. Sarita V. stelt zich burgerlijke partij tegen haar ex. De assisenvoorzitter kondigde al aan dat hij voor haar enkele "netelige vragen" klaar heeft.
Lees verder