Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 5 februari 2021

“Ik zat achter die in scène gezette paparazzifoto’s van haar vader”: deze bekentenissen goot Meghan Markle's h...

HLN
"Ik zat achter die in scène gezette paparazzifoto's van haar vader": deze bekentenissen goot Meghan Markle's halfzus in haar boek
Samantha Markle (56), de uitgesproken halfzus van Meghan (39), heeft deze week haar veelbesproken biografie uitgebracht over haar relatie met de hertogin. Al sinds Meghan een relatie begon met de prins spuwt Samantha voortdurend haar gal in de media, en ook nu belooft Samantha haar lezers dat de "waarheid vreemder is dan fictie." Hoewel het volgens de Britse tabloids duidelijk is dat het om een 'pestbiografie' gaat, wil Samantha net benadrukken dat dat niet het geval is. "In tegenstelling tot alle roddels en nieuwsberichten, is mijn boek nooit bedoeld om mijn zus aan te vallen", stelt ze. Maar wat staat er nu eigenlijk écht in dat boek?
Lees verder

Na 7 op 9 leeft Beerschot ontspannen toe naar derby: "Play-off 1 is geen uitgesproken doel"
Bij Beerschot leeft men na de recente zeven op negen ontspannen toe naar de derby van dit weekend tegen Antwerp. Dat paars-wit in het beste geval zondagavond opnieuw in de top vier kan staan, blijkt intern geen item. "Als we straks play-off 2 halen: top. Als we play-off 1 halen: super. Maar dat is geen uitgesproken doel", benadrukt coach Will Still.
Lees verder

Orange wacht met lancering 5G
Orange België gaat op korte termijn geen 5G lanceren voor zijn particuliere klanten. Dat heeft CEO Xavier Pichon gezegd. Concurrent Proximus laat zijn klanten nochtans wel al surfen op het snellere netwerk, en moederbedrijf Orange heeft 5G al uitgerold in delen van Frankrijk.
Lees verder

Opmars coronavarianten zorgt voor ongerustheid in Duitsland: "Virus heeft boost gekregen"
De coronapandemie is "gevaarlijker" geworden in Duitsland. Dat was vrijdag de boodschap van Lothar Wieler, de voorzitter van het Robert Koch Instituut, op een persconferentie. "Het virus is nog niet moe, integendeel: het heeft net een boost gekregen", zei hij verwijzend naar de verspreiding van de nieuwe varianten in ons buurland.
Lees verder

België (over)vol met schoenenwinkels: Torfs marktleider in alle Vlaamse provincies
België is zo goed als volgebouwd met schoenenwinkels. Behalve in de Brusselse rand, is het geen goed idee om nog een nieuwe zaak in schoeisel te openen. Zo stelt een rapport van RetailSonar. Al verdelen de huidige 1.364 schoenenwinkels in ons land nog altijd een stevige koek van 1,7 miljard euro. Of gemiddeld 1,21 miljoen euro jaaromzet per winkel.
Lees verder

Taliban dreigen met "grote oorlog" als VS vredesbestand niet nakomt
De taliban hebben gedreigd met een nieuwe escalatie in Afghanistan als de Verenigde Staten hun troepen niet terugtrekken. "Als het Doha-akkoord wordt opgezegd, zal dit leiden tot een grote oorlog. De verantwoordelijkheid daarvan zal volledig op de schouders van Amerika rusten", klinkt het.
Lees verder

Taliban dreigt met "grote oorlog" als VS vredesbestand niet nakomt
De taliban heeft gedreigd met een nieuwe escalatie in Afghanistan als de Verenigde Staten hun troepen niet terugtrekken. "Als het Doha-akkoord wordt opgezegd, zal dit leiden tot een grote oorlog. De verantwoordelijkheid daarvan zal volledig op de schouders van Amerika rusten", klinkt het.
Lees verder

AstraZeneca-vaccin ook doeltreffend tegen Britse variant
Het coronavaccin van de Brits-Zweedse farmareus AstraZeneca en de Britse universiteit Oxford werkt even goed tegen de Britse coronamutatie als tegen de oorspronkelijke variant (D614G) van het virus, zo heeft de universiteit in een persbericht bekendgemaakt.
Lees verder

'Harry Potter'-actrice wilde zelf betalen voor extra scène: "Zo ontzet dat er geen begrafenis voor Dumbledore was voorzien"
'Harry Potter'-ster Evanna Lynch (29) was zo ontzet dat de filmstudio geen budget had om de begrafenis van het personage Dumbledore (Perkamentus in de Nederlandse versie, red.) te filmen, dat ze haar eigen loon wilde doneren. Dat vertelt de actrice in 'Normal Not Normal', de podcast van haar collega's James en Oliver Phelps (34).
Lees verder

John van den Brom krijgt zondag herkansing met Genk tegen Anderlecht: "Het goede van de voorbije weken bovenhalen"
John van den Brom en Racing Genk krijgen zondag de kans om Anderlecht een ferme tik te verkopen in de strijd om play-off 1. Bij een paars-witte zege staat alles weer op een zakdoek. "Het is niet zo slecht als die maand januari doet vermoeden", zegt de Genkse T1.
Lees verder

Expert WHO: "Nog jaren onderzoek nodig om bron coronavirus te vinden"
Er is nog jaren onderzoek nodig om de oorsprong van het coronavirus te achterhalen. Dat stelt een lid van het team van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) dat in de Chinese stad Wuhan licht probeert te werpen op de bron van de Covid-19-pandemie en hoe die zich verspreidde.
Lees verder

Belgische keukenhulp wint 5,6 miljoen euro met EuroMillions
Een Belg heeft bij de EuroMillions-trekking van 8 december 5.684.144,40 euro gewonnen, wat het bedrag de grootste lottowinst van 2020 in ons land maakt. De winnaar kocht zijn lot in een winkel in het Brusselse Elsene. De Nationale Loterij overhandigde donderdag de symbolische cheque.
Lees verder

Cardi B doet het weer: orgieën en seksspeeltjes in nieuwste videoclip 'UP'
Dat Cardi B (28) gekend staat om haar wel heel expliciete videoclips, is geen geheim. Ook haar nieuwste 'UP' is toch lichtjes 'ordinair' te noemen: van doorschijnende outfits tot tongzoenen met haar danseressen en seksspeeltjes.
Lees verder

Bloomberg: "Zeven jaar voordat hele wereld gevaccineerd is. België heeft met huidig tempo drie jaar nodig"
Uit een nieuwe gegevensanalyse van Bloomberg blijkt dat het zeven jaar zal duren voordat de wereld een voldoende hoge vaccinatiegraad tegen het coronavirus zal hebben bereikt. België zou met het huidige tempo - maar we zijn nog lang niet op kruissnelheid - over drie jaar pas de vaccinatiecampagne kunnen afronden.
Lees verder

Wie wordt de nieuwe ster? Unieke videoreeks 'Koers zkt. Vrouw' gaat op zoek naar nieuw vrouwelijk fietstalent
Een speurtocht naar nieuw vrouwelijk fietstalent. In 'Koers zkt. Vrouw' gaan Starcasino Cycling Team en Cycling Vlaanderen op zoek naar een toekomstige ster in het Belgische dameswielrennen. Liefst 3.800 vrouwen schreven zich in en gaan de strijd aan om de felbegeerde prijs: een profcontract voor één jaar. In een unieke 6-delige videoreeks volgt HLN.be de afvalrace van dichtbij en zoomt het in op enkele bijzondere rensters. Want... "Vrouwen weten vaak niet hoe hard ze met de fiets kunnen rijden."
Lees verder

Amerikaanse Senaat zet deur open voor goedkeuring van Bidens coronasteunpakket
De Amerikaanse Senaat heeft een begrotingsresolutie goedgekeurd die het voor de Democraten mogelijk maakt om met een simpele meerderheid het coronasteunpakket ter waarde van 1.900 miljard dollar (1.580 miljard euro) van president Joe Biden goed te keuren. Ze werd in de vroege uurtjes goedgekeurd met 50 stemmen tegen 50, plus de doorslaggevende stem van de Democratische vicepresident Kamala Harris.
Lees verder

Mijnbouwgigant krijgt recordboete voor vervuiling in Russisch noordpoolgebied
Het Russische gerecht heeft vrijdag mijnbouwgigant Norilsk Nickel veroordeeld tot een recordboete. Een van zijn bedrijven is verantwoordelijk voor gigantische milieuschade, nadat meer dan 20.000 ton brandstof in rivieren in het Russische noordpoolgebied was gelekt.
Lees verder

Nog maar net ontdekt, en nu al bedreigd: wetenschappers treffen nieuwe soort walvis aan
De Golf van Mexico is weer een walvissoort rijker. Dat melden Amerikaanse onderzoekers. Maar het goede nieuws heeft tegelijk ook een tragische kant, want de soort blijkt nu al met uitsterven bedreigd.
Lees verder

Zinédine Zidane reageert op de blessure van Eden Hazard: "Hij heeft het zeer moeilijk, dit is brute pech"
Woensdag viel de hemel opnieuw op het hoofd van Eden Hazard. Opnieuw een blessure. Op het einde van de training moest hij noodgedwongen stoppen. De quadriceps in het linkerbeen spelen dit keer op. Zinédine Zidane voorziet drie weken herstel: "Hij wil zo graag spelen".
Lees verder

Nederland past bedrag van verkeersboetes aan: bellen achter stuur wordt duurder, parkeren op gehandicaptenplaats goedkoper
Nederland past het bedrag van de boetes voor verkeersovertredingen aan. Sommige worden duurder, andere goedkoper.
Lees verder