Doorgaan naar hoofdcontent

Hou je ramen en deuren jarenlang in topvorm met deze tips

HLN
Hou je ramen en deuren jarenlang in topvorm met deze tips
Je ramen en deuren hebben regelmatig een onderhoud nodig om zowel hun isolatieprestatie als uitstraling te behouden. Dat geldt zowel voor raam- en deurprofielen van hout, pvc als aluminium. Maar wat is de juiste aanpak voor elk materiaal? En hoeveel tijd kruipt erin? Bouwsite Livios zocht het voor je uit.
Lees verder

Huisartsen, tandartsen en thuisverplegers krijgen vanaf 15 februari hun prik, vaccinatie brede bevolking van oud naar jong
Vlaanderen gaat vanaf 15 februari eerstelijnszorgverleners vaccineren in de vaccinatiecentra. Dat heeft Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) bekendgemaakt. Ook bevestigde Beke dat de vaccinatie bij de brede bevolking wel degelijk van oud naar jong zal gebeuren.
Lees verder

Huisartsen, tandartsen en thuisverplegers krijgen vanaf 15 februari hun prik: dit is de volledige lijst
Vlaanderen gaat vanaf 15 februari eerstelijnszorgverleners vaccineren in de vaccinatiecentra. Dat heeft Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) bekendgemaakt.
Lees verder

De familie Coelus toverden hun huis om tot een licht- én kleurrijke woning: "Ongelooflijk effect op ons humeur"
Niet alleen het weer heeft een invloed op ons humeur, ook de kleur van ons interieur. Misschien is het daarom dat de familie Coelus goedlachs en opgewekt is? Hun huis is dan ook een mix vol vrolijke tinten die niet op de muren, maar op de plafonds zijn aangebracht. Origineel en met een verrassend effect. Onze woonexpert ging er een kijkje nemen en legt uit hoe je zelf het best je plafond schildert.
Lees verder

Ex-vrouw en geliefden getuigen over dubbelleven Armie Hammer: "Het is erger dan iedereen durft vermoeden"
Het zijn zeer ongemakkelijke tijden voor Armie Hammer (34). Begin deze maand kwam er een stroom van explosieve informatie op gang over de 'Call Me By Your Name'-acteur, die kannibalisme zou verheerlijken en er heel wat perverse fetisjen op zou nahouden. Het einde van zijn lijdensweg lijkt ook nog lang niet in zicht: zowel zijn ex-vrouw als twee ex-geliefden verbreken hun stilzwijgen en schetsen een duivels beeld van de acteur. "Hammer leidt een verwrongen dubbelleven, hij is een narcist met diepe problemen en zieke fantasieën."
Lees verder

Plooit NMBS na hevige reacties op sluiting 44 stationsloketten in Vlaanderen?: "Het openbaar vervoer moet er voor iedereen zijn, niet voor de happy few"
Moeten ze nu wel of niet dicht, de 44 stationsloketten? Maandag deelde vervoersmaatschappij NMBS haar beslissing per mail mee aan de betrokken stads- en gemeentebesturen en dat zette meteen kwaad bloed. Er kwamen zelfs zoveel heftige reacties op, dat federaal mobiliteitsminister Georges Gilkinet (Ecolo) in een brief aan de raad van bestuur van de spoormaatschappij nu vraagt om de beslissing te herbekijken. Ontdek hieronder de reacties van de Vlaamse steden en gemeenten op de sluiting van 'hun' loketten.
Lees verder

Alleen KVM Esports blijft ongeslagen in Belgian League
De vierde speeldag van de Belgian League startte met KVM Esports en ION SQUAD BELGIUM, twee ongeslagen teams. ION SQUAD kwam als favoriet de match in, maar de draft en voorbereiding van KVM Esports bleek veel sterker. Uiteindelijk vond ION SQUAD geen manier om terug in de game te komen en is het KVM Esports dat het midden van de split afsluit op de eerste plaats.
Lees verder

VMM verwacht dat weilanden, akkers en natuurgebied woensdag weer kunnen onderlopen
De Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) gaat ervan uit dat de onbevaarbare waterlopen woensdag weer buiten hun oevers kunnen treden, zodat weilanden, akkers en natuurgebieden kunnen onderlopen. "Maar we kunnen onze waterbekkens aanspreken, zodat geen huizen zullen overstromen", zegt de VMM dinsdag.
Lees verder

Liefde gaat door de maag: deze restaurants brengen romantiek bij je thuis voor valentijn
Lekker romantisch uit eten voor Valentijnsdag: het zit er niet in dit jaar. Gelukkig kan je het thuis ook gezellig maken. Met een gastronomisch takeawaymenu bijvoorbeeld. Zo maak je het jezelf makkelijk én steun je de horeca. Single? Nodig dan gewoon je bubbelcontact uit en leg jezelf eens in de watten. Wij selecteerden alvast 17 restaurants voor een culinaire topavond.
Lees verder

Von der Leyen verdedigt Europese vaccinatiestrategie en beschuldigt Britten van toegevingen op vlak van veiligheid
Commissievoorzitter Ursula von der Leyen vindt de trage aanpak van de Europese vaccinatiestrategie nog altijd de best mogelijke. Dat zegt ze in een reeks interviews in Europese kranten, waarbij ze het Verenigd Koninkrijk ook beschuldigt toegevingen te hebben gedaan op het vlak van veiligheid bij het sneller goedkeuren van de eerste vaccins.
Lees verder

Vader redt gezin bij woningbrand maar komt zelf om
Een vader is omgekomen bij een woningbrand in het dorp Le Roux, een deelgemeente van Fosses-la-Ville in Namen.
Lees verder

Haarscherp naar je favoriete series en films kijken: dit zijn de beste 4K televisies
Als je 's avonds graag ontspant met een goede film of serie is een televisie met een resolutie van 4K onontbeerlijk. Onze techredacteur presenteert de vier beste televisies binnen elk budget en blikt vooruit op de toekomst waarin 8K de standaard zal worden.
Lees verder

5 tips voor wie nu al aan die summerbody wil beginnen te werken
Blijven de kilo's onvergeeflijk plakken nu je favoriete sportactiviteit on hold staat door corona? Of ben je stiekem nooit de grootste fan geweest van lichaamsbeweging, maar vind je dat het tijd wordt om wat gezonder te leven? De volgende tips helpen je op weg.
Lees verder

Fit tegen de zomer? 5 tips om er nu al aan te beginnen
Blijven de kilo's onvergeeflijk plakken nu je favoriete sportactiviteit on hold staat door corona? Of ben je stiekem nooit de grootste fan geweest van lichaamsbeweging, maar vind je dat het tijd wordt om wat gezonder te leven? De volgende tips helpen je op weg.
Lees verder

Iran laat bemanning vrij van in beslag genomen olietanker
Iran heeft de bemanning van een Zuid-Koreaanse olietanker vrijgelaten, meldt het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken. De tanker werd op 4 januari in beslag genomen, omdat het schip volgens de Iraanse Revolutionaire Garde olie zou lekken in de Perzische Golf.
Lees verder

Gene Thomas wilde eerst niet in X-Session zitten: "Het was mijn ding niet"
Gene Thomas (48) brak in het midden van de jaren '90 door met X-Session, maar dat was helemaal niet zijn bedoeling. Dat verklapte hij deze ochtend op 'QMusic' naar aanleiding van de Top 500 van de 90's.
Lees verder

Enkel Barcelona en Real Madrid hadden ooit meer Nederlanders in de rangen dan Club Brugge
Met de komst van Bas Dost, Stefano Denswil en Tahith Chong telt Club Brugge nu liefst vijf Nederlanders. Daarmee komt de landskampioen in een rijtje met FC Barcelona, Real Madrid en Newcastle United. Alleen die clubs hadden deze eeuw ook minimaal vijf Nederlanders onder contract staan.
Lees verder

Villas-Boas biedt ontslag aan bij Marseille na komst ongewenste speler: "Ik wil niets meer van hen"
André Villas-Boas (43) heeft zijn ontslag ingediend als coach van Olympique Marseille na onvrede over de voorbije mercato. Dat maakte de Portugees bekend op een persconferentie. Hij wacht nog op een reactie van het bestuur.
Lees verder

Geen maskers meer, geen 1,5 meter afstand, alles open: Isle of Man stopt met álle coronamaatregelen
Isle of Man, een groot eiland in de Ierse Zee, heeft alle coronamaatregelen afgeschaft. Maandag werd een strenge lockdown van 25 dagen beëindigd en de autoriteiten zetten er ineens helemaal een punt achter. Alles heropent, er hoeft geen afstand meer te worden gehouden en mondmaskers zijn er nu uit de tijd.
Lees verder

Alibaba ziet omzet flink stijgen door thuis winkelende consument
Alibaba heeft de afgelopen periode geprofiteerd van consumenten die vanwege de coronapandemie meer spullen via internet bestelden. De omzet van het Chinese webwinkelconcern steeg met 37 procent en dat is meer dan analisten hadden verwacht. De goede resultaten worden overschaduwd door het onderzoek van de Chinese autoriteiten naar het bedrijf.
Lees verder