Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 22 februari 2021

Herenthout: Webinar: Mantelzorg Met Veerkracht

Herenthout
Webinar: Mantelzorg Met Veerkracht
Zorg je voor een ander? Dan is het belangrijk om ook goed voor jezelf te zorgen. Tijdens de gratis webinar op 20 februari van Dezorgsamen, gaan ze in op jouw rol als mantelzorger, hoe je veerkracht op peil kan houden en welke hulpbronnen je kan aanspreken. Het gesprek wordt in goede banen geleid door Jan Hautekiet.
Lees verder

Vaccinatiecentra Tielen en Grobbendonk zijn er klaar voor
Vrijdag 12 en zaterdag 13 februari testte de eerstelijnszone Middenkempen succesvol de werking van haar vaccinatiecentra in Grobbendonk en Tielen (Kasterlee). De vaccinatiecentra werden aan enkele grondige oefeningen onderworpen en beide centra slaagden met glans. Dat betekent dat de vaccinatiecentra klaar zijn om de inwoners van Grobbendonk, Kasterlee, Lille, Herenthout, Herentals, Olen en Vorselaar op een veilige en efficiƫnte manier te ontvangen voor het coronavaccin.
Lees verder

De nieuwe PMD-zak: sorteren wordt eenvoudiger
In de PMD-zak mochten tot nu toe enkel plastic flessen en flacons, metalen verpakkingen en drankkartons. Vanaf 1 maart kan je er ook alle huishoudelijke plastic verpakkingen in kwijt. Allemaal samen in dezelfde zak.
Lees verder

Coronabesmettingen in Herenthout – update 22 februari
We merken heel wat bezorgdheid rond het huidig aantal coronabesmettingen in onze gemeente. Op de kaarten met de coronabesmettingen van de afgelopen 14 dagen kleurt Herenthout donkerrood. Ondanks de hoge besmettingsgraad is er echter momenteel geen reden tot paniek. De situatie is onder controle. De besmettingen zijn voor het grootste deel een verwachte uitloper van de eerdere besmettingen binnen Gemeenteschool Klim-op. We kunnen dus niet spreken van een nieuwe grote uitbraak.
Lees verder