Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 10 februari 2021

Herenthout: Kempens Erfgoed: de online erfgoeddatabank in nieuwe stijl

Herenthout
Kempens Erfgoed: de online erfgoeddatabank in nieuwe stijl
De drie Kempense erfgoedcellen en hun partners lanceren een nieuw online erfgoedportaal waar zoveel mogelijk erfgoedinformatie uit en over de Antwerpse Kempen op één plek te vinden is.
Lees verder

Overlegcomité: Kappers opnieuw open vanaf 13 februari, andere niet-medische contactberoepen vanaf 1 maart
Het Overlegcomité zat op vrijdag 5 februari opnieuw samen om te bekijken of er versoepelingen mogelijk zijn voor niet-medische contactberoepen. Kappers mogen op zaterdag 13 februari opnieuw opengaan. Alle andere niet-medische contactberoepen mogen op 1 maart de deuren heropenen. Ook voor campings en dierenparken is er goed nieuws.
Lees verder

Sluiting Gemeenteschool Klim-op wegens corona
Zowel de kleuter- als de lagere school van Gemeenteschool Klim-op zullen vanaf maandag 8 februari volledig de deuren sluiten wegens een uitbraak van de Britse corona-variant. Omdat sinds deze week de kinderopvang in de scholen zelf wordt georganiseerd, zal er vanaf maandag ook geen voor- en naschoolse opvang meer mogelijk zijn voor de leerlingen in Gemeenteschool Klim-op.
Lees verder

Bijkomend Vlaams beschermingsmechanisme voor ondernemers en zelfstandigen
Op 5 februari 2021 besliste de Vlaamse regering het Vlaams beschermingsmechanisme ook toe te kennen voor januari en februari 2021. Heb je met je onderneming een omzetdaling van minstens 60 % dan kan je een aanvraag indienen voor de periode van 1 januari 2021 tot en met 31 januari 2021. Ondernemingen die verplicht gesloten zijn in deze periode kunnen steun aanvragen voor de sluitingsperiode. Hiervoor moeten zij hun omzetdaling niet aantonen.
Lees verder