Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 9 februari 2021

Grote ongerustheid over snelle verspreiding Zuid-Afrikaanse variant coronavirus: Oostenrijk waarschuwt voor reizen na...

HLN
Grote ongerustheid over snelle verspreiding Zuid-Afrikaanse variant coronavirus: Oostenrijk waarschuwt voor reizen naar Tirol
De Oostenrijkse regering heeft een reiswaarschuwing uitgevaardigd voor de eigen deelstaat Tirol. Oorzaak is vooral de sterke verspreiding van de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus. Twintig procent van alle wereldwijd al ontdekte besmettingen van de variant situeert zich in Tirol, enkel Zuid-Afrika zelf kent nog meer gevallen. Alle niet-noodzakelijke reizen worden afgeraden, en zelfs een algemeen reisverbod valt niet uit te sluiten.
Lees verder

Terug naar de dag dat de Damse Vaart rook naar houtskool, verse erwtensoep en de damp van 50.000 mensen: "Dit is onze nationale feestdag"
Het blijft nog een hele week ijzig koud, maar het wordt lastig, om dat onvergetelijke weekend van 10 en 11 januari 2009 straks te herhalen. Met 50.000 stonden we toen op een laagje ijs van 12 centimeter, tussen Brugge en Damme. Langs de kant van de Damse Vaart prijkten tal van jenever- en eetkraampjes, er speelde muziek en de horeca beleefde gouden tijden. "Hoeveel flessen jenever we verkochten? Héél veel", blikt de uitbater van De Smisse vol heimwee terug. Wij doken in ons fotoarchief en gingen zowaar dromen van een volksfeest in coronatijden.
Lees verder

Het lontje van Jürgen Klopp is wel erg kort geworden: "Wat voor een dwaze vraag is dat nu?"
Don't mention the... Weg lijken de charmes, grapjes, gevatte opmerkingen over erotische stemmen en zijn lachsalvo's. Een masker valt af. Tegenwoordig ontploft Jürgen Klopp met luide knal in het gezicht van collega's en lijnreporters. Wij namen de triggers van de Liverpool-trainer onder de loep. Zo makkelijk krijgt u een kampioenenmaker op zijn paard. Boem!
Lees verder

LIVE. Hoeveel loketten verdwijnen er? NMBS geeft nu briefing over gevoelig thema
Minister van Mobiliteit Georges Gilkinet en de NMBS hebben een akkoord bereikt over het dossier rond de loketten. In een briefing geeft directeur Marketing en Sales Marc Huybrechts meer uitleg.
Lees verder

Onze tenniswatcher Filip Dewulf neemt het (een laatste keer) op voor Goffin, maar voelt ook de druk en twijfel in zijn hoofd
David Goffin verloor in zijn laatste zes tornooien vijf keer in de eerste ronde. Geen enkele van zijn tegenstanders stond in de top 40, drie jongens zaten zelfs niet in de top 100. Zijn vertrouwenscrisis sleept aan. Voor de eerste keer durven we dan ook de vraag stellen: komt het nog wel goed?
Lees verder

De Planckaerts zamelen bijna 25.000 euro in met hun kerstsingle 'Kinderen met een droom'
Eind vorig jaar lanceerde de familie Planckaert hun kerstsingle 'Kinderen met een droom'. De opbrengst van die single zou integraal naar Stichting Pelicano gaan, een organisatie die zich inzet tegen kinderarmoede.
Lees verder

Van Duiveltje tot tien jaar Rode Duivel, het verhaal van Dries Mertens: "Hij deed een schwalbe en ik werd een week geschorst. Driesje was heilig"
Zij aan zij met Jelle Van Damme. Klaar voor zijn eerste minuten als Rode Duivel. Dag op dag tien jaar geleden maakte Dries Mertens (33) zijn debuut voor de Belgische nationale ploeg tegen Finland. Hoe begon zijn weg naar de top van onze Rode Duivels? Uit ons archief halen we de reeks 'Toen de Duivels nog duiveltjes waren' boven, met unieke jeugdportretten van onze gouden generatie. "Dries was tot tranen toe bewogen. Hij had een gouden les geleerd."
Lees verder

Van Duiveltje tot tien jaar Rode Duivel: "Hij deed een schwalbe en ik werd een week geschorst. Driesje was heilig"
Zij aan zij met Jelle Van Damme. Klaar voor zijn eerste minuten als Rode Duivel. Dag op dag tien jaar geleden maakte Dries Mertens (33) zijn debuut voor de Belgische nationale ploeg tegen Finland. Hoe begon zijn weg naar de top van onze Rode Duivels? Uit ons archief halen we de reeks 'Toen de Duivels nog duiveltjes waren' boven, met unieke jeugdportretten van onze gouden generatie. "Dries was tot tranen toe bewogen. Hij had een gouden les geleerd."
Lees verder

LIVE. Klaasje stapt uit K3, Studio 100 zoekt opvolg(st)er: "Tijd om vleugels uit te slaan"
Verrassing van formaat in medialand: Studio 100 organiseerde vandaag een persconferentie, waar de Nederlandse Klaasje Meijer (25) bekendmaakte dat zij na vijf jaar uit de meidengroep stapt. "Het is nu tijd om mijn vleugels uit te slaan, ik gun mijn plaatsje graag aan iemand anders", vertelde ze onder meer. Al is K3 nu niet van plan om de handdoek in de ring te gooien en te stoppen.
Lees verder

LIVE. Klaasje stapt na vijf jaar uit K3, volg hier de persconferentie
Verrassing van formaat in medialand: Studio 100 organiseerde vandaag een persconferentie, waar Klaasje bekendmaakte dat zij na vijf jaar uit de meidengroep stapt. "Het is nu tijd om mijn vleugels uit te slaan, ik gun mijn plaatsje graag aan iemand anders", vertelde ze onder meer. Je kan alle laatste ontwikkelingen hier live volgen in onze stream.
Lees verder

Van zijn debuut aan de zijde van Jelle Van Damme tot parel tegen Engeland: 10 jaar Dries Mertens als Rode Duivel in 10 momenten
Vandaag is het exact tien jaar geleden dat Dries Mertens zijn debuut maakte voor de Rode Duivels. Wij lijsten de tien opvallendste zaken van de voorbije tien jaar even voor u op.
Lees verder

Te koud om te werken? Werkgevers moeten maatregelen nemen
De bitterkoude temperaturen van de afgelopen dagen hebben niet alleen gevolgen voor weggebruikers en wandelaars, ook werkgevers gaan best even na of ze geen maatregelen moeten treffen voor hun personeel. Zo moet zelfs voor licht kantoorwerk een temperatuur van 18 graden Celsius worden gegarandeerd, niet zo eenvoudig in de huidige coronatijden waarbij verse lucht wordt aangevoerd door vensters open te zetten.
Lees verder

Football Talk. Geen Bodart bij Standard - U21 van Anderlecht in quarantaine - Supporters Sint-Truiden moedigen spelers aan
Standard kan vanavond niet rekenen op Arnaud Bodart. De doelman sukkelt sinds het bekerduel in Seraing vorige week met de quadriceps en hij staat straks niet in doel tegen Kortrijk. Een streep door de rekening van de Rouches. Bodart heeft zich sinds vorig jaar ontpopt tot een betrouwbaar sluitstuk. "Het is een groot verlies", weet ook Mbaye Leye. De Standard-coach roteerde vorige week niet tegen Seraing "om de continuïteit te garanderen".
Lees verder

Veelpleger O.M. (34) rijdt na bijna 80 veroordelingen opnieuw te snel zonder rijbewijs: "Mijn werknemer beging de overtreding"
Nog eens twee veroordelingen erbij wegens te snel rijden. De veelpleger O.M. (34) uit Sint-Denijs-Westrem slaagde er opnieuw in zich in nesten te werken, ondanks jarenlang rijverbod na 78 eerdere politionele veroordelingen. De man beweert dat niet hij met de auto heeft gereden, maar wel zijn werknemer.
Lees verder

Drie jaar voorwaardelijk voor opa die kleindochtertje (1,5) uit raam van cruiseschip liet vallen
Salvatore 'Sal' Anello is in Puerto Rico veroordeeld tot drie jaar voorwaardelijke celstraf omdat hij in juli 2019 zijn kleindochtertje van anderhalf uit een openstaand schuifraam van een cruiseschip had laten vallen. Anello pleitte schuldig om een effectieve gevangenisstraf te vermijden.
Lees verder

KOERS KORT. 14 Belgen aan de start in Tour de la Provence - Cadzand wordt startplaats in Baloise Ladies Tour
Met de Tour de la Provence wordt donderdag de tweede rittenkoers op Franse bodem op gang geschoten. Heel wat renners maakten hun seizoensdebuut in de Ster van Bessèges vorige week, een nieuw pak renners doet dat donderdag. Nairo Quintana bracht de wedstrijd vorig jaar op zijn palmares, maar is er donderdag niet bij. Hij maakt door een knieblessure later zijn debuut, met name in de Tour des Alpes Maritimes et Haut Var.
Lees verder

Makers van 'Cyberpunk 2077' en 'The Witcher' gehackt: "48 uur vooraleer gegevens verkocht of gelekt worden"
Spelletjesontwikkelaar CD Projekt is het slachtoffer geworden van een "doelgerichte cyberaanval". Daarbij is ook data ontvreemd. Het Poolse bedrijf maakte onder meer 'Cyberpunk 2077' en 'The Witcher 3'.
Lees verder

Hoe trainen onze eersteklassers nu? Hier en daar wat hulp van de fans, veldverwarming of zelfs positieve temperaturen
Sneeuw, ijsdagen en voetbal. In België is het niet altijd een geslaagde combinatie. Maar kijk: de veldverwarming draait, de trainingsvelden worden sneeuwvrij gemaakt. Bij de meeste clubs is het business as usual. Een rondvraag door onze voetbalredactie.
Lees verder

Richtlijnen rond Covid op school voor u uitgelegd: "Maakt het verschil tussen openhouden of sluiten van school"
De schoolpoorten openhouden is een belangrijke maatschappelijke prioriteit, die heel wat voorzorgsmaatregelen vraagt. Van Gucht roept op om de regels te blijven volgen en zet de richtlijnen voor de aanpak van Covid-19 op scholen nog eens op een rij. "Dit kan het verschil maken tussen het openhouden of sluiten van een school", zei hij op de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum.
Lees verder

Waren we vroeger preutser of niet? Experten in seksgeschiedenis blikken terug: "In de middeleeuwen mochten vrouwen wél van seks houden"
Vroeger mocht veel minder. Of dat denken we. Maar er werd toen net zoveel gerollebold. Ook vóór het huwelijk en tussen dezelfde sekses. Misschien kunnen we zelfs nog iets leren van onze voorouders. Anaïs Van Ertvelde en Heleen Debruyne, experts in de geschiedenis van seks, blikken terug. "In de middeleeuwen wisten ze al dat de clitoris veel groter is dan het 'knopje'."
Lees verder