Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 8 februari 2021

Groene kaart bij de autokeuring, maar twee straten verder blijken remmen defect

HLN
Groene kaart bij de autokeuring, maar twee straten verder blijken remmen defect
Het zal je maar overkomen, je brengt je wagen binnen bij de autokeuring en krijgt een groene kaart maar wanneer je even later naar huis rijdt, merk je dat de remmen niet meer behoorlijk werken en je veel minder remkracht hebt. Dat is wat Eric Daelemans (68) uit Lovenjoel naar eigen zeggen beleefde bij de keuringsdienst in Tienen. Hij doet ons het volledige verhaal.
Lees verder

Corona-uitbraak in al gevaccineerd rusthuis, viroloog Marc Van Ranst legt uit of de overlevingskansen nu hoger zijn
Woonzorgcentrum Van Lierde in Affligem is getroffen door een corona-uitbraak. De eerste besmettingen gebeurden meer dan waarschijnlijk net voor het toedienen van de tweede vaccinatieprik. Twee bewoners zijn intussen helaas overleden, elf anderen werden met milde symptomen in quarantaine geplaatst. Zijn de overlevingskansen van zieke ouderlingen nu hoger, en zullen ze ook minder ziek worden? Viroloog Marc Van Ranst legt het ons uit.
Lees verder

België bereid om nieuwe sancties tegen Rusland te steunen
Als vergelding voor de uitwijzing van diplomaten door Rusland hebben drie lidstaten van de Europese Unie ieder een Russische diplomaat tot ongewenst persoon verklaard. De stap komt niet geheel onverwacht na de ophef over het besluit van Moskou. België is intussen bereid om nieuwe sancties tegen Rusland te steunen, zo verklaarde buitenlandminister Sophie Wilmès (MR).
Lees verder

BINNENKIJKEN. Britse prinses Anne geeft zeldzame inkijk in haar verrassend simpele woning
De Britse prinses Anne (70) heeft voor het eerst een glimp getoond van haar eigen woning, in Gatcombe Park in Gloucestershire. Je vindt er geen glitter en glamour zoals bij haar moeder in Buckingham Palace, zo blijkt. De woonkamer van de prinses ziet er net zo uit als die van de gemiddelde Brit.
Lees verder

Jan Mulder bewondert het verschijnsel Noa Lang: "Ajax toont zich 'ruimhartelijk', maar het heeft spijt. Geloof dat maar"
Tussen de lofzang uit België en de discussie in Nederland: Jan Mulder (75) over het verschijnsel Noa Lang (21). Klaar voor Oranje of (nog) niet? "Ik zoek naar sabelende kritiek om Lang te helpen, maar ik vind er géén."
Lees verder

Personeel Decathlon Antwerpen dreigt met staking na weekend vol corona-overtredingen: "Sorry maar dit gaat erover"
Het personeel van Decathlon Antwerpen dreigt het werk neer te leggen na een reeks incidenten met klanten die de coronamaatregelen niet respecteren. "Als er geen verbetering is tegen zaterdag, zullen we die dag niet werken", zegt een medewerker.
Lees verder

Negatieve coronatest nodig om naar de kapper te gaan in Oostenrijk
Wie zich in Oostenrijk een nieuwe snit wil laten aanmeten, moet voortaan een negatieve coronatest kunnen voorleggen. Hetzelfde geldt voor schoonheidssalons. Voor de apothekerszaken en testcentra in onder andere Wenen vormden zich lange wachtrijen van inwoners die dringend naar de kapper willen.
Lees verder

Personeel Decathlon Antwerpen dreigt met staking na weekend vol coronaovertredingen: "Sorry maar dit gaat erover"
Het personeel van Decathlon Antwerpen dreigt het werk neer te leggen na een reeks incidenten met klanten die de coronamaatregelen niet respecteren. "Als er geen verbetering is tegen zaterdag, zullen we die dag niet werken", zegt een medewerker.
Lees verder

IS-gevangene (19) na 7 jaar terug thuis: "Bijzonder blij dat ik terug bij mijn familie ben"
Asima Jasim (19) werd zeven jaar geleden ontvoerd door IS in Shingal, Irak. In december vorig jaar duikt het meisje op in het vluchtelingenkamp Al-Hol in Syrië. Nu is ze eindelijk terug thuis. "Ik ben degenen die mij hebben bijgestaan ​​erg dankbaar."
Lees verder

De mooiste pareltjes onder de 500 clubdoelpunten van Zlatan: slaloms, het betere taekwondo-werk en een raket in het Astridpark
Alleen Lionel Messi en Cristiano Ronaldo deden het hem deze eeuw voor: 500 goals maken in clubverband. Op zijn 39ste lukte het gisteren ook Zlatan Ibrahimovic. Tijd voor een overzicht van de mooiste goals uit de clubcarrière van de Zweed. Zoek dus niet naar zijn fabelachtige omhaal met de nationale ploeg tegen Engeland.
Lees verder

Evy Gruyaert presenteert opnieuw 'Stukken van Mensen': "Voor mij moet iets niet veel geld kosten om het mooi te kunnen vinden"
In 'Stukken van Mensen' passeren sinds vorige week opnieuw pareltjes van objecten, maar de grootste schatten van presentatrice Evy Gruyaert (41) zitten gewoon thuis, bij haar partner Frederik (42): hun kinderen Alec (8) en Helena (4). "Al ga ik niet ontkennen dat ik blij ben dat ze voorlopig gewoon naar school kunnen gaan", zegt ze.
Lees verder

EU haalt Russisch vaccin Spoetnik V maar best in huis, zeggen ook Belgische experts
De argwaan tegenover het Russische coronavaccin slinkt met de dag. Mits groen licht van het Europees Geneesmiddelenagentschap, dat met de Russen overlegt, haalt de EU Spoetnik V maar best in huis, zeggen ook Belgische experts in De Morgen.
Lees verder

Trumps advocaten noemen impeachmentproces ongrondwettelijk
De advocaten van de Amerikaanse ex-president Donald Trump hebben maandag de afzettingsprocedure van hun cliënt "politiek theater" genoemd. Ze noemen het proces dat dinsdag in de Senaat van start gaat ongrondwettelijk omdat Trump geen president meer is.
Lees verder

Hoe Verenigd Koninkrijk de snelste van de Europese klas werd dankzij vaccinatieheldin Kate Bingham (55)
EU-landen krijgen bakken kritiek omdat de vaccinatiecampagne aan een slakkengang verloopt. Maar in het Verenigd Koninkrijk kunnen ze maar niet zwijgen over het succesnummer van Kate Bingham (55), chef van de Britse vaccinatie taskforce. Zij slaagde daar waar de EU faalde. Er werden door de Britse autoriteiten meteen massaal vaccins in ontwikkeling besteld, en een uitrolplan uitgeschreven. En nu zijn er al meer dan 12 miljoen Britten ingeënt. Een ongezien succes waar andere EU-landen alleen maar kunnen van dromen op dit moment.
Lees verder

Vlaams Parlementslid Sihame El Kaouakibi (Open Vld) krijgt huiswerk mee van bewindvoerder
Vlaams Parlementslid Sihame El Kaouakibi heeft maandagmiddag een eerste gesprek gehad met Annemie Moens, de voorlopig bewindvoerder van het jongerenproject Let's go Urban in Antwerpen. Zij onderzoekt voor 342.000 euro aan betalingen tussen Let's go Urban en de privéfirma's van El Kaouakibi.
Lees verder

Joris Hessels en Dominique Van Malder terug met nieuw seizoen Radio Gaga, speciaal voor zorgsector
Vanaf woensdag 3 maart halen Joris Hessels en Dominique Van Malder hun zelfgebouwde mobiele radiostudio opnieuw van stal voor een minireeks van het human interestprogramma Radio Gaga.
Lees verder

Belgen net niet naar finaleronde in Qschool darts, morgen herkansing - Van Barneveld met kopzorgen
Remo Mandiau en Geert De Vos zijn er in het Duitse Niedernhausen net niet in geslaagd zich te plaatsen voor de eindfase van de Qualifying School darts. Allebei strandden ze in de kwartfinales. Een halve finale had hen al een plaats opgeleverd in de finaleronde, waarin een PDC tourkaart valt te verdienen. Nu moeten ze morgen opnieuw aan de bak.
Lees verder

Burgemeester Etterbeek: "Politie kan dakloze die opvang weigert laten arresteren"
De politie kan daklozen die 's nachts op straat zijn en opvang weigeren administratief aanhouden. Dat zegt de burgemeester van Etterbeek, Vincent De Wolf (MR). Vanwege de extreme kou is er ook extra noodopvang.
Lees verder

Chinese autoriteiten roepen Tesla op het matje over technische problemen
De Chinese autoriteiten hebben verantwoordelijken van de Amerikaanse autobouwer Tesla op het matje geroepen wegens "disfuncties" bij zijn elektrische auto's. Het zou gaan om veiligheidsproblemen, zoals onvrijwillig accelereren of een batterij die in brand schiet, aldus de marktregulator.
Lees verder

Halfnaakt de sneeuw in: deze BV's wagen zich aan de #icequeenchallenge
Buiten ligt er momenteel een stevig sneeuwtapijt en het blijft ook lekker vriezen. Het ideale excuus dus om met een dikke trui en een dekentje in de zetel te kruipen, maar bij bekend Vlaanderen denken ze hier duidelijk anders over. Een aantal (vrouwelijke) BV's wagen zich namelijk aan de #icequeenchallenge en poseren bijgevolg zonder al te veel kleren in de sneeuw.
Lees verder