Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 5 februari 2021

Groei meisjesvoetbal stagneert door corona, maar Tessa Wullaert helpt een handje

HLN
Groei meisjesvoetbal stagneert door corona, maar Tessa Wullaert helpt een handje
21.000 in 2011 en nu meer dan 41.000 vrouwen en meisjes zijn lid van de Belgische Voetbalbond. Dat betekent bijna een verdubbeling in 10 jaar. Door corona is er recent echter nog amper groei. Maar dat doet niks met de ambitie. De bond wil nog eens verdubbelen en naar 80.000 vrouwelijke leden in 2025. Gelukkig zorgt hier en daar een geslaagd voetbalkamp voor piepjong bloed. Wij gingen kijken met Tessa Wullaert in Zwevegem.
Lees verder

COLUMN. "Kris De Bruyne! Ik was 12 en zong uit volle kippenborst mee: 'Ballerina, kleed je uit voor mij!'"
Onze ex-editorialist Jan Segers schrijft voortaan geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Kris De Bruyne (1950-2021)
Lees verder

Dirk Bracke sukkelt met gezondheid en stopt als auteur: "Adil en Bilall kwamen me al bezoeken"
Dirk Bracke (67, foto), één van Vlaanderens bekendste jeugdauteurs, zet een punt achter z'n carrière. Door gezondheidsproblemen slaagt de favoriete schrijver van Bilall Fallah en Adil El Arbi er niet meer in om nog een letter op papier te zetten.
Lees verder

Tourist LeMC maakt zijn opwachting in 'The Voice': "Ik geef toe: ik was wat bang van die glitterwereld"
Hij maakte gouden platen, scoorde hits en won MIA's. En toch zie je Tourist LeMC vanavond wat zweten op de coach-stoel in 'The Voice', want tussen al die ervaren rotten is hij een groentje met de nodige portie twijfel. Zeker omdat hij weet dat hij niet de beste zanger van de coaches is. "Ik begrijp het zeker als de mensen zich afvragen: 'Kan die eigenlijk wel zingen?' Maar ik heb andere troeven."
Lees verder

ANNO 2021. Schrijver Walter van den Broeck (79): "Ik leid eigenlijk permanent twee levens"
Elke dag gaat 'Het Laatste Nieuws' op zoek naar hoe het leven van een Belg die ooit in de schijnwerpers stond er anno 2021 uitziet. Vandaag: Walter van den Broeck, de Gelauwerd roman- en toneelschrijver uit Turnhout en wiens 22ste boek binnenkort verschijnt. "Soms vergelijk ik ouder worden met een pullover aantrekken. Er is altijd wel een punt dat je het heel even benauwd krijgt."
Lees verder

Koning Winter steekt tandje bij dit weekend
Het wordt vandaag zacht, met maxima die nog boven 10 graden uitkomen, met vooral in het zuidoosten kans op een lokale bui. Het weekend brengt neerslag, die tegen zondag een winters karakter zou kunnen krijgen, meldt het KMI.
Lees verder

Giro start en eindigt met tijdrit: ideaal voor Evenepoel? "Leuk voor Remco, maar daarmee is alles gezegd"
De Giro 2021 krijgt stilaan vorm. Gisteren werden de eerste etappes officieel voorgesteld. De Ronde van Italië start met een tijdrit. "Leuk voor Remco", zegt ploegleider Wilfried Peeters. Enkel dat? "Ja. We willen geen enkele druk op Evenepoel."
Lees verder

Bezorgdheid groeit om Chinese scanners die douane gebruikt: "Hiermee kunnen ze onze luchthavens infiltreren"
De Belgische douane gebruikt scanners van een Chinese firma, die in andere landen om veiligheidsredenen worden gebannen. De douane zelf ziet daar geen graten in, maar de kritiek zwelt aan. Dat meldt De Standaard.
Lees verder

OVERZICHT. Aantal overlijdens daalt sterk voor derde dag op rij
Het aantal overlijdens aan Covid-19 blijft fors dalen in ons land, nu met 20,8 procent. Daarnaast blijven de ziekenhuisopnames zakken. Het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen stijgt wel nog ten opzichte van een week eerder, maar in vergelijking met hetzelfde gemelde cijfer van gisteren zien we een kleine daling. Dat blijkt uit voorlopige gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Omstreden Republikeinse complotdenkster uit twee belangrijke parlementscommissies gestemd
Het Republikeinse parlementslid Marjorie Taylor Greene (46) is uit twee belangrijke parlementscommissies gestemd door het Lagerhuis van het Amerikaanse parlement. Greene was een aanhangster van complottheorieën. Zo zei ze dat de aanslagen van 9/11 en verschillende schietpartijen in scholen opgezet spel waren.
Lees verder

Vol vertrouwen in doorgaan Australian Open
Gisteravond leek het erop dat niemand van de 160 spelers (op een totaal van 507 personen) die mogelijk in contact waren gekomen met de besmette hotelmedewerker positief hadden getest op covid. De Australian Open start dus gewoon maandag.
Lees verder

Je woning een groene make-over geven? Bankexperte: "Vanaf dit jaar tot 60.000 euro renteloos lenen"
Tegen 2050 zouden bijna alle woningen in Vlaanderen energiezuinig moeten zijn. Daarvoor moeten echter wel nog veel huizen gerenoveerd worden. Om al die groene verbouwingen te stimuleren, geeft de Vlaamse overheid vanaf dit jaar een renteloze lening aan mensen die een huis kopen en grote renovatiewerken plannen. Maar wat zijn de voorwaarden? En tot welk bedrag kan je renteloos lenen voor een huis of appartement? Onze geldexperte Véronique Goossens helpt je op weg aan de hand van concrete voorbeelden.
Lees verder

Gratis renovatielening voor wie ingrijpende groene verbouwingen doet: wat zijn de voorwaarden? En tot hoeveel kan je renteloos lenen?
Tegen 2050 zouden bijna alle woningen in Vlaanderen energiezuinig moeten zijn. Daarvoor moeten echter wel nog veel huizen gerenoveerd worden. Om al die groene verbouwingen te stimuleren, geeft de Vlaamse overheid vanaf dit jaar een renteloze lening aan mensen die een huis kopen en grote renovatiewerken plannen. Maar wat zijn de voorwaarden? En tot welk bedrag kan je renteloos lenen voor een huis of appartement? Onze geldexperte Véronique Goossens helpt je op weg aan de hand van concrete voorbeelden.
Lees verder

Hamilton heeft nog altijd niet getekend bij Mercedes: is knagend geweten (en vervelende pop) het probleem?
Halverwege maart beginnen de voorbereidende tests op het nieuwe F1-seizoen, maar hij heeft nog altijd geen contract getekend. Omdat Lewis Hamilton (36) veel meer geld eist dan Mercedes wil betalen, wordt aangenomen. Maar wat als? Zoals: als het nu allemaal eens afhing van een vervelende pop…
Lees verder

Stopt Golden Earring ermee? Gitarist George Kooymans ernstig ziek
George Kooymans, gitarist en een van de oprichters van de legendarische rockband Golden Earring, is ernstig ziek en kan niet meer optreden. Dat laat de manager van Kooymans weten aan De Telegraaf. Mogelijk houdt de band daardoor op te bestaan.
Lees verder

Elon Musk stopt chip van computergame in hersenen van levend aapje
Tesla-baas Elon Musk heeft zijn bedrijf Neuralink opdracht gegeven om de chip van een computergame te implanteren in de hersenen van een levend aapje. Volgens Musk is de aap blij, "omdat het dier nu de hele dag in zijn hoofd spelletjes kan spelen".
Lees verder

'Grey's Anatomy' krijgt na al die jaren eindelijk een eigen boek
Ben jij na al die jaren nog steeds verzot op 'Grey's Anatomy'? Dan hebben wij goed nieuws voor jou, want er is nu ook een boek over de populaire serie in de maak. In 'How to Save a Life' staan er meer dan 80 interviews met de cast en crew. Daarnaast mag je ook enkele exclusieve verhalen van achter de schermen verwachten.
Lees verder

Vakbonden voeren volgende week vrijdag actie: "Loonmarge van 0,4% is werknemers in hun gezicht uitlachen"
De vakbonden komen volgende week vrijdag, op 12 februari, een eerste keer in actie tegen de volgens hen belachelijke loonmarge van 0,4 procent (bovenop de index) voor de komende twee jaar, die werd vastgelegd door de Centrale Raad voor het Bedrijfsleven (CRB). Ze organiseren dan een actiedag in bedrijven, zo kondigt de socialistische vakbond aan.
Lees verder

IN KAART. Besmettingen stijgen fors in Waalse provincies, sterkste daling nu in Limburg. Bekijk hier de situatie in uw regio
Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in ons land blijft stijgen. In alle Waalse provincies zijn er nu stijgingen, met forse uitschieters in Waals-Brabant, Luxemburg en Henegouwen. Vlaanderen noteert lichte dalingen in Antwerpen en Oost-Vlaanderen. De grootste stijging wordt er in Vlaams-Brabant opgetekend. Deze grafieken en kaarten tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.
Lees verder

Amber Heard moeit zich met Manson-schandaal: "Ga je eindelijk stoppen met slachtoffers te negeren?"
Amber Heard (34), de ex-vrouw van Johnny Depp, heeft zich gemoeid met het Marilyn Manson-schandaal. De rocker wordt door zijn ex-vriendin beschuldigd van mishandeling. "Zij en ik zijn niet de enigen die aan de alarmbel trekken. Wanneer gaat men stoppen met het negeren van slachtoffers?"
Lees verder