Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 23 februari 2021

“Gigantisch probleem voor vaccinatiecentra”: AstraZeneca levert deze week slechts 88.800 vaccins in België

HLN
"Gigantisch probleem voor vaccinatiecentra": AstraZeneca levert deze week slechts 88.800 vaccins in België
Geneesmiddelenproducent AstraZeneca levert deze week slechts 88.800 vaccins in België, in plaats van de voorziene 114.716. "Een gigantisch probleem voor onze vaccinatiecentra", zei Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) in het Vlaams parlement. De vaccinatie van de brede bevolking zal in de week van 22 of die van 29 maart opstarten.
Lees verder

Gefrustreerde Beke: "AstraZeneca levert alweer minder vaccins dan beloofd. Ik snap niet dat Europa geen vuist maakt"
Geneesmiddelenproducent AstraZeneca levert deze week slechts 88.800 vaccins in België, in plaats van de voorziene 114.716. "Een gigantisch probleem voor onze vaccinatiecentra", zei Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) in het Vlaams parlement. De vaccinatie van de brede bevolking zal in de week van 22 of die van 29 maart opstarten.
Lees verder

Beke: "Vaccinatie 65-plussers pas van start in de week van 22 of 29 maart door haperende leveringen vaccins"
Geneesmiddelenproducent AstraZeneca levert deze week slechts 88.800 vaccins in België, in plaats van de voorziene 114.716. "Een gigantisch probleem voor onze vaccinatiecentra", zei Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) in het Vlaams parlement. De vaccinatie bij de grote bevolking, te beginnen bij de 65-plussers, zal daardoor pas van start gaan in de week van 22 of 29 maart.
Lees verder

Moeilijke slaper? Je voeten kunnen de sleutel zijn tot een betere nachtrust
Zonder slaap is een mens niks, maar door stress, kinderen of een wereldwijde pandemie kan dat weleens tegenvallen. Een nieuw en poepsimpel trucje uit de wereld van de acupressuur belooft een betere nachtrust. En het geheim zit hem blijkbaar vooral in onze voeten.
Lees verder

Bekijk hoogtepunten van laatste strijd om play-offs in Belgian League
Op de zevende speeldag van de Belgische League of Legends-competitie wonnen KVM Esports en ION SQUAD, ondanks sterke tegenstand van respectievelijk 4Elements en Sector One. Deze vier teams plaatsten zich voor de play-offs, wat betekent dat KRC GENK Esports en Team 7AM het niet haalden. Zij hebben dus enkel nog de achtste week van de reguliere split op hun speelschema staan.
Lees verder

Deel van kerkhof in Italiaans kustplaatsje komt in zee terecht na aardverschuiving
In het Italiaanse kustplaatsje Camogli, aan de Ligurische kust ten zuiden van Genua, is een deel van het lokale kerkhof in zee beland na een aardverschuiving. Dat melden Italiaanse media.
Lees verder

Nieuwe MacBook Pro krijgt weer SD-kaartlezer en HDMI-poort
Apple komt in de tweede helft van het jaar met nieuwe MacBook Pro-modellen, die beschikken over een HDMI-poort en een SD-kaartlezer. Dat meldt techblog MacRumors op gezag van analist Ming-Chi Kuo.
Lees verder

Belastingdienst moet alle voorafgaande rulings online publiceren: "Meer transparantie en zekerheid voor belastingplichtige"
De Dienst Voorafgaande Beslissingen binnen de FOD Financiën moet alle rulings online publiceren. De Kamercommissie Financiën heeft dinsdag een wetsvoorstel van sp.a-Kamerlid Joris Vandenbroucke goedgekeurd. "Dit is een stap vooruit naar meer transparantie en meer zekerheid voor belastingplichtigen", zegt Vandenbroucke.
Lees verder

Italiaanse vulkaan Etna spuwt weer lava tot 300 meter hoog
Voor de vijfde keer in een paar dagen tijd heeft de Italiaanse vulkaan Etna fonteinen van vuur en aswolken de lucht in geslingerd. De meer dan 3.300 meter hoge vulkaan op Sicilië begon maandagavond steeds meer te beven en barstte uit. Dat melden deskundigen van het Instituut voor Geofysica en Vulkanologie (INGV).
Lees verder

Algoritme identificeert prioritaire risicopatiënten voor vaccinatie
Risicopatiënten die voorrang krijgen in de vaccinatiecampagne, worden geïdentificeerd aan de hand van de databanken van de ziekenfondsen en de online medische dossiers van artsen. Dankzij een algoritme worden diagnostische en behandelingscodes opgezocht, zodat de betrokken patiënten een persoonlijke uitnodiging kunnen krijgen. Dat heeft Sabine Stordeur, medeverantwoordelijke van de taskforce vaccinatie, dinsdag gezegd op de persconferentie van Sciensano.
Lees verder

Overloper uit Noord-Korea brengt Zuid-Koreaans leger in verlegenheid
Een Noord-Koreaanse overloper heeft het leger van Zuid-Korea in grote verlegenheid gebracht. De man kon de zwaarbewaakte grens tussen de buurlanden deze maand relatief ongehinderd oversteken. Hij verscheen herhaaldelijk op bewakingscamera's en ook alarmen gingen af, maar het duurde volgens persbureau Yonhap uiteindelijk uren voordat de autoriteiten hem vonden.
Lees verder

De Wever over kernuitstap: "Regering stort ons in onzekerheid"
N-VA-voorzitter Bart De Wever blijft zich verzetten tegen de plannen van de regering om alle kerncentrales te sluiten: "Er is geen duidelijkheid over de haalbaarheid van extra gascentrales als alternatief, laat staan over de financieringsmethode."
Lees verder

Assuralia denkt na over pandemieverzekering
In het kader van de coronacrisis en de economische gevolgen ervan, wordt hier en daar het idee gelanceerd van een pandemieverzekering. Ook de verzekeraars zijn daarmee bezig, zo zei sectorfederatie Assuralia vandaag bij de voorstelling van haar jaarverslag, maar de denkoefening zit nog lang niet in een eindfase.
Lees verder

Russische media publiceren gruwelijke martelvideo's uit strafkampen
Russische onafhankelijke media hebben opnieuw video's gepubliceerd die moeten aantonen dat er folteringen plaatsvinden in Russische gevangenissen. Op de beelden is te zien hoe cipiers brutaal inslaan op bijna naakte gevangenen. Een van de twee gedetineerden zou na die foltering overleden zijn in het ziekenhuis.
Lees verder

Coronabesmetting bij zwangere vrouwen zorgt niet voor hoger risico bij baby
Als een zwangere vrouw besmet is met het coronavirus, wordt het risico dat de baby in de baarmoeder of na de geboorte sterft niet groter. Dat bevestigt een studie van het Imperial College London die dinsdag werd gepubliceerd in het tijdschrift "Ultrasound in Obstetrics and Gynaecology".
Lees verder

IN BEELD. Eerste ploegen verkennen parcours Omloop
Verschillende ploegen verkenden vandaag de Omloop, die komende zaterdag op het programma staat. Onder meer SD Worx, met Jolien D'hoore, Sport Vlaanderen-Baloise en Bingoal-Wallonie Bruxelles namen de meest cruciale plaatsen van het parcours van de Belgische openingsklassieker onder de loep.
Lees verder

Rijkste familie van India is van plan 's werelds grootste dierentuin te bouwen
De Ambanis, de rijkste familie van India, zijn van plan om 's werelds grootste dierentuin en dierenopvangcentrum in West-India te bouwen. De bouw van de dierentuin is nog niet gestart, maar toch heeft het grote project nu al geleid tot protest van dierenactivisten.
Lees verder

Nederland laat alle contactberoepen behalve sekswerkers weer opstarten
Kappers, schoonheidsspecialisten, nagelstylisten, massagesalons mogen vanaf volgende week dinsdag weer opstarten in Nederland. Dat melden onder meer NOS en het Algemeen Dagblad. Het gaat om alle contactberoepen behalve sekswerkers.
Lees verder

Frans Bauer en vrouw opnieuw op pad voor reisprogramma
Frans Bauer (47) en zijn vrouw Mariska (45) gaan weer samen op reis. In het reisprogramma 'De Bauers: Bestemming Onbekend' doet het koppel elke week een andere plek aan die ze nog niet kennen. Dat maakte RTL dinsdag bekend.
Lees verder

Torhout, de stad waar ze alle parkeermeters weghalen: "Hopelijk houden we zo de leegloop in het centrum tegen"
Opmerkelijke beslissing in Torhout: daar schaft de stad na 20 jaar het betalend parkeren af. "Ons centrum moet opnieuw aantrekkelijk worden voor iedereen: bezoekers, inwoners én handelaars", stelt schepen van Mobiliteit Elsie Desmet vast.
Lees verder