Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 23 februari 2021

Gemeente Zottegem: Stand van zaken renovatie voormalig schoolgebouw Beisloven

Stand van zaken renovatie voormalig schoolgebouw Beisloven
Het stadsbestuur blijft inzetten op het realiseren van het natuur- en educatie centrum Beisloven door een duurzame en ecologische renovatie van het oude schoolgebouwtje. Geen makkelijke opdracht maar de laatste recht lijn lijkt ingezet nu de bouwaanvraag ontvankelijk is verklaard. Hoopvol nieuws dus voor de nieuwe bestemming die het stadsbestuur wil geven aan het vervallen schoolgebouw dat te midden van het prachtige Beislovenpark ligt.
Lees verder

Jeugdboekenmaand in Bibliotheek Zottegem want Lezen is een Feest!
Jeugdboekenmaand is een campagne voor kinderen en loopt van 1 tot 31 maart. De bib van Zottegem doet maar wat graag mee en viert een hele maand want Lezen is een feest! Bestel nu je leesfeestpakket bij de bib. Daarin vind je alles wat je nodig hebt om een maand lang te feesten. Ook voor klassen die meedoen aan de Jeugdboekenmaand heb ze wat extra in petto.
Lees verder

Digitale bingo voor de leden van de jeugdraad
Door de coronacrisis kunnen veel activiteiten jammer genoeg niet doorgaan. Dat is ook zo voor de bingo die jaarlijks georganiseerd wordt door de jeugdraad in de Muze en dit jaar wegens welgekende redenen is afgelast. Maar niet getreurd want het bestuur van de jeugdraad ging op zoek naar een leuk én coronaproof alternatief voor de actieve leden van de jeugdraad: een virtuele bingo op donderdag 25 februari!
Lees verder

PlantTroost: een troostplek op de stedelijke begraafplaats te Velzeke
Voor zij die in deze moeilijke tijden van afstandregels en weinig mensen zien ook nog eens het verlies van een geliefde moeten verwerken is troost meer dan ooit belangrijk. Daarom werkte het stadsbestuur graag mee aan de realisatie van de troostplek PlantTroost op de stedelijke begraafplaats.
Lees verder