Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 8 februari 2021

Gemeente Zottegem: Een ode aan de Belgische muziek

Een ode aan de Belgische muziek
Tijdens de Week van de Belgische Muziek, van 8 tot 14 februari, brengen Bibliotheek Zottegem en CC Zoetegem, in samenwerking met Studio Zebra een ode aan de Belgische muziek. In februari krijg je de kans jouw persoonlijke liefdesboodschap te bezorgen aan jouw favoriete artiest, pareltjes te ontdekken in de muziekcollectie van de bibliotheek en te genieten van een eerste van drie unieke Song Circles.
Lees verder

IlvA informeert: geen afvalinzameling omwille van gladde wegen
Maandag 8 februari is er geen afvalinzameling omwille van de gladde wegen. De voetpaden zijn bedekt met een laagje sneeuw, wat het onmogelijk maakt om veilig in te zamelen. We vragen om het afval terug binnen te nemen en het opnieuw aan te bieden bij de volgende inzameling. De datum van de volgende inzameling is te vinden op uw afvalkalender, en op www.ilva.be. De recyclageparken zijn wel geopend volgens de normale openingsuren. Bedankt voor uw begrip!
Lees verder

Dikketruiendag 2021: Samen voor een klimaatgezond Zottegem!
Stad Zottegem wil de CO2-uitstoot met 40% verminderen en onze regio weerbaar maken tegen de klimaatverandering. Dit engagement heeft het stadsbestuur omgezet in een klimaatplan met een flinke to-do-lijst. Dikketruiendag is een actie die hier helemaal op aansluit. Ga je mee voor een klimaatgezond Zottegem? Haal die dikke trui dan uit de kast, zoek alle warme sjaals bijeen en zet ook jouw thermostaat een paar graden minder op 9 februari!
Lees verder

Egmontkasteel kleurt paars voor 'Internationale Epilepsie Dag'
De 'Internationale Epilepsie Dag' (International Epilepsy Day) wordt sinds 2015 gehouden op de tweede maandag van februari en vraagt aan de hand van een bepaald thema aandacht voor epilepsie. In Zottegem kleurt daarom het Egmontkasteel paars, de internationale kleur voor epilepsie. Een eenvoudige actie met een warme betekenis voor veel mensen, ook in Zottegem.
Lees verder