Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 8 februari 2021

Gemeente Mol: “Uiterst voorzichtig blijven tot vaccineren op volle snelheid komt"

"Uiterst voorzichtig blijven tot vaccineren op volle snelheid komt"

Kapperszaken mogen op zaterdag 13 februari heropenen onder zeer strikte voorwaarden. Dat besliste het Overlegcomité op vrijdag 5 februari. Het Overlegcomité benadrukte de noodzaak van voorzichtigheid totdat het vaccineren op vol toerental komt. Pas vanaf dan zijn verdere versoepelingen aan de orde. Het strikt naleven van de bestaande coronamaatregelen bracht ons land sinds begin december in een stabiele situatie. Iedereen mag bijzonder fier zijn op deze bijzondere collectieve prestatie, zeker gezien de introductie van besmettelijke buitenlandse varianten in ons land.

Lees verder

80 kinderen in thuisquarantaine hoogrisicocontact buitenschoolse kinderopvang

Sinds zaterdagavond 6 februari verblijven in totaal 80 kinderen van Wezel (59), Gompel (3) en Sluis (18) in thuisquarantaine. Op vier kinderen na werden ze allen geïdentificeerd als hoogrisicocontact door het Vlaams Agentschap Opgroeien (het vroegere Kind & Gezin) na een contact met een besmet leeftijdsgenootje in de buitenschoolse kinderopvang. De vier overige kinderen waren klasgenootjes in de vrije basisschool van Wezel.

Lees verder

Ruimtelijke ordening in namiddag telefonisch niet bereikbaar vanaf 8 februari

Vanaf maandag 8 februari kan je onze dienst ruimtelijke ordening enkel telefonisch bereiken van maandag tot vrijdag van 9 tot 12 uur en op donderdagavond van 16 tot 19 uur. Wil je een fysieke afspraak? Maak dan tijdens deze permanentiemomenten telefonisch een afspraak. Door de telefonische permanentie tot de voormiddagen te beperken, krijgen de medewerkers van de dienst ruimtelijke ordening extra ruimte om de lopende aanvraagdossiers inhoudelijk af te werken en om vragen over de bouwmogelijkheden van specifieke percelen voor te bereiden. In beide gevallen gaat het om complexe dossieropvolging die heel wat tijd vraagt. Natuurlijk blijft de dienst altijd bereikbaar via e-mail ro@gemeentemol.be. Dit geniet zelfs onze voorkeur tijdens deze coronaperiode.

Lees verder

Nieuw platform Kempenserfgoed.be bundelt alle erfgoedinformatie Antwerpse Kempen

Vanaf nu vind je alle erfgoedinformatie uit en over de Antwerpse Kempen op het nieuwe online platform Kempens Erfgoedportaal, via www.kempenserfgoed.be. Het nieuwe portaal bundelt de informatie uit de Kempense Krantenbank, de Erfgoedbank Noorderkempen, Kempens Erfgoed en de relevante data uit de Vlaamse Erfgoeddatabank. Onze eigen Erfgoedbank Mol blijft beschikbaar, maar wordt op termijn opgenomen in het nieuwe portaal.

Lees verder