Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 5 februari 2021

Gemeente Mol: Tweede vaccinatie bewoners op 5 februari vlot verlopen

Tweede vaccinatie bewoners op 5 februari vlot verlopen

Beste familie Op vrijdag 5 februari  kregen 119 bewoners van woonzorgcentrum Ten Hove hun tweede coronavaccin toegediend. De vaccinatie verliep vlot. We zijn enorm blij dat we hiermee de eerste kleine stappen zetten om het coronavirus te verslaan. Via deze link kan je enkele foto's van de vaccinatie bekijken. Kan ik na deze vaccinatie gewoon weer op bezoek gaan bij mijn familielid?   Bezoek is, net zoals na het eerste vaccin, nog steeds mogelijk volgens de geldende richtlijnen. Het dragen van een mondmasker blijft ook verplicht voor wie gevaccineerd is. Versoepelingen zullen pas geleidelijk aan mogelijk zijn als er een voldoende hoge vaccinatiegraad is bereikt binnen de woonzorgcentra en daarbuiten.

Lees verder

Medische medewerkers vaccinatiecentrum ontvangen stapsgewijs meer informatie

De oproep naar medisch geschoolde medewerkers voor het vaccinatiecentrum leidde tot maar liefst 667 kandidaten. Artsen, verpleegkundigen, vroedvrouwen en apothekers komen als eerste in aanmerking om als medisch medewerker aan de slag te gaan. Zij ontvingen een mailing om hun beschikbaarheid door te geven. Voor het inzetten van andere eerstelijnsmedewerkers wachten we nog op instructies van de hogere overheid. Voorlopig stoppen we de nieuwe aanmeldingen. We danken iedereen alvast voor de enorme bereidwilligheid!

Lees verder

Corona maakt ondernemen enorm zwaar. Moeilijkheden? Blijf er niet mee zitten!

Ondervind je zelf ook moeilijkheden of baart de hele situatie je bijzonder veel zorgen? Blijf er niet mee zitten! Dyzo vzw ondersteunt zelfstandige ondernemers in moeilijkheden en krijgt hiervoor steun van de Vlaamse overheid. Het aanbod is gratis. Ook onze eigen sociale dienst en het CAW De Kempen staan klaar voor iedereen die gevolgen ondervindt van de coronacrisis.

Lees verder

Corona speelt ook netheidsverantwoordelijken parten

Corona speelt ook onze netheidsverantwoordelijken parten. Vorig jaar konden zij noodgedwongen enkele maanden niet op pad gaan om het zwerfvuil te verzamelen. In totaal verzamelden deze vrijwilligers 786 zakken zwerfvuil. Een pak minder dan het jaar voordien toen er 1.330 zakken afgevoerd werden. Het lage aantal had dus niets te maken met het enthousiasme van deze vrijwilligers. Wel met de beperkingen door corona. Om het zwerfvuil alsnog op te ruimen, sprong het gemeentebestuur die maanden bij. Gelukkig konden onze netheidsverantwoordelijken in de zomer opnieuw aan de slag. Dankjewel dat we op jullie mogen rekenen!

Lees verder