Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 8 februari 2021

Gemeente Mol: “Strooi- en schaafploegen massaal ingezet, ijskoude ondergrond speelt ons parten

"Strooi- en schaafploegen massaal ingezet, ijskoude ondergrond speelt ons parten

Het afgelopen weekend heeft onze uitvoeringsdienst alle mogelijke middelen ingezet om de gemeentewegen uit ons strooiplan sneeuw- en ijsvrij te houden. Het extreem koude weer zorgde evenwel voor een bevroren bodem, waardoor het smeltwater opnieuw bevriest. Daarnaast was er het afgelopen weekend vaak te weinig verkeer om het strooizout extra te activeren. Onze diensten blijven zich de komende dagen maximaal inzetten. We roepen alle chauffeurs op tot uiterste voorzichtigheid en een aangepaste snelheid. We danken iedereen voor het begrip.

Lees verder

Online ontmoeting Peuterspeelpunt op woensdag- en vrijdagvoormiddag

Wist je dat je elke woensdag en vrijdag van 9.30 tot 11.30 uur online kan deelnemen aan een ontmoetingsmoment van Peuterspeelpunt? Door corona kunnen kinderen nu niet samen spelen in de kinderclub, maar voor (groot)ouders kunnen deze online ontmoetingen wel een moment zijn om eens andere gezichten te zien, bij te tanken, te ventileren en ervaringen uit te wisselen. Wil je graag deelnemen? Log dan in via https://meet.jit.si/peuterspeelpuntmol. Je hebt geen account nodig.

Lees verder

Cyberaanval ziekenhuis op 2 februari

Op 2 februari 2021 werd het H. Hartziekenhuis Mol het slachtoffer van een cyberaanval. De aanval van buitenaf was er op gericht middels zogenaamde 'malware' de interne systemen van het ziekenhuis volledig te blokkeren. Op verschillende systemen werden berichten gevonden waarbij de aanvallers losgeld vroegen voor het bekomen van een 'sleutel' om door hen geëncrypteerde files terug te ontcijferen.

Lees verder

Gemeentebestuur tijdelijk niet bereikbaar via 014 33 07 11, bel 014 33 16 00

Door een technische storing aan de telefooncentrale op 't Getouw is het gemeentebestuur tijdelijk telefonisch niet bereikbaar op het nummer 014 33 07 11. Heb je onze diensten dringend nodig? Bel dan naar het nummer 014 33 16 00. We werken momenteel volop aan het probleem. Onze excuses voor het ongemak.

Lees verder