Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 19 februari 2021

Gemeente Mol: Nog plaatsen vrij voor Multimove en sportkriebels voor kleuters op woensdag

Nog plaatsen vrij voor Multimove en sportkriebels voor kleuters op woensdag

Je kan je kind nog altijd inschrijven voor de sportlessen Multimove en sportkriebels. Sportkriebels vinden plaats op woensdagnamiddag van 13.30 tot 14.30 uur, de lessen Multimove van 14.45 tot 15.45 uur  in sporthal Den Uyt, Rode-Kruislaan 20. Het zijn speelse, gevarieerde bewegingsoefeningen aangepast aan de leeftijd. Schrijf je kind in via www.gemeentemol.be/sport > Online inschrijven sportactiviteiten.

Lees verder

Freeswerken langs Reuselseweg nodig voor inheemse herbebossing

In opdracht van het Vlaams Agentschap Natuur & Bos (ANB) vinden er vanaf vrijdag 19 februari freeswerken plaats langs de Reuselseweg. De werken situeren zich in de zogenaamde Koninklijke Schenking. Een aantal jaren geleden werden in dit gebied uitheemse bomen gekapt zoals fijnspar en Amerikaanse eik. Als volgende stap worden de stronken van Amerikaanse eik weggefreesd door een rupskraan met een stobbenfrees. Het dode takhout en jonge opslag van ongewenste soorten zoals Amerikaanse vogelkers en Amerikaanse eik wordt bewerkt met een bosfrees. De verjonging van inheems loofhout blijft hierbij maximaal gespaard.

Lees verder

Gemeentebestuur beloont leerlingen campus Sint-Lutgardis na winst kookwedstrijd

Het gemeentebestuur wenst de drie leerlingen van de hotelschool van campus Sint-Lutgardis en de school van harte proficiat met hun winst in de Generatie H challenge, een wedstrijd van Horeca Forma! Als beloning schenkt het gemeentebestuur hen het kookboek 'Zuiderkempens Koken', met 25 unieke gerechten met streekproducten. De leerlingen wonnen in januari twee van vier opdrachten. Eén uitdaging bestond erin om een gerecht te maken met een volledige knolselder en zo weinig mogelijk weg te gooien. De tweede wedstrijd draaide rond tapas-gerechten met streekproducten. 'Ozze Molse Beet', met typische ingrediënten als kipkap, zwarte pens en Postels abdijbrood viel duidelijk in de smaak!

Lees verder

Hamont-Achel, Pelt, Lommel, Balen en Mol vragen uitbreiding spoorlijn 19

De gemeentebesturen van Hamont-Achel, Pelt, Lommel, Balen en Mol vragen met een brief aan de federale overheid om spoorlijn 19 uit te breiden naar Nederland. Momenteel verbindt deze lijn de stad Antwerpen en Hamont-Achel in Limburg. Met de uitbreiding zouden ook Cranendonck en Weert, net over de grens met Nederland, bediend worden.

Lees verder