Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 18 februari 2021

Gemeente Mol: Nieuwe toekomst voor site Café Boulevard? Openbaar onderzoek start op22 februari

Nieuwe toekomst voor site Café Boulevard? Openbaar onderzoek start op22 februari

Van maandag 22 februari tot en met dinsdag 23 maart loopt een openbaar onderzoek naar nieuwe plannen voor de toekomst van de site Café Boulevard in de Corbiestraat. Na een weigering door het gemeentebestuur van de eerste plannen in oktober 2019 werkte de eigenaar een aangepast voorstel uit. In het nieuwe voorstel blijft het historische pand van Café Boulevard zo goed als integraal behouden en ondergaat  het gebouw een grondige renovatie. Het hotel komt volgens de ingediende plannen in een losstaande nieuwbouw op dezelfde site.

Lees verder

Gebrekkige huurwoning? Samen pakken we het aan

Vertoont je huurwoning ernstige gebreken die een veiligheidsrisico betekenen of een gevaar opleveren voor je gezondheid? Contacteer dan meteen het gemeentebestuur. Sinds 2018 zetten we met een structurele aanpak stevig in op het verhogen van de woonkwaliteit. Een gezonde en veilige woning is voor elk gezin een fundamenteel recht. Onze aanpak omvat huisbezoeken, gerichte huurderstips, bemiddelingsgesprekken met de huisbaas maar ook formele woningkwaliteitscontroles. In deze laatste situatie loopt de huisbaas aan het einde van de procedure het risico dat de woning ongeschikt of onbewoonbaar verklaard wordt. Voor de huurders zoeken we in die gevallen altijd een oplossing. Gelukkig eindigt slechts een beperkt aantal gevallen op deze manier. Meestal komen we samen met de huisbaas tot een oplossing die voor alle betrokkenen voldoet.

Lees verder

Natuursteenherstelling op hoek Corbiestraat-Rondplein herstart op 22 februari

Op maandag 22 februari start de aannemer opnieuw met het herstellen van de natuursteenklinkers op de hoek van Corbiestraat - Rondplein. Door het aanhoudende winterweer met sneeuw, regen en vriestemperaturen lagen de herstellingen noodgedwongen meerdere weken stil.

Lees verder

Tweede indienronde aanvragen 'coronasubsidie voor verenigingen' nog tot 30 maart

De tweede indienronde voor het aanvragen van een 'coronasubsidie voor verenigingen' loopt nog tot 30 maart 2021. Geïnteresseerde verenigingen kunnen voor de werkingsperiode 1 oktober 2020 tot en met 28 februari 2021 een subsidieaanvraag indienen via www.gemeentemol.be/coronasubsidies. Ook de onkosten voor het coronaproof organiseren van activiteiten komen in aanmerking. Deze coronasubsidies maken deel uit van alle inspanningen die het gemeentebestuur levert om onze verenigingen doorheen de crisis te helpen.

Lees verder