Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 11 februari 2021

Gemeente Mol: Medisch coördinatieverslag 11 februari: “Snel opsporen, isoleren én testen”

Medisch coördinatieverslag 11 februari: "Snel opsporen, isoleren én testen"

Om een opstoot in de besmettingscijfers te vermijden, pasten we de voorbije week – zoals gevraagd door de hogere overheid – de strategie 'snel opsporen, isoleren én testen' maximaal toe. Onder impuls van ons eigen lokaal contactonderzoek werken de gemeentelijke crisiscel, schooldirecties en Centra voor Leerlingen Begeleiding (CLB) nauw samen om bij besmettingen snel alle hoogrisicocontacten op te sporen, te contacteren en te laten testen. Wanneer we een dag later de testresultaten ontvangen, analyseren we de situatie en sturen we de maatregelen bij. Vrijwel dagelijks wordt er over specifieke cases online vergaderd. Schooldirecties kregen bijstand voor het uitwerken van de communicatie naar de ouders.

Lees verder

167 inwoners komen in aanmerking voor jury in assisenproces

167 inwoners van onze gemeente komen de volgende vier jaar in aanmerking voor een selectie als jurylid in een assisenproces. Deze zogenaamde 'gezworenen' ontvangen eind deze week (11 of 12 februari) of begin volgende week (week 15 februari) een steekkaart in de brievenbus. Deze steekkaart moeten ze invullen en binnen tien dagen ondertekend terugbezorgen aan de dienst bevolking.

Lees verder

Kappers en barbiers opnieuw open vanaf 13 februari: hou rekening met maatregelen

Vanaf zaterdag 13 februari openen de kappers en barbiers opnieuw hun deuren onder strikte voorzorgsmaatregelen. Om je haar te laten knippen maak je vooraf verplicht een afspraak. Je draagt een chirurgisch - en dus géén stoffen - mondmasker. Hou ook rekening met eventuele koude, want ramen en deuren staan open om te ventileren. Kappers en barbiers bedienen hun klanten één op één, dus je wacht niet in een wachtruimte binnen. Ben je nog niet aan de beurt? Wacht even buiten. Verzorging waarbij je het mondmasker afzet, zoals het trimmen van je snor of baard, kan pas vanaf 1 maart. Ten slotte mogen kappers en barbiers niet aan huis komen. We wensen al onze kappers een succesvolle en veilige heropstart!

Lees verder

Huiskamers gezocht voor optredens Gluren bij de Buren. Schrijf nu in!

Zet je huiskamer open voor Gluren bij de Buren. Het concept is eenvoudig: lokale podiumkunstenaars uit verschillende disciplines steken hun gemeentegrenzen over om op te treden in een onbekende huiskamer. Hou je van muziek, woord, dans, theater, comedy…? Altijd al eens oog in oog willen staan met de artiest? Schrijf je dan in! Je kan je huiskamer opgeven tot en met 28 februari. Let op: de optredens gaan alleen door als de richtlijnen van de hogere overheid deze activiteiten begin mei op dat moment toelaten. Als het doorgaat, zal dit onder specifieke voorwaarden zijn. De volledige organisatie geldt dus onder voorbehoud.

Lees verder