Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 24 februari 2021

Gemeente Mol: Het wordt Heldenstraat: gemeenteraad volgt resultaat publieksbevraging

Het wordt Heldenstraat: gemeenteraad volgt resultaat publieksbevraging

De gemeenteraad besliste tijdens de zitting van 22 februari dat een deel van de Doornboomstraat hernoemd wordt naar Heldenstraat. Dit gebeurde via een individuele stemming. De gemeenteraad volgt dus de uitslag van de publieksbevraging. Met 53% van de stemmen kreeg deze straatnaam ook bij onze inwoners de voorkeur. Het resultaat van de publieksbevraging gaf voor vele raadsleden de doorslag bij hun persoonlijke keuze.

Lees verder

Willy Van der Auwera eerste winnaar etalagequiz Pop Up Europa. Doe nog snel mee!

Willy Van der Auwera wint als eerste een Mols Kadoke van 50 euro na zijn deelname aan de etalagequiz. Hij scande de QR-code in de etalage van Statiestraat 29 en vulde het juiste antwoord in. De quiz past in Pop Up Europa, een initiatief van provincie Antwerpen in samenwerking met onze gemeente om Europa dichterbij de burgers te brengen. Deelnemen kan nog tot eind februari. Doe nog snel mee en maak ook kans op een Mols Kadoke!

Lees verder

Mol stapt mee in 'Kempenpact2030': met één stem de Kempen versterken!

Mol stapt mee in het 'Kempenpact 2030'. Dat besliste de gemeenteraad in de zitting van maandag 22 februari. Het pact is een bondgenootschap tussen gemeenten, provincie, sociale partners, Kempense parlementairen en verschillende sociaaleconomische actoren. Kempenpact2030 is een afspraak die de Kempen met zichzelf maakt: tegen 2030 samen de beste Kempen worden die we willen zijn! Op www.Kempenpact2030.be vind je een omschrijving van de projecten en hun actiepunten.

Lees verder

Start werken herinrichting inkomhal ziekenhuis vanaf zaterdag 27 februari

Op zaterdag 27 februari start het H. Hartziekenhuis met de totale herinrichting van de inkomhal. Zegaan hiervoor in zee met de firma's Towereye en DNCS. Doelstelling is een automatische toegangscontrole voor patiënten en bezoekers. De toegangspoortjes die geplaatst worden, bevatten temperatuurmeting en mondmaskerdetectie. Op die manier kunnen we de toestroom van patiënten en bezoekers beter controleren en efficiënter, veiliger én daarenboven patiëntvriendelijker werken. Uiteraard blijven de maatregelen rond handen ontsmetten, het dragen van een mondmasker en afstand houden van kracht. De werken zullen ongeveer één week in beslag nemen. Benieuwd hoe onze inkomhal er zal uitzien? Check onze video; het ziet er ge-wel-dig uit!

Lees verder