Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 17 februari 2021

Gemeente Mol: Help mee de impact van ons Mols Kadoke in kaart brengen: vul de enquête in!

Help mee de impact van ons Mols Kadoke in kaart brengen: vul de enquête in!

Kreeg of kocht je in 2020 een Mols Kadoke? We zijn alvast benieuwd naar de impact van 't Mols Kadoke op onze lokale economie. Een Molse student (Handelswetenschappen aan de KU Leuven) onderzoekt dit via een enquête voor zijn masterproef. Ook de acties die we met 't Molse Kadoke uitwerkten om onze handelaars te steunen tijdens de coronacrisis, zoals de 20% kortingsbon, komen in het onderzoek aan bod. We roepen iedereen op om de korte enquête voor 1 maart in te vullen via deze link. De verwerking verloopt volledig anoniem. We zijn benieuwd naar de resultaten en zullen deze gebruiken om de werking van 't Mols Kadoke te evalueren.

Lees verder

Natuurlijke vijanden strijden tegen bladluizen en processierupsen

Het gemeentebestuur zet natuurlijke vijanden in om ongedierte te bestrijden. Zo verjagen oorwormen en lieveheersbeestjes de bladluizen uit onze lindebomen. De processierups krijgt vanaf nu met mezen te maken. In de straten waar dit proefproject loopt, zorgen we voor natuurlijke bestrijding en komt er geen preventieve behandeling aan te pas. In de andere straten werken we voorlopig nog met een biologische preventieve behandeling die enkel de rupsen aanpakt en verder niet schadelijk is. Op termijn hopen we dat de mezen de volledige bestrijding kunnen overnemen.

Lees verder

Je glasbak snel terugvinden? Schrijf je huisnummer aan de buitenzijde

Wil je na het ledigen je eigen glasbak makkelijk terugvinden? Schrijf je huisnummer aan de buitenkant van je glasbak met een dikke alcoholstift. Begin januari zijn de glasbakken verdeeld. Na de eerste ophaling eind januari, ontvingen we enkele meldingen van verloren en/of gestolen bakken. Door je huisnummer aan de buitenkant te schrijven, vind je je bak snel terug en neem je niet per ongeluk de bak van je buren mee. Dit is zeker belangrijk als je in een appartementsgebouw of druk bewoonde straat woont.

Lees verder

Doe nog tot eind februari mee aan de Pop Up Europa etalagequiz

 In de etalage van de Statiestraat 29 vind je tot eind februari drie QR-codes met quizvragen. Iedere maandagochtend vanaf 9 uur activeren we een nieuwe QR-code, en daarbij dus een nieuwe quiz. Scan deze QR-code en vul de juiste antwoorden in. Schat ook hoeveel bekers er in de koker van de etalage zitten. Zo maak jij kans op een Mols Kadoke van 50 euro of een leuke Europafiets. Je kan iedere week opnieuw meespelen. Mis deze kans niet!

Lees verder