Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 19 februari 2021

Gemeente Mol: Deelnemers dorpsteam Ginderbuiten gezocht voor traject ‘Veerkrachtige dorpen’

Deelnemers dorpsteam Ginderbuiten gezocht voor traject 'Veerkrachtige dorpen'

Het gemeentebestuur zoekt enthousiastelingen met een liefde voor Ginderbuiten die graag nadenken over de toekomst van dit gehucht. De oproep past in het traject 'Veerkrachtige dorpen'. Heb je het gevoel dat het gehucht de laatste jaren veranderd is? Ken je je buren nog? Maak je je zorgen over het verkeer? Stel je dan kandidaat voor het dorpsteam. Samen met jou gaan we op zoek naar wat er leeft in Ginderbuiten en hoe we hiermee aan de slag gaan. Deelnemen kan door vóór 2 maart een e-mail te sturen naar onze medewerker dorpenbeleid marie.kerkhofs@gemeentemol.be of te bellen naar 0473 12 37 63. Laat in je bericht meteen weten wat je link is met het gehucht en wat je verwacht.

Lees verder

"Hopelijk slechts tijdelijke en toevallige opstoot van ziekenhuisopnames"

Donderdag 18 februari nam het medisch coördinatieoverleg zoals elke week onze ziekenhuisopnames en besmettingscijfers onder de loep. In het ziekenhuis stelden we een plotse en onverwachte stijging vast van het aantal opgenomen coronapatiënten, terwijl de besmettingscijfers stabiliseerden op hetzelfde niveau van de afgelopen weken. Ditzelfde fenomeen geldt ook voor overige ziekenhuizen van het Ziekenhuisnetwerk Kempen (Geel, Herentals en Turnhout). We hopen dat het hier gaat om een toevallige tijdelijke opstoot. Een medische verklaring is er niet meteen. We blijven uiteraard uiterst waakzaam én vragen iedereen om de regels te blijven volgen. Beperk strikt je fysieke sociale contacten buiten het gezin, zeker in binnenruimtes. 

Lees verder

Weekprogramma woonzorgcentrum Ten Hove 22 - 26 februari

Onze zorgmedewerkers zorgen wekelijks voor een uitgebreid activiteitenaanbod voor de bewoners. Het nieuwe weekaanbod kan je hier vinden.

Lees verder

Gemeentebestuur distantieert zich van bedrijvengids Helloo

Het gemeentebestuur distantieert zich volledig van de firma Helloo die momenteel handelaars contacteert voor opname in een telefoongids. We benadrukken dat het hier gaat om een commercieel initiatief, zonder enige samenwerking met het gemeentebestuur. We ontvingen hierover vragen van meerdere handelaars.

Lees verder