Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 23 februari 2021

Gemeente Mol: Bezoekregeling woonzorgcentra versoepeld, uitvoering kan onderling verschillen

Bezoekregeling woonzorgcentra versoepeld, uitvoering kan onderling verschillen

De volgende dagen en weken buigen de negen verschillende woonzorgcentra in onze eerstelijnszone Baldemore zich over hun aanpak van de aangepaste, versoepelde bezoekregeling. Sinds donderdag 18 februari mogen woonzorgcentra hun bezoekregeling versoepelen. Het Agentschap Zorg en Gezondheid stelde hierover nieuwe richtlijnen op. De voorwaarden zijn wel dat 90 procent van de bewoners en meer dan 70 procent van de werknemers gevaccineerd zijn, én de tweede dosis van het vaccin minstens tien dagen geleden toegediend werd. Doordat niet alle centra al een tweede vaccin konden toedienen, ontstaan er onderlinge verschillen in bezoekregeling. Elk woonzorgcentrum in onze eerstelijnszone Baldemore zet de nieuwe richtlijnen om in eigen specifieke regels en communiceert hierover gericht naar bewoners en familie. Alvast heel erg bedankt voor het begrip!

Lees verder

Alle procedures in vaccinatiecentrum uitgetest tijdens dry-run

Op vrijdagmiddag 19 februari vond de zogeheten dry-run plaats in ons vaccinatiecentrum. Met deze generale repetitie kunnen we alle procedures testen zonder dat er effectief gevaccineerd wordt. Op basis van deze test sturen we – waar nodig – bij om het vaccinatieproces zo vlot en veilig mogelijk te laten verlopen. Voor deze dry-run werkten we met de volledige bezetting van één vaccinatielijn. Een aantal 'vrijwilligers' doorliep als bezoeker het volledige vaccinatieproces.

Lees verder

Grote maatjes gezocht voor pamperbank, doneer ze in één van de inzamelpunten

Heb jij een overschot aan pampers omdat je kleine uk er is uitgegroeid? Doneer deze dan in één van de inzamelpunten van de pamperbank. De pamperbank ondersteunt kwetsbare gezinnen met jonge kinderen. Er is momenteel vooral nood aan de maatjes 4, 5 en 6. Inzamelpunten vind je onder andere in de bibliotheek, kinderdagverblijf 't Molleke, het Sociaal huis en kerk Achterbos.

Lees verder

Vaccinatiemagazine 'ben jij één uit de 46.535?' binnenkort in jouw brievenbus

Op woensdag 24 of donderdag 25 februari vinden alle inwoners van Balen, Dessel, Mol en Retie het vaccinatiemagazine 'ben jij één uit de 46.535?' in hun brievenbus. Het magazine informeert je stap voor stap over het vaccineren in onze regio. Naast algemene informatie over de coronavaccins geeft het magazine concrete en lokale informatie over het vaccinatiecentrum op site De Zwaan in Mol. Hoe weet je dat jij aan de beurt bent? Waar ligt het vaccinatiecentrum? Hoe geraak je er? Wat houdt je bezoek aan het vaccinatiecentrum in? Hou je brievenbus in het oog, blader door het magazine en informeer jezelf.

Lees verder