Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 3 februari 2021

Gemeente Mol: Alle leerlingen negatief bij tweede testronde lagere school De Zandloper in Rauw

Alle leerlingen negatief bij tweede testronde lagere school De Zandloper in Rauw

Ook de tweede coronatest bij de leerlingen van het 1ste, 2de, 3de en de meerderheid van het 4de leerjaar leverde geen nieuwe besmettingen op. Bij de leerkrachten dook er wel één bijkomende besmetting op. Dit resultaat toont aan dat de snelle en ingrijpende maatregelen het beoogde effect hebben bereikt. Het besmettingsaantal bij de leerlingen werd gestopt op 17. Het virus kreeg geen verdere kansen meer om zich te verspreiden binnen en buiten de schoolmuren. Alle leerlingen met een negatieve test worden morgenochtend 4 februari opnieuw op school verwacht. De enige uitzondering geldt voor leerlingen die nog in thuisquarantaine moeten blijven door een besmetting in het gezin.

Lees verder

Buitenschoolse kinderopvang stuurt werking bij vanaf 8 februari

Vanaf 8 februari stuurt onze voor- en naschoolse kinderopvang de werking bij, ook op woensdagnamiddagen en tijdens de krokusvakantie. Deze bijsturingen volgen uit de recente aanpassingen van de veiligheidsrichtlijnen van de afgelopen dagen die gelden op de scholen en voor buitenschoolse activiteiten. Ook voor onze kinderopvang luidt de opdracht om te werken met kleinere opvanggroepen, zodat fysieke contacten tussen kinderen van verschillende scholen maximaal beperkt worden. Hierdoor daalt onvermijdelijk onze opvangcapaciteit. We roepen alle ouders op om alleen gebruik te maken van onze opvang als het écht nodig is. Kan je een coronaveilig alternatief voorzien? Bedankt alvast, zo help je ouders die deze optie niet hebben. 

Lees verder

Vier Kempense gemeenten annuleren samen grote voorjaarskermissen

Vier Kempense gemeenten (Balen, Dessel, Mol en Geel) beslisten in onderling overleg om hun grote voorjaarskermissen - en bijhorende jaarmarkten - te annuleren. De beslissing werd met spijt in het hart genomen. Wanneer we de recente evoluties van de coronaepidemie analyseren, dan zijn grote evenementen, kermissen en jaarmarkten in februari en maart jammer genoeg nog geen optie.

Lees verder

Druk je stempel op ons platteland en volg inspiratiesessies plattelandssubsidies

Heb je een goed idee voor het versterken, vernieuwen of verduurzamen van jouw stukje platteland? En heb je veel zin om daar samen met anderen aan te werken? Er bestaan verschillende subsidieprogramma's platteland gefinancierd door de provincie, Europa en Vlaanderen. Onze gemeente is een echte plattelandsgemeente. Dus hebben onze inwoners ongetwijfeld waardevolle ideeën. Wil je weten binnen welk plattelandsprogramma jouw idee past? Volg dan onderstaande inspiratiesessies van 22 tot 26 februari en ontdek wat de verschillende programma's inhouden. Meer info vind je op www.provincieantwerpen.be/platteland.

Lees verder