Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 1 februari 2021

Gemeente Mol: 135.000 euro infrastructuursubsidie voor gemeenschapshuizen Achterbos en Rauw

135.000 euro infrastructuursubsidie voor gemeenschapshuizen Achterbos en Rauw

Gemeenschapshuizen parochiecentrum Ten Aerenkorf in Achterbos en het Hof van 't Rauw in Rauw krijgen van het gemeentebestuur een infrastructuursubsidie. In totaal gaat het om bijna 135.000 euro. Op basis van het subsidiereglement 'infrastructuurfonds gemeenschapshuizen' dienden beide organisaties een subsidieaanvraag in. Met deze subsidie erkent het gemeentebestuur het belang van deze gemeenschapshuizen voor het lokale dorpsleven in onze gehuchten.

Lees verder

Meer te voet of met de fiets naar school dankzij stempelactie Kids op de fiets

Van 1 februari tot en met 15 juni stimuleren we lagereschoolkinderen extra om met de fiets of te voet naar school te komen. Tijdens deze maanden verzamelen ze stempels op een spaarkaart voor de dagen waarop ze niet met de auto gebracht worden. Wanneer de spaarkaart met 25 stempelvakjes vol is, ontvangen ze een beloning en starten ze met een nieuwe spaarkaart. Bij elke nieuwe spaarkaart wordt de beloning wat groter. Dus aan alle ouders: laat de wagen thuis en breng je kind(eren) zoveel mogelijk met de fiets of te voet naar school!

Lees verder

Ben jij één uit de 46.535? Vaccinatiecampagne Baldemore zet in op verbondenheid

Met de vraag 'Ben jij één uit de 46.535?' roepen we alle inwoners uit Balen, Dessel, Mol en Retie op om de komende weken goed na te denken over de beslissing om zich al dan niet te laten vaccineren. 'Eén uit de 46.535' met bijhorend hartjeslogo vormt de kern van onze lokale vaccinatiecampagne waarbij we de lokale verbondenheid benadrukken. Enkel door er samen voor te gaan, bereiken we de beoogde vaccinatiegraad van 70%. Deze vaccinatiegraad is vanuit medische invalshoek minimaal nodig om nieuwe grote virusuitbraken te vermijden. Want ook nu geldt meer dan ooit: samen staan we sterk.

Lees verder

Deputatie vernietigt omgevingsvergunning heraanleg Onze Lieve Vrouwstraat

De deputatie van de provincie Antwerpen heeft de omgevingsvergunning voor de heraanleg van de Onze Lieve Vrouwstraat vernietigd. Dit betekent dat het gemeentebestuur niet kan starten met de heraanleg van deze straat volgens het compromisvoorstel dat samen met de buurtbewoners werd uitgewerkt na een participatietraject. Ook het vernieuwen van de rioolaansluitingen kan voorlopig niet doorgaan.

Lees verder