Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 9 februari 2021

Gemeente Boom: Studio De Steiger: livestream vanuit de Boomse Schouwburg

Studio De Steiger: livestream vanuit de Boomse Schouwburg
Het ziet er naar uit dat onze zaal nog eventjes zal leeg blijven. Daarom zetten wij ons podium terug open, als platform voor muzikanten, acteurs, dansers en kunstenaars. Elke week verwelkomen we een andere artiest in onze studio, voor een interview en een performance.
Lees verder

Eerstelijnszone RupeLaar roept op om je te laten vaccineren
Het vaccinatiecentrum voor de Rupelstreek en Aartselaar is klaar. Van zodra de vaccins er zijn, start de Eerstelijnszone RupeLaar met het vaccineren van onze inwoners. We verwelkomen jou graag in Niel.
Lees verder

Tip voor de krokusvakantie: Boom Winterchallenge
De sportdienst van het Lokaal bestuur Boom heeft een Winterchallenge in elkaar gebokst. Iedereen kan deze uitdaging in zijn eigen bubbel aangaan. De Winterchallenge staat garant voor een winter vol zoek- en puzzelplezier in de buitenlucht. De ideale activiteit voor de krokusvakantie dus!
Lees verder

Beslissingen overlegcomité 5 februari 2021
De federale regering en de regeringen van de deelstaten hebben vandaag in het Overlegcomité de coronasituatie besproken.
Lees verder

#Beleefboom-route brengt kunst naar het centrum
In december ging Boom van start met een nieuwe open kunstroute #BeleefBoom. Graffitikunstwerken in het centrum van Boom, aangevuld met tijdelijke kerstschilderingen, een lichtprojectie op het gemeentehuis moeten ons centrum in deze donkere dagen opvrolijken.
Lees verder

'Nieuwe blauwe zak' vanaf 1 maart
In maart is het zover en introduceert IGEAN de nieuwe blauwe zak in onze gemeente. Dat is goed nieuws, want vanaf dan mogen alle plastic verpakkingen bij het pmd. Dat betekent niet alleen een pak minder restafval, maar ook veel meer recyclage.
Lees verder