Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 3 februari 2021

Gemeente Balen: Overzicht: Fluvius-premies in 2021

Overzicht: Fluvius-premies in 2021
Lees verder

Deze premies krijg je in 2021 om je huis energiezuiniger te maken
Van plan om je woning energiezuiniger te maken, te verbouwen of aan te passen aan je leeftijd? Ook in 2021 kan je hier heel wat premies voor krijgen. Bekijk het overzicht en klik bij elk onderdeel verder voor meer informatie.
Lees verder

Premies voor energiebesparende maatregelen in 2021
Van plan om je woning energiezuiniger te maken, te verbouwen of aan te passen aan je leeftijd? Ook in 2021 kan je hier heel wat premies voor krijgen. Bekijk het overzicht en klik bij elk onderdeel verder voor meer informatie.
Lees verder

5de leerjaar van school curieuzeneuzen in quarantaine
Lees verder

Virtuele toer door het vaccinatiecentrum in Mol
Op minder dan een week tijd werd de lege koer op site De Zwaan een volledig vaccinatiecentrum! BalDeMoRe (Balen, Dessel, Mol en Retie) zal er klaar voor zijn! Bedankt aan iedereen voor de inzet en het snelle werk! ??????
Lees verder

Afvalkalender week van 1 februari
• vrijdag 5 februari: PMD en RESTAFVAL en GLAS (route 2)
Lees verder

Tip van de Bib: 'Vogelgids voor kids'
In deze gids vind je 116 vogelsoorten die in België en Nederland voorkomen, met informatie over vogels en vogelarij en hoe je vogelsoorten kunt opsporen en herkennen.
Lees verder

Blijf in beweging dankzij #deKempenbeweegt
Elke dag kan je op RTV om 10u30 en om 15u een kwartiertje mee bewegen met #deKempenbeweegt. Uitzending gemist? Of wil je een fragment opnieuw bekijken? Hier vind je de filmpjes terug.
Lees verder

Tariefaanpassing De Lijn vanaf 1 februari
Lees verder

Rap op Stap kantoor digitaal open
Vanaf nu kan je weer terecht in ons Rap op Stap kantoor, maar enkel telefonisch, via mail of via een videogesprek. Tot 21 maart kan je terecht de tweede en de laatste woensdag.
Lees verder

Maak een virtuele toer door ons vaccinatiecentrum
Op minder dan een week tijd werd de lege koer op site De Zwaan een volledig vaccinatiecentrum. BalDeMoRe (Balen, Dessel, Mol en Retie) is er klaar voor!
Lees verder

Niet-essentiële reizen naar buitenland verboden
Alle niet-essentiële reizen naar het buitenland zijn verboden tot 1 maart. Wie toch de grens over moet, moet een verklaring op eer bij zich hebben (digitaal of afgeprint). Die vind je bij 'Lees meer'. Aan de grenzen, luchthavens,... worden dan ook controles uitgevoerd.
Lees verder

Haal je gratis zwerfkei-versierpakket af in VC De Kruierie
Zag jij ze ook al passeren, de zwerfkeien op Facebook? Help jij mee om komende krokusvakantie 500 mooie keien Balen te laten ontdekken? Schrijf je in en haal één van de 100 gratis keienpakketten af bij VC De Kruierie. In elk pakket vind je 5 keien en het materiaal om ze te decoreren.
Lees verder

Afhaal? Niet ter plaatse of in de buurt consumeren aub
Verschillende horecazaken werken momenteel met een afhaalsysteem. Op sommige plaatsen staan dan veel mensen samen, zonder mondmasker (te drinken). De nieuwe krachtige coronavarianten vragen meer dan 1,5 meter afstand. Gelieve dus niet ter plaatse of in de buurt te consumeren. Wandel dus aub door.
Lees verder

Vraag je gratis zwerfkei-versierpakket aan
Zag jij ze ook al passeren, de zwerfkeien op Facebook? Help jij mee om komende krokusvakantie 500 mooie keien Balen te laten ontdekken? Vraag dan één van de 100 gratis keienpakketten aan op ontdekbalen.be. In elk pakket vind je 5 keien en het materiaal om ze te decoreren.
Lees verder

Vacature: deskundige communicatie vrije tijd en welzijn
Het gemeentebestuur zoekt een Deskundige communicatie vrije tijd en welzijn (voltijds - contractueel - onbepaalde duur - B-niveau - m/v). Kandidaturen verzenden ten laatste op vrijdag 19 februari 2021 of die dag vóór 12u afgeven aan de balie van het gemeentehuis.
Lees verder

Week tegen pesten
Stip jij mee van 5 tot 12 februari tijdens 'De Week Tegen Pesten'? Zet de bekende vier stippen op je hand enmaak een vuist om te laten zien dat pesten niet oké is. In onze Bib vind je allerlei info o.a. het boek 'Stip It', vol leuke opdrachten en spelletjes.
Lees verder

#deKempenbeweegt: filmpjes week 3
Elke dag kan je op RTV om 10u30 en om 15u een kwartiertje mee bewegen met #deKempenbeweegt. Uitzending gemist? Of wil je een fragment opnieuw bekijken? Hier vind je de filmpjes van week 3.
Lees verder

'Ben jij één uit de 46.535?' Vaccinatiecampagne Baldemore zet in op verbondenheid
Met de vraag 'Ben jij één uit de 46.535?' roepen we alle inwoners uit Balen, Dessel, Mol en Retie op om de komende weken goed na te denken over de beslissing om zich al dan niet te laten vaccineren. Enkel door er samen voor te gaan, bereiken we de beoogde vaccinatiegraad van 70%.
Lees verder

Nieuwe maatregelen voor buitenschoolse activiteiten kinderen en jongeren tot 18 jaar
Vanaf 1 februari gelden er nieuwe regels voor buitenschoolse activiteiten voor kinderen en jongeren. Kinderen tot en met 12 jaar mogen maximum één hobby kiezen, ongeacht of deze binnen of buiten doorgaat. Kinderen en jongeren ouder dan 12 jaar mogen uitsluitend deelnemen aan buitenactiviteiten.
Lees verder

Politiecontroles: o.a. Scheps op 17 februari
Lees verder

Elia start met versterking hoogspanningslijn in o.a. Balen
Hoogspanningsnetbeheerder Elia start vanaf begin februari met werken aan de hoogspanningslijn (380kV) tussen Zandhoven en Kinrooi, die ook door Balen loopt. Deze lijn wordt voorzien van een nieuw type elektriciteitsdraden dat meer stroom kan transporteren. De werken in Balen duren tot eind 2022.
Lees verder

Beurtelings verkeer met lichten in Hoolst op dinsdag 2 februari
Op dinsdag 2 februari kan er lichte verkeershinder zijn in Hoolst, ter hoogte van het Bloemenwinkeltje. De gemeentelijke diensten knappen er de bermen op na een ongeval op maandag. Er wordt gebruik gemaakt van verkeerslichten met beurtelings verkeer.
Lees verder

Al 627 vrijwilligers voor niet-medische taken vaccinatiecentrum, dankjewel!
Al 627 vrijwilligers stelden zich kandidaat voor niet-medische taken in het vaccinatiecentrum. Dankjewel hiervoor, want de komende maanden hebben we heel wat helpende handen nodig om alles vlot te laten functioneren. We laten zo snel mogelijk weten of je al dan niet wordt ingeschakeld.
Lees verder

Vacature: erfgoedconsulent
Het gemeentebestuur zoekt een erfgoedconsulent (halftijds - contractueel - onbepaalde duur - C-niveau - m/v). Kandidaturen verzenden ten laatste op vrijdag 19 februari 2021 of die dag vóór 12u afgeven aan de balie van het gemeentehuis.
Lees verder

Weesfietsenactie aan station
Vzw De Sprong organiseert samen met de politie een weesfietsenactie aan het station van Balen. Vanaf deze week bevestigen medewerkers van De Sprong een papieren lintje aan de achterbanden van de fietsen in de rekken. Fietsen die er op 10 maart nog staan mét lintje, worden door de politie verwijderd.
Lees verder

Kruispunt Tarwestraat-Belsebaan afgesloten op 9 februari
Op dinsdag 9 februari is het kruispunt Tarwestraat-Belsebaan volledig afgesloten. De gemeentelijke diensten zullen er een boom vellen op de hoek van beide straten.
Lees verder

Vier Kempense gemeenten annuleren samen grote voorjaarskermissen
Balen, Dessel, Mol en Geel hebben in onderling overleg en met spijt in het hart de moeilijke maar noodzakelijke beslissing genomen om hun voorjaarskermissen en bijhorende jaarmarkten te annuleren. In Balen gaat het om Olmen Jaarmarkt (7-8 maart) en Balen Jaarmarkt (20-22 maart).
Lees verder