Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 23 februari 2021

Frans Bauer en vrouw maken samen reisprogramma

HLN
Frans Bauer en vrouw maken samen reisprogramma
Frans Bauer (47) en zijn vrouw Mariska (45) gaan weer samen op reis. In het reisprogramma 'De Bauers: Bestemming Onbekend' doet het koppel elke week een andere plek aan die ze nog niet kennen. Dat maakte RTL dinsdag bekend.
Lees verder

Scholen reageren gemengd nu daguitstappen weer mogen: van "financieel niet haalbaar" tot "fantastisch nieuws"
Vanaf 15 maart mogen scholen weer daguitstappen organiseren. Dat moet wel in de eigen klasbubbel en de school moet zelf vervoer organiseren. Wij vroegen aan een tiental scholen uit heel Vlaanderen hoe ze daar tegenaan kijken. Vooral het eigen vervoer lijkt een struikelblok. Al zijn er ook scholen die niet kunnen wachten om erop uit te trekken. "Wat we nog kunnen doen, zullen we nog doen."
Lees verder

Gender reveal party gaat volledig mis: aanstaande vader (28) overleden bij explosie in garage
De voorbereiding van een gender reveal party, waarbij het geslacht van een baby wordt onthuld, is het helemaal misgelopen. Een aanstaande vader (28) uit New York is om het leven gekomen toen een zelfgebouwd apparaat dat blauwe en roze rook kan ontwikkelen, plots ontplofte. Zijn jongere broer (27) raakte zwaargewond.
Lees verder

Vlaams minister van Landbouw Crevits lanceert nieuwe eiwitstrategie
Vlaams minister van Landbouw Hilde Crevits stelde vandaag de nieuwe eiwitstrategie 2030 voor. Zo kiest Vlaanderen de komende jaren voor meer plantaardige eiwitten voor onze dagelijkse voeding.
Lees verder

Nuria uit 'Blind Getrouwd' werd alleen opgevoed door mama Sania: "Op haar trouwfeest kwam ze in paniek naar mij: 'Mama, ik wil dit niet'"
Naar goede gewoonte lokt 'Blind Getrouwd' wekelijks heel wat kijkers. Onder hen ook Nuria Gilizintinova (33), die vijf jaar geleden in het eerste seizoen het geluk vond bij Stijn Van Poucke (42). Zij werd in een post-Sovjet-Unie opgevoed door Sania (57), wat een unieke band schiep. De twee vertellen in hun eerste dubbelgesprek honderduit over blind trouwen, Nuria's ervaringen op de corona-afdeling, de echtscheiding van Sania en opgroeien in moeilijke omstandigheden. "Ik kwam nooit iets te kort, maar het is goed dat ik geen broer of zus had."
Lees verder

Daar is het buitenlands gevaar: de twaalf uitdagers voor de Belgen op hun eigen terrein in de Omloop
Peter Sagan haakte af — niet in vorm na een coronabesmetting. Mathieu van der Poel komt ter elfder ure misschien toch aan de start — uit de UAE Tour gestapt na een coronageval in de ploeg. Hoe ook, de Omloop krijgt sowieso een pak buitenlandse toppers aan de start. Dit is het dozijn 'vreemde' uitdagers voor Stuyven, Lampaert, Wellens en co.
Lees verder

Zoon Pierre Van Damme organiseert eerste grote 'Bevrijdingsfeest': "Met alles erop en eraan"
Vanaf mei is versoepelen pas echt veilig, en kijk: daar is het eerste grote 'Bevrijdingsfeest' al. Op 26 en 27 juni organiseren Route du Soleil en jongerenplatform TAGMAG een festival. In de aloude betekenis van het woord: met een podium, een line-up, een camping. Drijvende kracht achter alles: Tom Van Damme (25), zoon van onze bekendste vaccinoloog.
Lees verder

Daling van aantal beroepsjournalisten in Vlaanderen zet zich voort
In 2020 waren er in Vlaanderen 2.537 beroepsjournalisten. Dat zijn er 61 minder dan in 2015 en 69 minder dan in 2010. Dat meldt de Vlaamse Vereniging van Journalisten (VVJ) in zijn jaarverslag van 2020. Die daling is al enkele jaren aan de gang en het verontrust de VVJ dat die tendens zich voorzet en dat er geen kentering in zicht is.
Lees verder

Route du Soleil organiseert eerste grote 'Bevrijdingsfeest': "Met alles erop en eraan"
Vanaf mei is versoepelen pas echt veilig, en kijk: daar is het het eerste grote 'Bevrijdingsfeest' al. Op 26 en 27 juni organiseren Route du Soleil en jongerenplatform TAGMAG een festival. In de aloude betekenis van het woord: met een podium, een line-up, een camping. "We geloven er rotsvast in dat er tegen eind juni geen of heel weinig beperkingen zullen zijn voor initiatieven in de openlucht."
Lees verder

Verenigd Koninkrijk en EU eens over verlenging voorlopige toepassing vrijhandelsakkoord
Het Verenigd Koninkrijk heeft dinsdag ingestemd met het verzoek van de Europese Unie om de voorlopige toepassing van het vrijhandelsakkoord te verlengen tot 30 april. Dat heeft een regeringswoordvoerder meegedeeld.
Lees verder

De gezonde gewoontes van comedian Soe Nsuki (32): "Voor ik het wist, dronk ik alcohol na elke show. Nu drink ik bijna nooit meer"
Soe Nsuki (32) is een 'griet' die met van alles bezig is: stand-upcomedy, breakdance, deejayen en formats schrijven voor series, zoals 'De Shaq' op één. Hoe houdt ze zo'n druk leven vol? Ze onthult ons haar vier belangrijkste gezonde gewoontes. Van veel water drinken tot véél knuffelen. "Mijn brein neigt sneller naar het positieve dan naar het ­negatieve. Ik zie het komische in van klagen over alledaagse problemen."
Lees verder

Ilona (40) en Bram (38) hebben geen auto of dure kleding, maar hun kroost komt niets tekort: "1.000 euro per jaar aan hobby's voor de kinderen"
Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Ze willen zo bewust en ecologisch mogelijk leven en daarom heeft het gezin Plichart-Moeskops - hun kinderen hebben een dubbele familienaam - geen auto en geen droogkast en kopen ze hun droge voeding bij een voedselcollectief. "Daar betalen we één keer 1.200 euro en met die boodschappen kunnen we vier maanden verder", klinkt het.
Lees verder

Ilona (40) en Bram (38) leven zo ecologisch mogelijk met hun gezin: "Om de prijs te drukken bestellen we voeding met 10 andere gezinnen"
Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Ze willen zo bewust en ecologisch mogelijk leven en daarom heeft het gezin Plichart-Moeskops - hun kinderen hebben een dubbele familienaam - geen auto en geen droogkast en kopen ze hun droge voeding bij een voedselcollectief. "Daar betalen we één keer 1.200 euro en met die boodschappen kunnen we vier maanden verder", klinkt het.
Lees verder

Amerikaanse luchtvaartautoriteit bekeek motoren Boeing 777-vliegtuigen al langer
De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA overwoog al voor het incident in Denver om strengere inspecties op te leggen voor bepaalde motoren van de Boeing 777-vliegtuigen. Ze was alert na een gelijkaardig incident begin december vorig jaar in Japan, zo signaleerde de autoriteit aan het Franse persagentschap AFP.
Lees verder

Een op de vier coronavaccins wereldwijd geleverd aan Verenigde Staten
Week na week wint de verspreiding van coronavaccins over de wereld aan snelheid. Dat meldde de internationale farmafederatie (IFPMA) vandaag. De meeste vaccins gaan naar de Verenigde Staten. Het meest geleverde vaccin is dat van Pfizer/BioNTech.
Lees verder

Intern reisverslag van WHO: "China deed weinig om oorsprong van virus te achterhalen tijdens eerste maanden van de crisis"
De Chinese autoriteiten hebben tijdens de eerste acht maanden van de coronacrisis weinig epidemiologisch onderzoek verricht naar de oorsprong van SARS-CoV-2. Dat staat te lezen in een intern document van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) dat Britse krant The Guardian kon inkijken.
Lees verder

Microsoft Word gaat woorden voorspellen met AI
Microsoft gaat het tekstverwerkingsprogramma Word uitbreiden met kunstmatige intelligentie (AI), die op basis van wat een gebruiker getypt heeft, voorspelt welke woorden daarop volgen. De voorspelde tekst wordt in het grijs getoond en de suggestie kan met een druk op de tab-toets overgenomen worden. Weigeren kan ook.
Lees verder

Merkel: "Duitsland zit in derde coronagolf"
"Duitsland zit in de derde coronagolf." De Duitse bondskanselier Merkel heeft dat tegen haar christendemocratische partijgenoten gezegd tijdens een vergadering, melden ingewijden.
Lees verder

Verhoogde CO-waarde bij bedrijf T&A: 36 werknemers naar het ziekenhuis gebracht
Bij het bedrijf T&A (Technics & Applications) op de Klaus-Michael Kuehnelaan in Geel werd dinsdagnamiddag een verhoogde CO-concentratie vastgesteld. In totaal zijn 36 werknemers naar het ziekenhuis gebracht, maar niemand van hen is er erg aan toe. De oorzaak is nog onduidelijk.
Lees verder

Verhoogde CO-waarde bij bedrijf T&A: 36 werknemers naar het ziekenhuis overgebracht
Bij het bedrijf T&A (Technics & Applications) op de Klaus-Michael Kuehnelaan in Geel werd dinsdagnamiddag een verhoogde CO-concentratie vastgesteld. In totaal zijn 36 werknemers overgebracht naar het ziekenhuis, maar niemand van hen is er erg aan toe. De oorzaak is nog onduidelijk.
Lees verder