Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 10 februari 2021

Francken reageert voor het eerst na nederlaag in ondervoorzitterschap N-VA: “Ik blijf me inzetten om stem te vertol...

HLN
Francken reageert voor het eerst na nederlaag in ondervoorzitterschap N-VA: "Ik blijf me inzetten om stem te vertolken in nationale debat"
Theo Francken heeft tegenover VTM NIEUWS voor het eerst gereageerd op het mislopen van het ondervoorzitterschap van N-VA. De gewezen staatssecretaris was een van de zes kandidaten, maar uittredend ondervoorzitter Lorin Parys en medekandidaat Valerie Van Peel kregen afgelopen zaterdag in de eerste ronde al genoeg stemmen van het partijbestuur.
Lees verder

Francken reageert voor het eerst na nederlaag in ondervoorzitterschap N-VA: "Mensen blijven overtuigen van ons verhaal"
Theo Francken heeft tegenover VTM NIEUWS voor het eerst gereageerd op het mislopen van het ondervoorzitterschap van N-VA. De gewezen staatssecretaris was een van de zes kandidaten, maar uittredend ondervoorzitter Lorin Parys en medekandidaat Valerie Van Peel kregen afgelopen zaterdag in de eerste ronde al genoeg stemmen van het partijbestuur.
Lees verder

Inter-coach Conte toont Agnelli middelvinger, Juve-voorzitter reageert met scheldtirade
Juventus bekerde gisteren ten koste van Internazionale door naar de finale van de Coppa Italia, door in eigen huis met 0-0 gelijk te spelen (heenwedstrijd 1-2 zege). In Italië ging het na het duel echter meer over de ruzie tussen Inter-trainer Antonio Conte en Juventus-voorzitter Andrea Agnelli dan over de wedstrijd.
Lees verder

Ursula von der Leyen slaat mea culpa: "We zijn te optimistisch geweest over massaproductie vaccins"
De Europese Unie heeft zich te optimistisch getoond over de massaproductie van vaccins tegen Covid-19. Dat heeft Commissievoorzitter Ursula von der Leyen gezegd tijdens een debat in het Europees Parlement. Ze gaf ook toe dat haar Commissie in de fout is gegaan met betrekking tot de Ierse grens.
Lees verder

Vaccinatiecampagne vertraagt fors deze week: "Geen leveringen van Moderna"
De vaccinatiecampagne valt de laatste dagen stil. Tussen 6 en 9 februari hebben in Vlaanderen slechts 2.619 mensen een eerste dosis van het coronavaccin gekregen. "Er zijn geen leveringen van Moderna en de vaccins van AstraZeneca zijn nog niet beschikbaar om toe te dienen. Door gebrek aan vaccins kunnen we niet meer doen", zegt Joris Moonens van het Agentschap Zorg en Gezondheid bij HLN LIVE.
Lees verder

Oproep om stoep sneeuw- en ijsvrij te maken voor postbodes: "Nu nog vaak een hoop sneeuw voor brievenbus"
De postbedeling verloopt ondanks het winterweer vrij vlot in ons land. Lokaal kunnen er wel vertragingen zijn, bijvoorbeeld bij de bedeling van kranten, zegt woordvoerster Veerle Van Mierlo van bpost. En ook pakjes die vanuit Duitsland of Nederland komen, kunnen vertraging oplopen door verkeersproblemen daar. De woordvoerster erkent dat het voor postbodes allesbehalve evident is om in deze winterse omstandigheden de baan op te gaan. "De omstandigheden zijn moeilijk. We willen hen een hart onder de riem steken."
Lees verder

Experts waarschuwen voor lage luchtvochtigheid in huis door winterprik: "Haal een luchtbevochtiger in huis"
Een hoge luchtvochtigheid in huis, bemoeilijkt de verspreiding van het coronavirus, aldus professor Lode Godderis (KU Leuven). Maar doordat onze verwarming nu overuren klopt, droogt de binnenlucht erg sterk uit. En dat heeft nog gevolgen voor je gezondheid. Hoe weet je nu of de lucht in je woning te droog of te vochtig is? En moeten we nu massaal luchtbevochtigers aankopen? Longarts Ann-Marie Morel en professor bouwfysica Dirk Saelens geven advies.
Lees verder

Enkels van zus gebroken en koningin Suthida al weken vermist: omstreden Thaise koning doet weer vragen rijzen
De Thai vrezen voor hun koningin: Suthida (42) werd al sinds december niet meer gezien, terwijl koning Vajiralongkorn (68) zijn bijvrouw Sineenat (36) de titel van koningin wil schenken. Maar dat stuit op groot verzet binnen zijn familie. De gemoederen zijn zo hoog opgelaaid dat de vorst letterlijk de enkels van zijn zus prinses Sirindhorn (65) heeft gebroken. Een overzicht van de explosieve geschiedenis die tot de huidige situatie geleid heeft.
Lees verder

Kleine zelfstandigen trekken aan alarmbel: "Enige vooruitzicht voor ons is het uitzicht op faillissement"
Federaties van de horeca, beautysector, eventsector en de foorkramers hebben woensdag in de Commissie Economie van de Kamer aan de alarmbel getrokken. Ze vragen perspectief en duidelijkheid over heropening en waarschuwen voor een golf aan faillissementen. "Het enige vooruitzicht voor ons is het uitzicht op faillissement. Het is hoog tijd dat we hulp krijgen en gehoord worden."
Lees verder

Europese Commissie keurt prijsverlagingen van zes belangrijke kankermedicijnen goed
De Europese Commissie heeft de prijsverlagingen voor zes belangrijke kankermedicijnen van het farmabedrijf Aspen wettelijk bindend gemaakt. Dat heeft eurocommissaris voor Concurrentie Margrethe Vestager woensdag meegedeeld. Aspen levert ook garanties omtrent de toekomstige beschikbaarheid van de medicijnen.
Lees verder

Zoveel kost het om een veranda te laten plaatsen
Wil je je woning vergroten, meer daglicht in huis halen en het hele jaar door van het zicht op je tuin genieten? Met een veranda sla je drie vliegen in een klap. Maar op welk prijskaartje moet je daarvoor rekenen? Bouwsite Livios ging achter de belangrijkste kostenbepalers aan.
Lees verder

Aantal nieuwe coronagevallen wereldwijd gedaald met 17 procent (en dat is al vierde week op rij)
Het aantal nieuwe bevestigde gevallen van Covid-19 wereldwijd is voor de vierde week op rij gedaald. Dat blijkt uit gegevens van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Afgelopen week zakte het aantal besmettingen met 17 procent.
Lees verder

Twitteraccount minister Van der Straeten (Groen) gehackt door fans van cryptomunt Ethereum
Het Twitteraccount van federaal minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) is gehackt. De naam van het account is veranderd in 'Ethereum Foundation' en er verschenen boodschappen over die cryptomunt. "We hebben Twitter gecontacteerd en het account is intussen geblokkeerd", bevestigt een woordvoerder.
Lees verder

Fitnessbranche eist duidelijkheid: "Kan niet dat enkel sectoren die naar rechtbank stappen, mogen denken aan heropening"
De fitnesssector eist meer duidelijkheid over wanneer de sector opnieuw de deuren mag openen. Dat meldt branchefederatie Fitness.be in een persbericht. Volgens de sectororganisatie liggen de protocollen voor een veilige heropening al klaar, maar werden die niet eens besproken op het meest recente overlegcomité. Dit terwijl contactberoepen wel opnieuw de deuren mogen openen. "Blijkbaar gelden er verschillende regels voor verschillende sectoren", klinkt het.
Lees verder

Football Talk. Bakkali meteen out bij Beerschot - City-Braziliaan Rosa aangekomen bij Lommel - Ajax leent Bandé uit
Zakaria Bakkali's uitleenbeurt bij Beerschot is slecht begonnen. Op training gleed de huurling van Anderlecht tijdens een wedstrijdvorm door en botste hard tegen een doelpaal. Bakkali liep daarbij een ernstige bloeduitstorting op aan het dijbeen. Hij is sowieso al enkele dagen out. Eind volgende week volgt een nieuwe scan om te bekijken wanneer hij kan hervatten.
Lees verder

Blondine (87) overlijdt vier uur na manlief Clement (90) ook aan corona: "Hun laatste dagen lijken tragische liefdesroman"
Het was Blondines (87) wens dat haar echtgenoot Clement (90), die aan het einde van zijn dagen was gekomen, bij haar zou sterven, op de kamer van wzc Van Lierde in Affligem. Niets leek dit in de weg te staan, tot ze tijdens de corona-uitbraak in het rusthuis plots allebei besmet raakten, en zo spatte haar wens alsnog uiteen. Asbekenaar Clement bezweek in het rusthuis aan de ziekte, Blondine liet amper vier uur later het leven in het ziekenhuis. Na 61 jaar huwelijk overleed het koppel ondanks haar inspanningen toch gescheiden van elkaar. "We zijn ervan overtuigd dat mama zo snel mogelijk bij papa wilde zijn", zegt zoon Dany Verhertbrugge.
Lees verder

MNM-dj Wanne schrijft een boek in 1 maand tijd
Als MNM-dj Wanne Synnave (24) niet achter de microfoon staat, dan zit hij tegenwoordig vooral voor zijn computer om volop te schrijven aan zijn allereerste boek. Met ook een heel strakke deadline: op amper 28 dagen moet zijn roman helemaal klaar zijn.
Lees verder

'The Big Guy' raakt verstrikt in krabbenvallen: tragisch einde voor meest geliefde krokodil van Port Douglas
Het Australische kustplaatsje Port Douglas is in rouw. De ster van de krokodillen, liefkozend 'The Big Guy' genoemd, is niet meer. De leeftijd van de krokodil wordt geschat op 80 jaar. Het dier, zo'n 4,5 meter lang, raakte verstrikt in twee krabbenvallen en een stalen meerlijn. Een droevig einde voor de oude rakker.
Lees verder

Blaffende hond redt Nederlands gezin van grote brand in hun woning
Een blaffende hond heeft een gezin uit Eys in Nederlands Limburg dinsdagavond rond 20.30 uur gered van een brand.
Lees verder

Britse onderzoekers identificeren nieuwe "zorgwekkende" Bristol-variant
Britse wetenschappers hebben een nieuwe "zorgwekkende" coronavariant geïdentificeerd. De zogenaamde Bristol-variant heeft, net zoals de Zuid-Afrikaanse variant, een E484K-mutatie. Een slimme aanpassing want deze mutatie zorgt ervoor dat antistoffen minder vat hebben op het virus. "Als een mutatie bevorderlijk is voor een virus, zal deze vaker optreden", zo zegt viroloog Marc Van Ranst.
Lees verder