Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 15 februari 2021

Football talk. Sebastiaan Bornauw moet onder het mes - Carvajal mogelijk twee maanden out

HLN
Football talk. Sebastiaan Bornauw moet onder het mes - Carvajal mogelijk twee maanden out
Dani Carvajal heeft een spierblessure in de rechterdij opgelopen, zo bevestigde zijn club Real Madrid maandag. Volgens Spaanse media is hij mogelijk twee maanden buiten strijd.
Lees verder

Sia en FKA Twigs hadden tegelijkertijd een relatie met Shia LaBeouf: "En intussen was hij ook nog eens getrouwd"
Zangeressen Sia (45) en FKA Twigs (32) hadden tegelijkertijd een relatie met acteur Shia LaBeouf (34). Dat vertelt Sia in een interview met The Sunday Times. LaBeouf was in die periode getrouwd met Mia Goth (27).
Lees verder

Minderjarigen hele nacht vastgehouden na lockdownfeestje in Kapellen
In Kapellen zijn zaterdagavond zeven minderjarigen betrapt op een lockdownfeestje. Ze moesten de nacht doorbrengen op het politiekantoor, waarna ze zondagochtend voor de jeugdrechter zijn geleid.
Lees verder

Gwyneth Paltrow brengt nu ook vibrator op de markt: "Een functioneel kunstobject voor op je nachtkastje"
Na een naar haar intieme delen ruikende kaars, brengt Goop, het bedrijf van Gwyneth Paltrow (48), nu ook een vibrator op de markt. Het seksspeeltje kwam speciaal voor Valentijn uit en is een primeur voor het bedrijf van de actrice.
Lees verder

Natan maakt nieuwe collectie met stofoverschotten
Anno 2021 is duurzaamheid een stokpaardje in de modewereld. Dus doen veel fashion labels hun best om ecologischer te werk te gaan. Zo ook Natan. Het Belgische modehuis maakt deze lente en zomer een limited edition collectie met het materiaal van oude kledingstukken die niet verkocht geraken.
Lees verder

Pollenseizoen wordt heviger en duurt langer
Een studie die liefst 28 jaar in beslag nam, windt er geen doekjes om: door de klimaatverandering zal het pollenseizoen langer duren en de hoeveelheid pollen in de lucht neemt ook toe. Hooikoortspatiënten zetten zich maar beter schrap.
Lees verder

Peter Sagan past voor Omloop en Kuurne-Brussel-Kuurne
Peter Sagan (31) is er straks niet bij in het Vlaamse openingsweekend. Hij past voor de Omloop en Kuurne-Brussel-Kuurne. De Slowaak raakte eerder deze maand besmet met corona en liep daardoor trainingsachterstand op. "Zijn quarantaine is voorbij", laat zijn ploeg weten. "Peter voelt zich goed en heeft geen acute symptomen meer."
Lees verder

Staatssecretaris De Bleeker wil verbod op ongewenste geadresseerde reclame in de brievenbus
Staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker (Open Vld) werkt aan een wettelijk verbod op ongewenste geadresseerde reclame. Concreet zullen bedrijven een zogenaamde 'Robinsonlijst' verplicht moeten raadplegen vooraleer ze reclame versturen.
Lees verder

Turkse mensenrechtenadvocate krijgt zware celstraf voor terrorisme
Een rechtbank in Istanboel heeft maandag Eren Keskin tot zes jaar en drie maanden cel veroordeeld wegens lidmaatschap van een terreurorganisatie. Keskin is een van de meest bekende advocaten voor de mensenrechten in Turkije.
Lees verder

LOVEBITS. Zo vierden sterren en BV's dit jaar Valentijnsdag
De ene gruwt ervan, de ander beschouwt het als de hoogdag van de liefde: Valentijnsdag. Ook Hollywood en bekend Vlaanderen werden afgelopen weekend volop in de liefde ondergedompeld. De ene ging voor de gelegenheid even terug in de tijd en deelde een foto uit de oude doos, terwijl de andere werd bedolven onder de cadeaus van zijn geliefde. Zo vierden sterren en BV's dit jaar Valentijnsdag.
Lees verder

Boris Johnson wil maatregelen na huidige lockdown niet opnieuw verstrengen
De Britse premier Boris Johnson wil bij de versoepeling van de huidige lockdown ten koste van alles vermijden dat er nadien opnieuw verstrengd moet worden. De versoepeling moet "voorzichtig maar onomkeerbaar" zijn, zei Johnson vandaag in Londen. Na veel wisselen tussen hardere en zachtere maatregelen wil de Britse regering dat de huidige lockdown de laatste is.
Lees verder

Nederlandse politie weet eindelijk wie gehandicapte jongen is die buiten in de kou werd achtergelaten: "Hij ligt nog in het ziekenhuis"
De identiteit van de zwaar gehandicapte jongen die vorige week in de ijskoude nacht van dinsdag op woensdag buiten was achtergelaten in het Nederlandse Rijswijk, is bekend. Dat meldt de politie. De jongeman was in zijn rolstoel neergezet bij een brandweerkazerne en werd onderkoeld aangetroffen door een voorbijganger.
Lees verder

Verdwaalde kat na vier jaar terug herenigd met eigenaars
In Schotland heeft een verdwaalde kat na vier jaar opnieuw de weg naar huis gevonden. Dat meldt de Schotse dierenbescherming SPCA. De eigenaars waren "verbaasd" om Bella na al die jaren opnieuw in de armen te sluiten.
Lees verder

Twee mannen in Frankrijk opgepakt voor dodelijke achtervolging die Louhan (8) en Leyla (4) het leven kostte
In het onderzoek naar de identificatie van de tweede bestuurder die zaterdag betrokken was bij de achtervolging en het ongeval waarbij twee kinderen om het leven kwamen, is het tweede voertuig gevonden. In Frankrijk zijn bovendien twee verdachten opgepakt, bericht de krant La Voix du Nord maandag.
Lees verder

Van slimme verwarming tot je voordeur automatisch vergrendelen: dit kost het om van je huis een smart home te maken
In tegenstelling tot wat veel mensen denken, kost het echt geen duizenden euro's om je woning tot een 'smart home' om te toveren. De kostprijs hangt immers af van hoe ver jij wil gaan in alles automatiseren. Onze techredacteur bekeek de mogelijkheden en de prijskaartjes van de meest gekozen slimme upgrades.
Lees verder

BV MET CONGÉ. Katja Retsin en Jan Schepens waaien met hun gezin uit aan zee: "Hier moeten we eens niets doen"
Iedereen moet creatief zijn in deze vijfde 'coronavakantie'. Ook de BV's en hun kinderen. Deze week mogen we elke dag even meekijken achter de schermen van een bekend gezin. Vandaag tonen Katja Retsin (48) en Jan Schepens (50) hoe ze deze krokusvakantie met hun drie kinderen vullen. "Het mag nu allemaal wat losser deze vakantie."
Lees verder

Play-downs in hockey starten door winterweer week later
De start van de play-downs in de Eredivisie hockey voor mannen en vrouwen, die komende zondag (21 februari) voorzien was, wordt wegens het winterweer van de afgelopen dagen met een week uitgesteld. Dat heeft de Belgische Hockeybond (KBHB) bevestigd.
Lees verder

Zuid-Afrikaanse ex-president Zuma (78) weigert weer op te dagen voor anticorruptiecommissie
De Zuid-Afrikaanse ex-president Jacob Zuma (78) is maandag opnieuw niet opgedaagd voor de onderzoekscommissie naar de wijdverspreide corruptie in de negen jaar die hij aan de macht was. Zuma legt zo een beslissing van het Zuid-Afrikaanse gerecht naast zich neer.
Lees verder

Jente Hauttekeete (18) eerste Belgische wereldrecordhouder zevenkamp bij junioren: "Ik besef het nog niet goed"
Het is nog niet officieel maar dat zou een formaliteit moeten zijn: Jente Hauttekeete mag zich, één maand voor hij 19 wordt, de nieuwe wereldrecordhouder in de zevenkamp noemen bij de junioren - als eerste Belg ooit: "Een Belgisch record vond ik al zot, maar een wereldrecord..."
Lees verder

VN weigert ontdooiing van fondsen vzw Prins Laurent
Het Sanctiecomité van de Verenigde Naties heeft geweigerd de Libische fondsen te ontdooien ten gunste van een vzw van Prins Laurent. Dat bevestigen minister van Financiën, Vincent Van Petegehem, en de vereffenaar van het bedrijf, Alex Tallon, nadat de informatie werd verspreid door 'Le Soir'.
Lees verder