Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 16 februari 2021

Football Talk. Anderlecht scoort 5 keer in oefenmatch tegen OH Leuven. Greenwood langer bij United.

HLN
Football Talk. Anderlecht scoort 5 keer in oefenmatch tegen OH Leuven. Greenwood langer bij United.
Wat Anderlecht tegen Cercle niet lukte, gebeurde wel in overvloed tegen OH Leuven: scoren. In een oefenwedstrijd met zijn invallers heeft Anderlecht OHL een pak slaag gegeven. Het werd 1-5. Voor RSCA waren Dauda (3), Mukairu en Sardella trefzeker, Eppiah milderde voor de thuisploeg in het slot. Onder anderen Bruun Larsen, Ashimeru, Cobbaut en Kana kwamen in actie.
Lees verder

Highstreet verkoopt inboedel als voorbode voor complete renovatie: "Een stukje Highstreet in huis, dat is pure nostalgie"
De veiling van de inboedel van Highstreet loopt morgen af en dinsdag was het de laatste dag dat gegadigden een laatste keer konden komen kijken. De laatste keer ook dat je uit pure nostalgie nog eens kon rondwandelen in de discotheek en herinneringen ophalen. Mario Schumacher (41) kwam alvast kijken en heeft ook geboden op enkele items. "Hier heb ik zo'n mooie en zalige momenten beleefd. Ik moét gewoon een stukje Highstreet in huis halen", lacht hij. Pure nostalgie.
Lees verder

Nog een laatste keer rondwandelen in Highstreet voor veiling inboedel eindigt: "Een stukje van deze discotheek in huis halen, dat is pure nostalgie"
De veiling van de inboedel van Highstreet loopt woensdag af en vandaag kon je voor het laatst nog eens rondwandelen in de discotheek en herinneringen ophalen. Daarna starten de verbouwingen. Mario Schumacher (41) kwam alvast kijken en deed een bod op enkele items. "Hier heb ik zo'n mooie en zalige momenten beleefd. Ik moet gewoon een stukje Highstreet in huis halen", lacht hij.
Lees verder

Huwelijksfeest op Valentijn voor nichtje Marokkaanse koning
Het werd een erg romantische Valentijn voor Lalla Nouhaila (28), het nichtje van de Marokkaanse koning Mohammed VI (57). Op 14 februari stapte ze namelijk in het huwelijksbootje met haar verloofde Ali El Hajji. Dat meldt het magazine Hello.
Lees verder

Daar zijn de boompollen weer: allergoloog legt uit hoe je het snotteren en niezen kan beperken
Naar schatting kampt 1 op de 5 landgenoten met een allergie voor boom-, gras- en/of onkruidpollen. Met de eerste stuifmeelkorrels van de els en hazelaar in de lucht, trekt het pollenseizoen zich nu al weer op gang. Voor hooikoortspatiënten zijn de daarmee gepaard gaande niesbuien, verstopte neus en jeukende ogen allesbehalve een pretje. Professor en allergoloog Didier Ebo van het UZA legt uit hoe je het draaglijk kan houden. "Neem preventief, nog voor het pollenseizoen echt goed opstart, ononderbroken en tot aan het einde van het pollenseizoen medicatie in."
Lees verder

'Aannemer van het jaar' en de interieurarchitect van Mick Jagger: dit zijn de juryleden van 'Huis Gemaakt'
Een huis verbouwen is sowieso al stresserend, maar in het nieuwe VTM-programma 'Huis Gemaakt' doen ze er nog een schepje bovenop. De juryleden die de koppels moeten overtuigen zijn namelijk enkele grote namen in het wereldje. Zo gaat het om Gert Voorjans, de interieurarchitect van onder meer Mick Jagger, en 'Aannemer van het Jaar' Cerina Marchetta. De deelnemers zullen dan ook alles uit de kast moeten halen als ze deze twee kleppers willen overtuigen van hun verbouwingskunsten.
Lees verder

HET DEBAT. Zijn straffen voor (minderjarige) overtreders van coronamaatregelen te streng?
Zeven jongeren, 14 en 15 jaar oud, hebben in de nacht van zaterdag op zondag urenlang opgesloten gezeten in kleine doorgangscellen, omdat ze de coronamaatregels hadden overtreden. Ze moesten er wachten op hun ondervraging door de jeugdrechter in Antwerpen. De jongeren kregen een maand huisarrest en dienstverleningsstraffen van 20 tot 40 uur. Gaan de straffen voor (minderjarige) coronaovertreders te ver? Wat denk jij? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts en enkele politici ervan vinden.
Lees verder

24 dates, 15 vervolgdates en een meerderheid vrouwen: 'Iedereen Beroemd'-rubriek 'Mama's kindjes in cijfers
Aan datingshows geen gebrek vandaag op tv, maar de bijzonderste zat iedere dinsdag verscholen als rubriek in 'Iedereen beroemd'. In 'mama's kindjes' gaan twee vrijgezellen op date…samen met hun mama. Tijdens de date hebben de vrijgezellen weinig in de pap te brokken, want enkel de moeders mogen praten én uiteindelijk beslissen of het iets gaat worden of niet. Naar aanleiding van de laatste aflevering vanavond zetten wij alle cijfers uit 24 dates even op een rijtje.
Lees verder

Nieuwe voetbaldocu in de maak: Feyenoord gaat Sunderland en Tottenham achterna
Voetbalfans mogen zich gaan verheugen op een nieuwe docu-reeks. Feyenoord is de volgende club die de deuren wagenwijd openzet voor de camera's. De Rotterdammers gaan zo enkele grote namen achterna.
Lees verder

Oost-Afrika vecht tegen nieuwe golf verwoestende sprinkhanenplaag
Niet alleen in de coronacrisis wordt gesproken over golven. Ook bij de sprinkhanenplaag die Oost-Afrika sinds vorig jaar teistert zijn er golfbewegingen. Nu is er sprake van een tweede golf. Keniaanse boeren worden opnieuw overweldigd door zwermen woestijnsprinkhanen, met grote gevolgen.
Lees verder

Tekenen aan de wand: zo hadden we de tweede zwangerschap van Meghan Markle kunnen zien aankomen
Heuglijk nieuws: Meghan Markle (39) en prins Harry (36) verwachten hun tweede kindje. Dat maakte het koppel dit weekend bekend. Maar als we iets beter hadden opgelet, hadden we waarschijnlijk veel eerder kunnen weten dat er iets op til was. Maanden geleden waren er al tekenen aan de wand die wezen op een zwangerschap, en het verbergen van een buikje.
Lees verder

Disney+ komt binnenkort met exclusieve Nederlandstalige reeksen
Disney+ ziet het groots, en niet alleen in thuisland de Verenigde Staten. De zender gaat inzetten op exclusieve Europese series. Daar zijn er al enkele van goedgekeurd in Italië, Frankrijk, Duitsland én Nederland.
Lees verder

Gouverneur New York onder vuur voor achterhouden sterftecijfers rusthuizen
In New York heeft een naaste medewerker van gouverneur Andrew Cuomo haar excuses aangeboden voor uitspraken dat de staat cijfers over het aantal Covid-19-overlijdens in rusthuizen heeft achtergehouden. De Democraat ligt zwaar onder vuur na verschillende aantijgingen over het doelbewust achterhouden en minimaliseren van de zware tol van het coronavirus in de staat. Vele partijgenoten en oppositieleden willen dat Cuomo's speciale volmachten van hem worden afgenomen.
Lees verder

Russisch oppositieleider Navalny krijgt mogelijk boete wegens belediging veteraan
De Russische oppositieleider Aleksej Navalny staat vandaag opnieuw voor de rechter. Dit keer in een zaak die draait om beledigingen aan het adres van een oorlogsveteraan. Die had het proces aangespannen.
Lees verder

Spaanse politie bestormt universiteit en arresteert rapper voor belediging van de monarchie
De Spaanse politie heeft dinsdag de voortvluchtige Pablo Hasél gearresteerd, die zich schuilhield in de Universiteit van Lleida. De rapper was veroordeeld tot een gevangenisstraf wegens de belediging van de monarchie en verheerlijking van geweld in zijn teksten. De zaak veroorzaakt grote ophef in Spanje.
Lees verder

Philippe Clement blijft rustig na corona-uitbraak bij Club: "Ik heb het volste vertrouwen in iedereen die naar Kiev gaat"
De briefing voor de match kan in principe via videocall, maar donderdagavond moet hij nagelbijtend in de zetel toekijken. Philippe Clement weigert evenwel te panikeren na de corona-uitbraak bij Club Brugge: "De spelers kennen het verhaal en de automatismen."
Lees verder

Philippe Clement reageert na positieve coronatest: "Het draait niet om mij, de jongens zijn klaar en dat is het belangrijkste"
Club Brugge moet zonder hoofdcoach naar Oekraïne afreizen voor het Europa League-duel tegen Dynamo Kiev. Toch behoudt Philippe Clement ondanks zijn positieve coronatest het vertrouwen: "Het gaat niet om mij, het belangrijkste is dat de spelers fit blijven."
Lees verder

OPROEP. Heeft de zaak-De Pauw u doen twijfelen over een eigen klacht?
"Wie twijfelt om zelf een klacht in te dienen, mag zich de moed niet laten ontnemen." Dat is de kern van een open brief die intussen door tientallen Vlaamse actrices en acteurs is ondertekend. Zonder een standpunt in de rechtszaak rond Bart De Pauw te willen innemen, vrezen zij dat "wie de moed heeft om te spreken" die moed wel eens zou kunnen verliezen. Zeker na de vernederende reacties die de vrouwen op sociale media over zich krijgen.
Lees verder

Vuelta-organisatie geeft drie wildcards aan Spaanse teams
Drie Spaanse teams krijgen een uitnodiging voor de 76e editie van de Vuelta. Het gaat om Burgos-BH, Caja Rural-Seguros RGA en Euskaltel-Euskadi. Dat maakte de organisatie vandaag bekend.
Lees verder

Waarom Tirol laagste coronacijfers van Oostenrijk heeft, maar toch wordt afgesloten van buitenwereld
Hoewel Tirol al dagenlang het laagste aantal nieuwe coronabesmettingen van alle Oostenrijkse deelstaten rapporteert, wordt het gebied toch afgesloten van de buitenwereld. Oorzaak is de opmars van de gevaarlijkere Zuid-Afrikaanse variant. Er zijn al zeker vierhonderd besmettingen vastgesteld. Voor zover bekend is dat de grootste cluster in heel Europa.
Lees verder