Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 8 februari 2021

Flipkens verliest in twee sets van Venus Williams, ook Bonaventure meteen huiswaarts

HLN
Flipkens verliest in twee sets van Venus Williams, ook Bonaventure meteen huiswaarts
Kirsten Flipkens (WTA-90) is er in Melbourne niet in geslaagd zich voor de tweede ronde van het Australian Open te plaatsen. In de Margaret Court Arena moest de 35-jarige Kempense na 1 uur en 32 minuten met 7-5 en 6-2 de duimen leggen voor de Amerikaanse veterane Venus Williams (WTA-81).
Lees verder

LIVE. Secundair onderwijs start met afkoelingsweek voor krokusvakantie - Vlaamse controles op quarantaine lukken niet
Het aantal coronapatiënten dat op intensieve zorgen ligt, blijft voor de tweede dag op rij onder de 300. Intussen blijft het koffiedik kijken voor de horeca: volgens minister Frank Vandenbroucke is een opening op 1 maart "ondenkbaar". Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in dit liveblog.
Lees verder

Meer dan 10.000 Belgen hebben vennootschap in Luxemburg
Meer dan 10.000 Belgen zijn aandeelhouder of medeaandeelhouder van een vennootschap in het Groothertogdom Luxemburg. Dat meldt Le Soir, op basis van 4 miljoen documenten die onder de loep werden genomen door het journalistieke onderzoeksproject "OpenLux".
Lees verder

Ooit als 199ste gedraft, nu met 7de Super Bowl-zege beste quarterback aller tijden: het verhaal achter Tom Brady, 'the man you love to hate'
Het perfecte leven, de perfecte vrouw, de perfecte sportman. Thomas Edward Patrick Brady Jr. (43) pakte vannacht zijn zevende zege in de Super Bowl. Een portret van de beste quarterback aller tijden. The man you love to hate.
Lees verder

Episode drie in de persoonlijke vete: na knokpartij en Twitter-ruzie, nu blessure voor Marseille-verdediger Alvaro na sprintje met Neymar
Paris Saint-Germain heeft de 100ste editie van "Le Classique" gewonnen. De landskampioen won na twee vroege goals van Mbappé en Icardi van Marseille, al was er ook een nieuwe episode in het verhaal tussen kemphaantjes Neymar en Alvaro Gonzalez.
Lees verder

Paul De Grande uit 'Stukken Van Mensen' zet kasteel te koop voor 2,5 miljoen euro
Wie er altijd al van droomde om kasteelheer te worden en een paar miljoen euro op overschot heeft, kan zijn kans wagen in Snellegem. Paul De Grande, internationaal antiquair en bekend van 'Stukken Van Mensen', heeft er zijn kasteel te koop gezet. Prijskaartje: 2.500.000 euro. Al kijkt hij van dat bedrag waarschijnlijk niet echt op: onlangs betaalde hij nog 615.000 euro voor een paar duelleerpistolen van Napoleon.
Lees verder

BINNENKIJKEN. Paul De Grande uit 'Stukken Van Mensen' zet kasteel te koop voor 2,75 miljoen euro
Wie er altijd al van droomde om kasteelheer te worden en een paar miljoen euro op overschot heeft, kan zijn kans wagen in Snellegem. Paul De Grande, internationaal antiquair en bekend van 'Stukken Van Mensen', heeft er zijn kasteel te koop gezet. Prijskaartje: 2.750.000 euro. Al kijkt hij van dat bedrag waarschijnlijk niet echt op: onlangs betaalde hij nog 615.000 euro voor een paar duelleerpistolen van Napoleon.
Lees verder

Demir wil nultolerantie voor geweld op buschauffeurs
Nadat de federale regering recent een nultolerantie aankondigde voor geweld tegen de politie, wil Vlaams minister van Justitie Zuhal Demir (N-VA) nu ook dat het gerecht een nultolerantie hanteert voor geweld op buschauffeurs. Ze krijgt daarbij steun van haar collega's in de andere deelstaten.
Lees verder

Van een dansende John Travolta tot 'Venom 2': dit waren de leukste reclames en trailers tijdens de Super Bowl
Naast de optredens is het elk jaar tijdens de Super Bowl ook uitkijken naar de reclames en trailers die vertoond worden. Bedrijven halen letterlijk alles en iedereen uit de kast om zo origineel mogelijk uit de hoek te komen. Geen wonder, want de hele wereld kijkt mee.
Lees verder

Nooit meer overwerken en geen enkele deadline missen? Het kan dankzij goed timemanagement
Als je thuiswerkt is het niet altijd evident om je volle aandacht bij je job te houden. Om tijdnood en de hopen stress die dit met zich meebrengt te vermijden, is het dus nog belangrijker om slim met je werkuren om te springen. Timemanagement leert hoe je dat doet. Jobat.be geeft enkele tips.
Lees verder

Je kind een financieel duwtje in de rug geven? Onze geldexpert geeft advies: "Voorhuwelijkssparen bestaat nog altijd, maar niet meer overal"
Ouders willen graag dat hun kinderen het later goed hebben. Daarom willen ze hen ook graag een financieel duwtje in de rug geven. Ruim de helft van de ouders spaart voor zijn kind(eren). Uit enquêtes blijkt dat ze gemiddeld 88 euro per maand opzij zetten. Hoe kan je dat geld vandaag nog laten renderen? Onze geldexpert Paul D'Hoore geeft advies.
Lees verder

Geld opzij zetten voor je kinderen: voorhuwelijkssparen of Coucke-beleggen? Onze geldexpert geeft advies
Ouders willen graag dat hun kinderen het later goed hebben. Daarom willen ze hen ook graag een financieel duwtje in de rug geven. Ruim de helft van de ouders spaart voor zijn kind(eren). Uit enquêtes blijkt dat ze gemiddeld 88 euro per maand opzij zetten. Hoe kan je dat geld vandaag nog laten renderen? Onze geldexpert Paul D'Hoore geeft advies.
Lees verder

Kan zij hem in het gareel houden? Lamkel Zé droeg goal op aan vriendin
Didier Lamkel Zé. Minuut 84. Na de cruciale kopbal die Antwerp op weg zette naar de derbyzege kwam er (opnieuw) een excentrieke viering. Én een nieuwe boodschap op zijn ondershirt. 'Darling', want de Kameroener droeg de openingsgoal op aan zijn vriendin. Houdt zij hem in het gareel?
Lees verder

Weer duizenden Myanmarezen de straat op, politie zet waterkanon in bij onlusten
Duizenden anti-coupdemonstranten zijn vandaag in dorpen en steden in Myanmar opnieuw de straat opgegaan om voor de derde dag op rij te protesteren tegen het afzetten en arresteren van leider Aung San Suu Kyi door het leger. Er wordt intussen ook opgeroepen tot een algemene staking. In de hoofdstad Naypyidaw werd het waterkanon ingezet.
Lees verder

Rusthuizen kregen al 90 miljoen als compensatie voor leegstand: "Kan niet blijven doorgaan"
Vóór de coronacrisis was er al wat leegstand in de woonzorgcentra. Die is nu vergroot, maar op erg ongelijke wijze. In 240 Vlaamse rusthuizen staat meer dan een op de tien kamers leeg. In 76 centra zelfs meer dan een op de vijf. Dat blijkt uit cijfers die De Standaard vandaag publiceert.
Lees verder

Fietsen in de sneeuw? Zo vermijd je valpartijen
Niet alleen automobilisten passen best hun rijgedrag aan in de sneeuw, ook als fietser kan je enkele maatregelen nemen om te vermijden dat je valt op gladde wegen. Hier zijn zeven tips om recht te blijven in winterse weersomstandigheden.
Lees verder

Is het mogelijk (en interessant) om online een woonlening af te sluiten?
Sinds enkele jaren gaat de digitalisering van de banken razendsnel. Diensten waar we vroeger nog voor naar het bankkantoor moesten, regelen we nu vlotjes in de zetel via online banking en mobiele apps. De uitzondering hierop is de hypotheeklening, waarvoor meestal wél nog een afspraak in het bankkantoor gemaakt wordt. Bij sommige banken kan u uw woonkrediet intussen toch al volledig online afhandelen. Spaargids.be licht toe met welke zaken u dan rekening moet houden.
Lees verder

Afkoelingsweek in secundair onderwijs start met grote problemen bij Smartschool
Smartschool, het digitale onderwijsplatform dat veel scholen gebruiken, ondervindt vanochtend grote problemen. Veel leerlingen en directies melden net bij de start van de 'afkoelingsweek' in het secundair onderwijs verbindingsproblemen en kunnen niet inloggen.
Lees verder

"Je kunt behoorlijk impulsief en bazig zijn": jouw horoscoop voor deze week
Wordt het een topweek, of let je beter even op? Wij vroegen aan onze astrologe Esther van Heerebeek-Spijkers wat er voor jouw sterrenbeeld in de sterren staat geschreven.
Lees verder

COLUMN. De week van Annemie Struyf: "Na elke uitzending van 'Het Hoge Noorden' ontploft mijn mailbox"
Het onverwacht grote succes van haar Eén-programma 'Het Hoge Noorden', heeft ook Annemie Struyf zelf verrast. Het nieuwe hoogtepunt in haar carrière komt op een moment dat ze met gemengde gevoelens aankijkt tegen haar zestigste verjaardag. Deze week vertelt Annemie in haar column hoe ze omgaat met al die emoties, en ook over de helse tocht die ze met Soetkin in 'Het Hoge Noorden' overleefde. "We reden urenlang, in de donkere winternacht, langs fjorden, ijsplekken en rotspartijen."
Lees verder