Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 22 februari 2021

Fez uit ‘That '70s Show’ is papa geworden van zijn eerste kindje

HLN
Fez uit 'That '70s Show' is papa geworden van zijn eerste kindje
Voor Wilmer Valderrama kan 2021 alvast niet meer stuk. De 'That '70s Show'-acteur is namelijk voor de eerste keer papa geworden. Valderrama (41) liet via zijn Instagramaccount weten dat zijn verloofde Amanda Pacheco vorige maandag bevallen is van een dochtertje.
Lees verder

De lentezon maakt hippies van ons: (zonne)brillen met gekleurde glazen zijn weer overal. Maar beschermen ze ook genoeg?
Het is je misschien al opgevallen: zonnebrillen met gekleurde glazen zijn trendy. Vooral sportieve, robuuste modellen met gele en blauwe glazen zien we overal opduiken. "Gekleurde glazen zijn een leuke manier om het leven, letterlijk, door een andere bril te zien", zegt modejournalist David Devriendt. Wij vroegen aan een opticien of een kleurrijk model je ogen even goed beschermt tegen de zon als de donkere klassiekers.
Lees verder

Tekorten aan computerchips dreigen elektronica duurder te maken
De tekorten aan computerchips dreigen elektronische producten schaarser en vooral duurder te maken. Daarvoor waarschuwen experts. Het tekort aan computerchips was tot nu toe vooral merkbaar in de autosector.
Lees verder

Medeplichtige aan machete-aanval op agentes Charleroi in 2016 is vrijgesproken
Een man die terechtstond voor medeplichtigheid aan de machete-aanval op twee politieagentes in Charleroi (augustus 2016) is zonet vrijgesproken.
Lees verder

Bart De Wever: "Horeca-uitbaters vrezen bloedbad als ze ook paasvakantie moeten missen"
Het Overlegcomité van vrijdag staat volgens N-VA-voorzitter Bart De Wever voor een "moeilijke afweging" over welke versoepelingen mogelijk zijn. Er zijn sectoren zoals bijvoorbeeld de horecasector die "aan het doodbloeden zijn" en er is de jeugd. "Dat zijn twee belangrijke overwegingen", zo zei De Wever vandaag in de marge van een persconferentie aan Belga. De Wever zelf hoort van horeca-uitbaters in zijn stad dat de paasvakantie missen zou neerkomen op "een economisch bloedbad".
Lees verder

Kan je je oude laptop nog laten herstellen of koop je beter een nieuwe?
Een ongeluk is gauw gebeurd, maar als je laptop sneuvelt kunnen de kosten snel oplopen. Laat je je laptop herstellen of koop je beter een ander toestel? Onze techredacteur zocht het uit.
Lees verder

Duits beachvolleyduo zegt af voor World Tour in Qatar omdat ze niet in sportbikini mogen spelen: "We willen dat niet steunen"
Het Duitse beachvolleybalpaar Julia Sude en Karla Borger stuurt uit onvrede over de cultureel strengere kledijvoorschriften in het World Tour-toernooi in Qatar zijn kat. Ze zien het niet zitten om in 30 graden in t-shirts en knielange broeken te spelen en hekelen de dubbele moraal. "We willen dat niet steunen", zeggen ze aan Der Spiegel.
Lees verder

Boeing die onderdelen verloor boven Nederlands Limburg: oorzaak nog niet bekend
Het is nog niet bekend wat de oorzaak is geweest van de motorproblemen van het vrachtvliegtuig dat zaterdagmiddag metalen onderdelen verloor boven het Nederlands-Limburgse Meerssen (nabij Maastricht), kort na de start vanaf Maastricht Aachen Airport.
Lees verder

E3 Saxo Bank Classic stelt nieuwe banner voor en deelt wildcards uit
Na een jaartje afwezigheid staat de E3 Saxo Bank Classic in Harelbeke dit jaar weer op de WorldTour-kalender. Zoals de traditie het wil pakt de koers ook dit jaar weer uit met een opvallende affiche.
Lees verder

Dit zijn de vier scenario's voor evolutie coronapandemie in ons land: vooral bij versoepeling op 1 maart ziet het er "dramatisch" uit
Professor biostatistiek Niel Hens (UHasselt en UAntwerpen) heeft op basis van wiskundige modellen vier scenario's ontworpen die tonen hoe de coronapandemie verder zou kunnen evolueren in ons land, afhankelijk van de besmettelijkheid van de steeds dominantere Britse variant én het moment waarom de maatregelen versoepeld zouden worden.
Lees verder

Ondernemersvertrouwen in Belgische industrie blijft stijgen
Het vertrouwen van de Belgische ondernemers is blijven toenemen in februari, zo laat de jongste conjunctuurbarometer van de Nationale Bank (NBB) zien. Opmerkelijk is dat in de verwerkende nijverheid het ondernemersvertrouwen nu boven het niveau van voor de coronacrisis (februari 2020) staat.
Lees verder

OVERZICHT. Zo zien de nieuwe Formule 1-bolides eruit voor het seizoen 2021
De start van het Formule 1 seizoen komt langzaam maar zeker korter bij. Enkele teams presenteerden al hun nieuwe wagen voor het komende seizoen. Een overzicht.
Lees verder

Ooit baanbrekend, nu krijgt u waarschuwing te zien: doorstond iconische 'The Muppet Show' de tand des tijds?
Seizoenen 4 en 5 van 'The Muppet Show' werden nooit op video of dvd uitgebracht, tot groot ongenoegen van de fans. Nu, 40 jaar na de laatste aflevering, gooit Disney+ de volledige reeks voor het eerst online. Inclusief contentwaarschuwing, wegens negatieve voorstellingen en/of verkeerde behandeling van mensen of culturen. Heeft de reeks, ooit het populairste televisieprogramma ter wereld, de tand des tijds wel doorstaan?
Lees verder

Trump moet belastingaangiftes vrijgeven
De Amerikaanse ex-president Donald Trump moet zijn belastingaangiftes vrijgeven in een onderzoek van justitie naar zijn financiële handel en wandel. Rechters verwierpen zijn bezwaar.
Lees verder

Bomber van Essevee en boezemvriend van Hazard: Gianno Bruno ontploft in Waregem na omzwervingen langs Frankrijk en Rusland
Gianni Bruno (29), de bomber van Zulte Waregem. Zijn vriendschap met Eden Hazard, zijn passage in Rusland en zijn doorbraak bij Essevee. Een portret van de laatbloeier.
Lees verder

Het verhaal van Gianni Bruno: na omzwervingen langs Frankrijk en Rusland ontploft de jeugdvriend van Eden Hazard bij Essevee
Gianni Bruno (29), de bomber van Zulte Waregem. Zijn vriendschap met Eden Hazard, zijn passage in Rusland en zijn doorbraak bij Essevee. Een portret van de laatbloeier.
Lees verder

Daft Punk geeft er na 28 jaar de brui aan
Het legendarische danceduo Daft Punk stopt er na 28 jaar mee. Hun manager Kathryn Frazier bevestigde het nieuws aan Pitchfork, maar gaf geen reden voor hun split.
Lees verder

Zus van opgepakte partner spreekt na dood Jana Van De Walle (18) in Gent: "Mijn broer werd wakker en ze voelde koud aan. Hij weet niet hoe Jana stierf"
"De relatie tussen hen ging goed. Mijn broer studeerde en Jana ging beginnen werken in een wasserette." Charity V.E. (23), de zus van de verdachte A.V.E. (20), snapt niet wat er is gebeurd met Jana Van De Walle, de 18-jarige overleden vrouw uit Gent. Het koppel was een paar jaar samen, tot A.V.E. zondagochtend het levenloze lichaam van zijn vriendin naast zich vindt. "Mijn broer beweert van niets te weten", zegt Charity. "Ze gingen voor elkaar door het vuur. Maar Jana is er nu niet meer, en daar zijn wij allemaal kapot van."
Lees verder

Heb je een zijscheiding in je haar, dan ben je nu officieel 'ouderwets'. "Jongeren willen een middenscheiding, koste wat kost" zegt BV-kapper
Midden, links of rechts? Volgens jongeren is er maar één juist antwoord: de middenscheiding is in, de rest is out. Ook BV-kapper Jochen Vanhoudt ziet de trend, maar merkt op dat niet iedereen ermee staat. "Enkel bij de lucky few wordt de symmetrie van het gezicht in de verf gezet. Bij de rest krijg je het tegenovergestelde effect."
Lees verder

Akkoord over vaste benoeming leerkrachten
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) en de onderwijsvakbonden hebben akkoord bereikt over de vaste benoeming en evaluatie van leerkrachten, meldt VRT NWS. De details worden pas bekendgemaakt bij de officiële voorstelling van het akkoord, overmorgen.
Lees verder