Doorgaan naar hoofdcontent

Ethisch debat laait op: moet de overheid het coronavaccin niet verplichten?

HLN
Ethisch debat laait op: moet de overheid het coronavaccin niet verplichten?
Een groot deel van het personeel van Brusselse en Waalse rusthuizen weigert zich te laten vaccineren tegen Covid-19. Hen verplichten staat voorlopig niet op de agenda, maar zou het niet beter zijn als de overheid dat wél zou doen? En waarom wordt niet iederéén gedwongen zich te laten inenten? We mogen toch ook niet beslissen of we een poliovaccin willen of niet?
Lees verder

De 'Mass Effect'-trilogie dropte bom op gamewereldje: nu komt ze terug in 4K
Op 14 mei komt er een remaster van de drie Mass Effect-games op de markt, zodat je die trilogie van klassiekers in glorieuze 4K kunt spelen op consoles en pc. Waarom zou dat jou iets kunnen schelen, vraag je? We kunnen wel een paar redenen verzinnen.
Lees verder

HERBELEEF. Vlotte zeges van AA Gent en Standard, drie eersteklassers moesten vandaag koffers pakken in Croky Cup
Naast Moeskroen gisteren nemen we in de Croky Cup afscheid van drie andere eersteklassers. OHL verloor van Cercle Brugge, Waasland-Beveren beet in het zand tegen KV Oostende maar veel verrassender: Zulte Waregem werd uitgeschakeld door eerstenationaler Olympic Charleroi. AA gent, Club Brugge, KV Mechelen, Charleroi, Anderlecht, Standard en STVV klaarden de klus wel. Herbeleef hier een avondje bekervoetbal.
Lees verder

Football Talk. Stuttgart en Mangala uitgeschakeld in DFB-Pokal, Napoli wint niet zonder Mertens
Stuttgart en Orel Mangala hebben de achtste finales van het Duitse bekertoernooi niet overleefd. Mangala en co verloren in eigen huis met 1-2 van Borussia Mönchengladbach.
Lees verder

Anderlecht plaatst zich ondanks gemiste kansen voor volgende ronde na verdiende zege bij FC Luik
Anderlecht heeft de eerste klif in de Croky Cup zonder problemen omzeild. Paars-wit voetbalde op het veld van FC Luik een resem kansen bij elkaar, maar de afwerking blijft een werkpunt. De ploeg van Vincent Kompany won uiteindelijk met 0-2, onder meer dankzij een doelpunt van debutant Ashimeru. In de volgende ronde wacht Union.
Lees verder

Sterke Trossard smeert Liverpool met Brighton tweede thuisnederlaag op rij aan
Net als in de heenwedstrijd kan Liverpool niet winnen van Brighton. Toen 1-1, nu werd zelfs verloren. 0-1. De tweede nederlaag op rij in eigen huis, en dat na een heel povere wedstrijd van de 'Reds'. Het Liverpool van vorig jaar is ver zoek. Leandro Trossard was opnieuw belangrijk voor Brighton.
Lees verder

De ultieme heldendaad: moeder offert eigen leven op door huurmoordenaars wijs te maken dat zij hun doelwit is
Een moeder uit Louisiana heeft de ultieme heldendaad verricht. Brittany Cormier (34) redde het leven van haar dochter door twee huurmoordenaars om de tuin te leiden. Die leugen zou ze echter zelf met haar leven moeten bekopen. "Hiermee bewijst ze dat ze werkelijk alles over had voor haar kinderen", stelt haar goede vriendin Samantha LeMaire.
Lees verder

Verkoop seksspeeltjes neemt flink toe in coronatijd
De verkoop van seksspeeltjes is door de lockdownmaatregelen enorm toegenomen. Miljoenen mensen over de hele wereld vullen onder andere de ontstane leegte door de coronamaatregelen op met nieuwe slaapkameraccessoires. Bij de populariteit van de speeltjes zou ook meespelen dat het taboe rond vrouwelijk genot steeds meer wordt afgeschud.
Lees verder

Mooie affiches in 1/8ste finales: heruitgave bekerfinale met Club Brugge - Antwerp, ook Limburgse en Brusselse derby op de agenda
En toen waren ze nog met 16 in de Croky Cup, waar al geloot is voor de 1/8ste finales. Club Brugge - Antwerp wordt een heruitgave van de bekerfinale van vorig jaar. Met Union - Anderlecht hebben we er een aantrekkelijke Brusselse burenstrijd bij, ook in Limburg staat er met Genk - STVV een derby op de planning. Een andere interessante affiche is AA Gent tegen Charleroi.
Lees verder

Big Brother test de conditie van de bewoners... door hen tien uur lang te laten dansen
Een nieuwe week, maar geen nieuw rondje nominaties bij 'Big Brother'. Door de onverwachte exit van Danielle, Nathalie en Jowi zal er deze keer niemand geëlimineerd worden tijdens de donderdagse liveshow. Meer zelfs: de bewoners mogen nieuwe huisgenoten kiezen, al gaat hier eerst nog een heuse dansmarathon aan vooraf...
Lees verder

Kompany wist dat Anderlecht scherp ging acteren en hoopte vurig op Brusselse derby: "Hopelijk een spektakel"
Na drie opeenvolgende draws een zege voor Anderlecht - al was het in de Croky Cup. Dus stond uiteraard een tevreden Vincent Kompany voor de camera van VTM Nieuws. "We hielden de nul en creëerden weer een pak kansen. 0-2 is dus nog mild, maar ik moet ook de tegenstander feliciteren. Ze deden er in moeilijke omstandigheden alles aan om competitief te zijn en leverden een solide prestatie."
Lees verder

Dimitri Vegas en Anouk Matton verwachten eerste kindje in juli: "Met Tomorrowland? Stel je voor, zeg. Maar die kans bestaat wel"
Hun drukke tourleven als dj ligt bijna één jaar stil, maar who cares? Net daardoor konden Dimitri Vegas (38) en Anouk Matton (28) de voorbije maanden continu samen zijn, met een wel heel erg fijn resultaat vandaag: "Wij krijgen een baby!" Anouk is vier maanden zwanger, de geboorte is uitgeteld voor juli. Kans op een Tomorrowland-baby dus, àls het festival doorgaat. "Stel je voor", lachen ze. "Het zal erom draaien, maar de kans is zeker niet onmogelijk."
Lees verder

Football Talk. Emmanuel Dennis maakt eerste goal voor FC Köln - Barcelona kruipt door oog van de naald
Emmanuel Dennis heeft voor het eerst zijn kunnen getoond bij zijn nieuwe club FC Keulen. De Nigeriaan, die in de wintermercato op huurbasis werd overgenomen van Club Brugge, scoorde in zijn tweede wedstrijd voor Keulen, in het bekerduel bij tweedeklasser Regensburg, zijn eerste doelpunt. Dat volstond niet, want Keulen verloor na strafschoppen in de achtste finales. Onze landgenoot Sebastiaan Bornauw kreeg rust en zat niet in de wedstrijdselectie van Keulen.
Lees verder

Syrische staatsmedia melden Israëlische raketaanval
De Syrische luchtafweer heeft Israëlische raketten uit de lucht gehaald in Quneitra (het zuidwesten van Syrië; nvdr). Dat heeft de staatstelevisie gezegd.
Lees verder

LIVE (21u). Tottenham en Chelsea hebben punten nodig om weer aansluiting te maken met top vier
• Aftrap: 21u
Lees verder

Bewoners moeten brandweer bellen terwijl zij naar 'Chicago Fire' kijken
Woensdagavond verloor een chauffeur van een BMW de controle over zijn stuur in de Kerkhofstraat in Niel. De wagen schoof van de baan en botste op de gevel van een woning.
Lees verder

Pentagon wil extremisme binnen het leger aan de kaak stellen, maar weet nog niet hoe
Het Amerikaanse leger wil racisme en extremisme in de eigen gelederen gaan aanpakken en maakte vandaag de plannen daaromtrent bekend. In de hele krijgsmacht wordt de reguliere activiteit in de komende 60 dagen een keer stilgelegd om het onderwerp aan de kaak te stellen, maar het ministerie van Defensie weet nog niet precies hoe.
Lees verder

Democraten Lagerhuis bereiden de weg voor steunpakket zonder Republikeinen
De Democraten hebben in het Lagerhuis van het Amerikaanse parlement een wetsvoorstel aangenomen dat het mogelijk maakt om het door president Joe Biden voorgestelde coronasteunpakket van 1,9 biljoen dollar (ongeveer 1.600 miljard euro) door te voeren. Door het wetsvoorstel hebben ze daar geen steun van de Republikeinen meer voor nodig.
Lees verder

Republikeinen willen niet optreden tegen QAnon-aanhangster in lagerhuis
De fractievoorzitter van de Republikeinen in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, Kevin McCarthy, wil het pas verkozen Republikeinse Congreslid Marjorie Taylor Greene niet uitsluiten uit parlementaire commissies. De Democraten drukken echter door en willen er donderdag al een stemming over houden in het lagerhuis.
Lees verder

VN-baas wil wereldwijde druk op militaire junta Myanmar opbouwen
Secretaris-generaal van de Verenigde Naties António Guterres heeft gezegd dat hij de internationale druk op de militaire junta in Myanmar verder wil opvoeren vanwege de staatsgreep die daar onlangs door het leger is gepleegd. Guterres wil er zo voor zorgen dat het leger inbindt en de macht weer overdraagt aan de democratisch gekozen regering.
Lees verder