Doorgaan naar hoofdcontent

Elise Mertens trekt met zesde WTA-titel naar Australian Open

Elise Mertens trekt met zesde WTA-titel naar Australian Open

Elise Mertens (WTA 20) heeft zondag haar zesde WTA-titel veroverd op de Gippsland Trophy (hard/447.620 dollar), een voorbereidingstoernooi op de Australian Open. In de finale versloeg ze de Estse Kaia Kanepi (WTA 94) met 6-4 en 6-1. De Belgische nummer 1 kan dinsdag met een goed gevoel beginnen aan het eerste grandslamtoernooi van het seizoen.

Lees verder

Indonesisch dorpje ondergestroomd met bloedrood water

In het Indonesisch dorpje Jenggot trad de rivier buiten de oevers en was er een zware overstroming. Het water kleurde bloedrood na een lek uit de lokale batikfabriek.

Lees verder

Touring verwacht massa oproepen en geeft tips om autoproblemen te voorkomen

Pechverhelpingsdienst Touring verwacht dat de winterprik zorgt voor een massa oproepen de komende dagen, vooral van automobilisten met een platte batterij. Daarom enkele tips.

Lees verder

Mogelijk tussen 100 en 150 slachtoffers na breuk gletsjer in India

In India is zondag een stuk van een gletsjer afgebroken, wat grote overstromingen heeft veroorzaakt. De reddingsdiensten vrezen dat er 100 tot 150 slachtoffer vielen, melden de Indiase media.

Lees verder

Saharazand kleurt de besneeuwde Pyreneeën oranje

De Pyreneeën kleuren normaal gezien sneeuwwit, maar een felle wind blies zand uit de Sahara naar bergen en verkleurde het landschap. Dat is een jaarlijks fenomeen, maar de door de lage temperaturen en de grote hoeveelheid zand, leidde dat tot een erg oranjerood landschap in Andorra.

Lees verder

Moet uw stoep sneeuwvrij zijn?

Moet u vandaag sneeuwruimen? Wie zijn stoep niet sneeuwvrij maakt, riskeert in de meeste gemeenten een boete.

Lees verder

Indiaas koppel trouwt onder water

Een Indiaas koppel, V Chinnadurai and S Swetha, besloot de sprong te wagen om in het huwelijksbootje te stappen. Om hun trouw extra memorabel te maken, doken ze twintig meter diep om eeuwige trouw aan elkaar te beloven.

Lees verder

Leon Spinks, bedwinger van Mohamed Ali, is overleden

Voormalig bokser Leon Spinks, ex-wereldkampioen bij de zwaargewichten, is op 67-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn entourage bekendgemaakt. Spinks ontnam Mohamed Ali in 1978 zijn wereldtitel.

Lees verder

Vaccin AstraZeneca zou beperkt beschermen tegen milde ziekte door Zuid-Afrikaanse variant

Het vaccin van Oxford en AstraZeneca biedt slechts een beperkte bescherming tegen milde ziekteverschijnselen door de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus. Dat blijkt uit de voorlopige resultaten van een studie waarover de krant 'Financial Times' bericht en die maandag worden gepubliceerd.

Lees verder

Jan Jambon wil verder versoepelen als 65-plussers gevaccineerd zijn

Een datum noemde Jan Jambon (N-VA) nog niet, maar in duidingsprogramma De Zevende Dag op Eén zei de Vlaams minister-president dat er wat hem betreft meer versoepelingen mogelijk zijn als de 65-plussers en mensen met een chronische aandoening gevaccineerd zijn.

Lees verder

Wat kan er allemaal in dit winterweer in coronatijden? En waar moet je voor oppassen?

Het sneeuwtapijt zorgt voor idyllische taferelen, het perfecte moment om naar buiten te trekken. Maar wat kan er met de coronamaatregelen? Is het toegelaten om te gaan skiën? En mag je mensen thuis uitnodigen na een wandeling in de sneeuw?

Lees verder

In beeld | Vlaanderen bedekt onder laagje sneeuw

Nederland krijgt voor het eerst in tien jaar af te rekenen met een sneeuwstorm. In ons land is het nog niet zo erg, maar Vlaanderen werd toch wakker onder een laagje sneeuw.

Lees verder

Bijna duizend voertuigen gecontroleerd langs E17 in West-Vlaanderen

Tijdens een grote politieactie zaterdag langs de E17 in West-Vlaanderen werden 926 wagens aan de kant gezet en 577 personen gecontroleerd. Er werden zeven geseinde personen aangetroffen. Er werd ook een hoeveelheid drugs ontdekt en de agenten schreven 24 pv's uit voor het niet-respecteren van de coronamaatregelen.

Lees verder

Iran: eerst moet VS sancties opheffen, dan opnieuw engagement

De Verenigde Staten moeten eerst de sancties tegen Iran volledig opheffen vooraleer Teheran zich opnieuw engageert in het kader van het internationaal nucleair akkoord. Dat heeft de Iraanse geestelijke leider Ali Khamenei gezegd tijdens een televisietoespraak.

Lees verder

Vijf wagens in brand in Herstal

In Herstal in de provincie Luik zijn zondagnacht vijf wagens in dezelfde straat in vlammen opgegaan. Dat meldt de lokale politie. Alles wijst op brandstichting. Een onderzoek is geopend. Het is niet voor het eerst dit jaar dat dergelijke feiten voorvallen, aldus de politie nog.

Lees verder

Grootschalige manifestaties tegen staatsgreep in Myanmar

Zondag zijn in Myanmar tienduizenden mensen op straat gekomen om te protesteren tegen het leger dan eerder deze week de controle over het land overnam. Het gaat om het grootste protest in het land sinds de volksopstand van 2007. Paus Franciscus drukt zondag bovendien zijn solidariteit uit tegenover het Myanmarese volk.

Lees verder

Was de gruwelijke moord een droevig ongeluk?

Gewezen politieman Johan Devriendt zit een levenslange celstraf uit voor de moord op zijn partner in Linkebeek 17 jaar geleden. Volgens wetenschappers van de Vrije Universiteit Amsterdam heeft Devriendt haar niet vermoord, maar was haar dood een droevig ongeluk.

Lees verder

Ministerieel besluit neemt RAG-advies rond mondmaskers over

Sjaals, nekwarmers of bandana's mogen in principe niet meer gebruikt worden als mondmasker. Dat advies van de Risk Assesment Group (RAG) is overgenomen in het nieuwe ministerieel besluit rond de coronamaatregelen, dat eerder op de dag gepubliceerd werd in het Staatsblad.

Lees verder

Amerikaanse regering schrapt migratiedeal Trump met Centraal-Amerika

De regering van de Amerikaanse president Joe Biden heeft een omstreden overeenkomst met drie Centraal-Amerikaanse staten geschrapt waarmee zijn voorganger Donald Trump illegale migranten buiten wilde houden.

Lees verder

Britse export naar EU met 68 procent gedaald in januari

De Britse export naar de Europese Unie is in januari met meer dan twee derde gedaald in vergelijking met dezelfde maand in 2020. Dat blijkt uit data van de vrachtvervoerdersorganisatie Road Haulage Association (RHA), waarover de krant The Observer zondag bericht.

Lees verder

Antwerp wint stadsderby tegen Beerschot na dolle slotfase

Tweede Antwerpse derby, tweede keer dat Antwerp het haalt van Beerschot. 84 minuten moesten we wachten op spektakel, tot Lamkel Zé en Gerkens scoorden. De aansluitingstreffer van Frans kwam te laat en zo deed de Great Old een schitterende zaak in de stand: 1-2. Het blijft tweede en zette zijn rivaal op negen punten.

Lees verder

Ceylin del Carmen Alvarado wint sneeuwspektakel in Lille, Sanne Cant strandt net naast podium

Ceylin del Carmen Alvarado heeft de voorlaatste manche van de X2O Badkamers Trofee op haar naam gebracht. De Europese kampioene haalde het in Lille na een spannende wedstrijd in een sprint met twee van wereldkampioene Lucinda Brand. Denise Betsema finishte als derde, Belgisch kampioene Sanne Cant als vierde. Brand verstevigt haar leidersplaats in het klassement.

Lees verder

Tim Wellens verzekert zich van eindwinst in Ster van Bessèges, Filippo Ganna wint de tijdrit

Filippo Ganna (Ineos Grenadiers) heeft de slottijdrit in de Ster van Bessèges (Fra/2.1) op zijn naam gebracht. De Italiaan zorgde daarmee voor een twee op twee na zijn zege zaterdag na een knappe solo. Hij legde het parcours van 10,71 km af in 15:00 en was daarmee tien seconden sneller dan Benjamin Thomas (Groupama-FDJ). De eindwinst gaat naar Tim Wellens (Lotto Soudal) die vierde werd in de tijdrit.

Lees verder

Laurens Sweeck wint voor de tweede dag op rij

Laurens Sweeck (Pauwels Sauzen-Bingoal) heeft zondag de Krawatencross in Lille, de voorlaatste manche van de X2O Badkamers Trofee, op zijn naam geschreven.

Lees verder

Charleroi verspeelt in de slotfase de zege tegen Zulte Waregem

Sporting Charleroi heeft zondag de kans laten liggen om de top 4 in de Jupiler Pro League binnen te komen. De Carolo's stonden tegen Zulte Waregem bijna de hele wedstrijd op voorsprong, maar uiteindelijk werd het 1-1. Gianni Bruno wiste in blessuretijd de openingstreffer van Amine Benchaib uit. In de tussenstand blijft Charleroi hangen op de zesde plaats. Zulte Waregem is elfde.

Lees verder

Elton John: 'Brexit-onderhandelaars hebben het verpest voor Britse muzikanten'

De Britse muzikant Elton John roept zijn regering op een nieuwe Brexit-deal te onderhandelen, eentje die deze keer wel aandacht heeft voor de noden van de muziekindustrie.

Lees verder

Mechelen en Oostende spelen de finale Beker van België basketbal

Mechelen heeft zich zondag dankzij een knappe 54-83 zege bij Leuven geplaatst voor de finale van de Beker van België basketbal. De Mechelaars hadden de heenwedstrijd in eigen huis met 70-79 verloren. In de andere halve finale kon Oostende geen afstand nemen van Aalst (84-84). Dat was ook niet meer nodig na de 101-76 overwinning in het heenduel.

Lees verder

Winterweer doet Nederland dromen, 'maar pandemie maakt Elfstedentocht onmogelijk'

Het vriest boven de Moerdijk en dus droomt Nederland weer van een eerste Elfstedentocht sinds 1997. 'Maar die komt er niet', herhaalde de organisatie zondag. 'We blijven bij ons standpunt. Een Elfstedentocht in de huidige pandemie zit er niet in.'

Lees verder

Patstelling na verkiezingen in Liechtenstein: amper 23 stemmen verschil tussen twee partijen

Liechtenstein is in een patstelling terechtgekomen na de parlementsverkiezingen. Tussen de twee conservatieve volkspartijen is er een verschil van amper 23 stemmen. Zo eindigen zowel de Progressieve Burgerpartij (FBP) als de Patriottische Unie (VU) op 35,9 procent van de stemmen.

Lees verder

Anderlecht doet gouden zaak met verdiende zege in Genk en wipt naar vierde plek

Anderlecht heeft zijn eerste uitzege in de competitie sinds 23 oktober geboekt. Na een sterke partij – vooral in de eerste helft maakten de jongens van Vincent Kompany indruk - ging paars-wit verdiend met 1-2 winnen op het veld van Racing Genk. Anderlecht staat opnieuw in de top vier en nadert tot op twee punten van de Limburgers.

Lees verder

'Negen jaar geleden dat we nog zo'n periode van meerdere ijsdagen na elkaar kregen'

De meeste sneeuw hebben we intussen achter de rug, maar dat hoeft voor liefhebbers de pret niet te bederven: het wordt de komende dagen zó koud dat het witte tapijt nog even blijft liggen. Anders dan gewoonlijk viel die sneeuw deze keer vooral in het noorden van ons land, terwijl het in de Ardennen voornamelijk groen bleef. En deze winterweek kent nog een ongewone vaststelling: het aantal opeenvolgende ijsdagen. 'Het is van 2012 geleden dat we nog zo'n periode van meerdere ijsdagen na elkaar kregen', zegt Frank Deboosere.

Lees verder

Voormalig Amerikaans buitenlandminister George Shultz overleden

De voormalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken George P. Shultz is op 100-jarige leeftijd overleden. Dat heeft het Hoover Institute, de conservatieve denktank waarvan hij jarenlang een gewaardeerd lid was, zondag bekendgemaakt. De Republikein Shultz was in de periode 1982-1989 de invloedrijke buitenlandminister onder president Ronald Reagan.

Lees verder

Titelverdediger Kansas City en Tampa Bay strijden zondag om 55ste Super Bowl

De eerste zondag van februari staat in de Verenigde Staten weer helemaal in het teken van de Super Bowl, de finale van de NFL (National Football League) en tevens het belangrijkste Amerikaanse sportevenement van het jaar. In de 55ste editie neemt titelverdediger Kansas City Chiefs het op tegen Tampa Bay Buccaneers.

Lees verder

KV Oostende, van vogel voor de kat tot hoogvlieger

KV Oostende staat op de rand van Play-off 1. Wat een contrast met de prognoses voor de start van het seizoen. Alexander Blessin maakt komaf met de idee dat de rol van de trainer overroepen is.

Lees verder

AA Gent schiet niets op met gelijkspel tegen Eupen

Balen voor AA Gent. Tegen Eupen kostten individuele fouten de Buffalo's opnieuw punten: 2-2. Een oud zeer. Eén ding moet de Gentse burger hoop geven: het competitiedebuut van Tarik Tissoudali.

Lees verder

Dit kon de kracht van de EU bewijzen, maar het liep anders

Eind december blikte Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen hoopvol vooruit naar 2021. Dat in heel Europa begonnen werd met vaccineren, was in haar ogen een schoolvoorbeeld van uitstekende Europese samenwerking. Maar die euforie duurde niet lang. Zeker nu AstraZeneca minder vaccins kan leveren dan afgesproken, ligt vooral Von Der Leyen onder vuur.

Lees verder

Dit kon de kracht van de EU bewijzen, maar het liep anders

Eind december blikte Europees Commissievoorzitter Ursula Von der Leyen hoopvol vooruit naar 2021. Dat in heel Europa begonnen werd met vaccineren, was in haar ogen een schoolvoorbeeld van uitstekende Europese samenwerking. Maar die euforie duurde niet lang. Zeker nu AstraZeneca minder vaccins kan leveren dan afgesproken, ligt vooral Von Der Leyen onder vuur.

Lees verder

Van vogel voor de kat tot hoogvlieger

KV Oostende staat op de rand van Play-off 1. Wat een contrast met de prognoses voor de start van het seizoen. Alexander Blessin maakt komaf met de idee dat de rol van de trainer overroepen is.

Lees verder

Australische journaliste in China aangehouden wegens 'delen van staatsgeheimen'

Een Australische journaliste die zes maanden geleden in China werd opgepakt, is volgens de Australische regering formeel aangehouden vanwege 'het illegaal verstrekken van staatsgeheimen in het buitenland'. Cheng Lei werkte voor de Engelstalige Chinese staatszender CGTN en zat sinds 14 augustus zonder duidelijke reden vast.

Lees verder

Actievoerders in Myanmar roepen op tot algemene staking tegen staatsgreep

In Myanmar komen maandag opnieuw mensen op straat om te protesteren tegen de staatsgreep van het leger. Er wordt intussen ook opgeroepen tot een algemene staking.

Lees verder

Kirsten Flipkens in eerste ronde niet voorbij Venus Williams in Australian Open

Kirsten Flipkens (WTA-90) is er maandag in Melbourne niet in geslaagd zich voor de tweede ronde van het Australian Open te plaatsen.

Lees verder

Topmagistraat Johan Sabbe voor rechter voor aanranding en ongewenst seksueel gedrag

Johan Sabbe, de geschorste Oost-Vlaamse procureur des Konings, moet zich maandagnamiddag voor het Gentse hof van beroep verantwoorden voor aanranding van de eerbaarheid en ongewenst seksueel gedrag op het werk.

Lees verder

Demir wil nultolerantie voor geweld tegen chauffeurs De Lijn

Vlaams minister van Justitie Zuhal Demir (N-VA) vraagt samen met haar collega's van de andere deelstaten een nultolerantie voor geweld tegen chauffeurs van het openbaar vervoer. Ze kondigt aan dat het College van Procureurs-Generaal de vraag op vrijdag 12 februari bespreekt.

Lees verder

Presidentsverkiezing Ecuador: Tweede ronde tussen Arauz en Lasso

Er is een tweede stemronde nodig om uit te maken wie Lenin Moreno opvolgt als president van Ecuador, zo blijkt zondag uit de exitpolls. De socialist Andrés Arauz zal het in die tweede ronde opnemen tegen de conservatieve kandidaat Guillermo Lasso.

Lees verder

Aantal opnames in ziekenhuis op week tijd met 11 procent gestegen

Het aantal ziekenhuisopnames wegens covid-19 in ons land is op een week tijd met elf procent gestegen. Dat blijkt maandag uit voorlopige cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano.

Lees verder

President Joe Biden, dichter Amanda Gorman en popster The Weeknd treden op tijdens Super Bowl

Naast de sport en de reclame staat de Super Bowl ook bekend voor de optredens. Nadat Amerikaans president Joe Biden in een videoboodschap sprak over de coronapandemie, mocht de ster van zijn inauguratie aantreden: poëet Amanda Gorman. De halftime show was voor de Canadees The Weeknd, die de coronamaatregelen in zijn optreden verwerkte.

Lees verder

Ysaline Bonaventure uitgeschakeld in eerste ronde Australian Open

(WTA-123) werd maandag in Melbourne meteen uitgeschakeld in de eerste ronde van het Australian Open.

Lees verder

De koude episode is begonnen: mogelijk gevaarlijke situaties op de weg door sneeuwval

Het wordt een week met alleen maar koude ijsdagen. Het laagje sneeuw dat vannacht viel zorgt mogelijk voor gevaarlijke situaties op de weg. Autobestuurders wordt aangeraden hun rijstijl aan te passen.

Lees verder

Tips | Het vriest de hele week: wat u zeker (niet) moet doen met uw auto

Het kwik daalt weer onder nul. Voor wie de wagen buiten laat overnachten, kan dat wel eens voor problemen zorgen. Denk maar aan bevroren ruiten of een vastgevroren handrem. Met deze tips weet u wat u zeker wel en zeker niet mag doen om dergelijke veelvoorkomende problemen op te lossen.

Lees verder