Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 24 februari 2021

Eigenaars zonnepanelen stellen overheid in gebreke: “Niet meer dan logisch dat overheid haar beloftes nakomt”

HLN
Eigenaars zonnepanelen stellen overheid in gebreke: "Niet meer dan logisch dat overheid haar beloftes nakomt"
Een groep van zowat 10.500 Vlaamse eigenaars van zonnepanelen zet juridische stappen tegen de Vlaamse regering. Dat schrijft De Tijd vandaag. De betrokkenen hebben een advocaat aangesteld om van de Vlaamse overheid een compensatie te eisen voor het verlies van het rendement van de terugdraaiende teller.
Lees verder

Team rond Woods komt met update na ongeval: "Tiger is wakker en herstellende na een lange operatie aan zijn rechterbeen"
Golflegende Tiger Woods (45) heeft een spoedoperatie aan zijn been ondergaan na zijn zware auto-ongeval. Dat wordt bevestigd in een statement dat deze ochtend door het team rond Woods gedeeld is via de Twitterpagina van de Amerikaan. "Hij werd lang geopereerd aan zijn rechteronderbeen en -enkel. Tiger is nu wakker, aanspreekbaar en herstellende", klinkt het.
Lees verder

Kindster uit de film 'Matilda' kreeg liefdesbrieven van vijftigers: "Mijn hoofd werd op kinderporno geplakt"
In een ingezonden stuk in de New York Times vertelt Mara Wilson (33) dinsdag hoe het voor haar was om op te groeien in de spotlights. De actrice was zeven jaar toen ze aan haar rol in de filmhit 'Matilda' begon en beschrijft onder meer de ongepaste vragen die ze op die leeftijd kreeg tijdens interviews.
Lees verder

Carrièreswitch als vijftigplusser: zo ga je aan de slag in de zorgsector
De gezondheidszorg kampt - naast de uitdagingen van de coronacrisis afgelopen jaar - al lang met serieuze personeelstekorten, vooral door de toenemende vergrijzing. Diverse initiatieven moeten dan ook meer mensen warm maken voor een job als verpleeg- of zorgkundige. Een van die campagnes richt zich nu ook specifiek op vijftigplussers. Jobat.be geeft een overzicht van je opties als je de overstap wil maken.
Lees verder

Hoe informeer je je over aandelen die je wil aankopen? En hoe blijf je op de hoogte van hoe ze het doen? Onze beursexpert geeft advies
Beginnen met beleggen, allemaal goed en wel, maar hoe pak je het aan? Wie zijn eerste stappen wil zetten op de beurs ziet vaak door de bomen het financiële bos niet meer. Onze beursexpert Pascal Paepen gidst je in onze reeks 'Starten met beleggen' door de jungle. Vandaag: hoe informeer je je het best over aandelen die je wil kopen of gekocht hebt? Warren Buffett, zowat de bekendste en de rijkste belegger ter wereld, zegt dat een goed belegger vooral heel veel leest. Maar wat dien je dan te lezen? Een boek? Een beleggingsmagazine? Of toch nog wat anders? Onze geldexpert Pascal Paepen helpt je op weg.
Lees verder

Politie deelde ruim 1.200 pv's uit bij grenscontroles tijdens krokusvakantie
Bij grenscontroles tijdens de krokusvakantie hebben lokale en federale politiediensten ruim 1.200 pv's uitgedeeld. Dat heeft de federale politie in een persbericht bekendgemaakt. De meerderheid van de pv's werd uitgedeeld aan personen die het verplaatsingsverbod niet respecteerden.
Lees verder

Nets winnen voor eigen fans in NBA, Doncic loodst Dallas naar zege
De Brooklyn Nets hebben in de NBA de Sacramento Kings verslagen met 127-118. Luka Doncic loodste de Dallas Mavericks naar de zege tegen de Boston Celtics (110-107).
Lees verder

Marc Van Ranst over vertragingen bij leveren vaccins: "Ik begin er een beetje ongerust over te worden"
Viroloog Marc Van Ranst maakt zich zorgen over de vertragingen bij het leveren van de vaccins. Dat heeft hij gisteren gezegd in Terzake. "Het maakt alle andere beloftes die gemaakt zijn, ook onzeker. Ik begin er een beetje ongerust over te worden", klonk het.
Lees verder

Uur aanschuiven op E313 richting Antwerpen door ongeval in Wommelgem
Door een ongeval ter hoogte van Wommelgem, staat er woensdagmorgen één uur file op de E313 in de richting van Antwerpen. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Voor het verkeer van Hasselt naar Gent wordt daarom aangeraden om te rijden via Brussel.
Lees verder

Twee doden en één zwaargewonde bij familiedrama in Olmen
Bij een familiedrama in Olmen (Balen) zijn twee personen om het leven gekomen. Eén persoon werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Dat bevestigt het parket van Antwerpen.
Lees verder

Theo Francken: "In 2024 groot akkoord nodig om stap richting confederalisme te zetten"
"In 2024 moet er een groot akkoord komen. Dat is nodig om de stap naar het confederalisme te zetten." Dat heeft N-VA-Kamerlid Theo Francken woensdag gezegd in het VRT-radioprogramma 'De Ochtend'.
Lees verder

Minister Weyts licht akkoord over vaste benoeming leerkrachten toe: al na 360 dagen kans op vaste benoeming
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) licht het akkoord toe dat hij met de onderwijsvakbonden heeft gesloten over de vaste benoeming en evaluatie van leerkrachten. Je kan het hier allemaal live volgen. Samengevat kunnen leerkrachten binnenkort al vanaf 360 in plaats van 690 dagen vast benoemd worden, maar kunnen ze ook sneller ontslagen worden.
Lees verder

Minister Weyts licht akkoord over vaste benoeming leerkrachten toe
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) licht het akkoord toe dat hij met de onderwijsvakbonden heeft gesloten over de vaste benoeming en evaluatie van leerkrachten. Je kan het hier allemaal live volgen.
Lees verder

Prins Edward geeft update over de toestand van zijn vader, prins Philip: "Hij heeft een infectie en blijft in het ziekenhuis"
Prins Edward heeft een update gegeven over de toestand van zijn vader, prins Philip (99). Die laatste ligt al een week in het ziekenhuis, omdat hij vorige week dinsdag onwel werd. "Hij herstelt van een infectie", klinkt het. "We duimen voor hem."
Lees verder

Chinese MG ZS EV is elektrische VAB-Gezinswagen van het Jaar
Dacia Duster (in het middenklassesegment) en de Skoda Octavia Combi (in het duurdere segment) zijn verkozen tot VAB-Gezinswagen van het Jaar. Binnen de categorie 'elektrische wagens' mochten deze keer enkel volledig elektrische modellen meedingen en daar heeft voor het eerst een Chinese wagen gewonnen: de MG ZS EV. VAB neemt het sterk op voor elektrische gezinswagens, die volgens de mobiliteitsorganisatie nu kunnen concurreren met auto's die op fossiele brandstoffen rijden.
Lees verder

Minister Karine Lalieux wil hoger minimumpensioen laten meebetalen door wie aanvullend pensioen krijgt
Pensioenminister ­Karine Lalieux (PS) wil dat de houders van een aanvullend pensioen mee betalen voor de voorziene verhoging van de minimum­pensioenen. Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard.
Lees verder

Stemacteur Harry Shearer spreekt niet langer zwarte 'The Simpsons'-stemmen in
Stemacteur Harry Shearer (77) zal niet langer te horen zijn als Dr. Hibbert in 'The Simpsons'. Kevin Michael Richardson (56) neemt de rol over omdat de animatieserie zwarte personages alleen nog wil laten inspreken door zwarte acteurs. Dat meldt Variety.
Lees verder

City mist eindelijk Kompany niet meer: 18 clean sheets dankzij transfers voor half miljard euro
Acht nullen voor 18 clean sheets in 25 matchen. Het verdedigende compartiment van Manchester City heeft in totaal, buffers voor de defensie inbegrepen, meer dan een half miljard gekost. Gluren over de muur van Pep.
Lees verder

Geert Molenberghs: "Reisverbod heeft gewerkt. 80 procent van import uit rode zones buitengehouden"
Volgens biostatisticus Geert Molenberghs heeft het verbod op niet-essentiële reizen gewerkt. Dat heeft hij gezegd in De Ochtend op Radio 1. "We zijn erin geslaagd om 80 procent van de import uit rode zones buiten te houden", vertelt hij.
Lees verder

Thuis make-up of nagellak uittesten? Steeds meer beautymerken experimenteren met virtuele tools
In coronatijden shoppen mensen meer dan ooit online. Eén klik en hup, het zit in je winkelmandje. Maar hoe weet je nu welke rode lippenstift te kiezen? Ga je voor mat, glanzend, donkerrood? Beautymerken als Chanel en Essie springen op de markt van virtuele toepassingen. Zo kan je thuis via je smartphonescherm kleuren vergelijken. Bye bye keuzestress!
Lees verder