Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 10 februari 2021

Eén brengt ongeziene inkijk in het hoofd van Bart De Wever

HLN
Eén brengt ongeziene inkijk in het hoofd van Bart De Wever
2020 zou het jaar worden waarin Bart De Wever (N-VA) zichzelf een stevige stek in de federale regering zou toewijzen. Eentje waarin de economie zou floreren ook. Maar dat werd het dus niet.
Lees verder

Alweer ijskoud tot -6 graden, maar geen officiële koudegolf
We krijgen waarschijnlijk geen officiële koudegolf. "Daarvoor zijn de nachten net iets te zacht", vertelt onze weerman Frank Duboccage aan HLN Live. Niettemin blijft het erg koud. Vandaag gaat het overdag alweer overal vriezen. Het KMI waarschuwt voor gladde wegen.
Lees verder

OVERZICHT. Aantal opnames in ziekenhuizen blijft toenemen, besmettingen dalen wel verder
Het aantal coronapatiënten dat opgenomen wordt in de Belgische ziekenhuizen, bevindt zich nog altijd in stijgende lijn. In de week van 3 tot en met 9 februari vonden er gemiddeld 124,4 hospitalisaties per dag plaats, zes procent meer in vergelijking met een week eerder. Dat blijkt uit de nieuwe cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Stan Van Samang staat weer stevig overeind met nieuw album, maar: "Ik krijg nog elke dag bagger over me heen"
De storm is dan wel gaan liggen, het waait nog serieus. Bijna een halfjaar na de heisa krijgt Stan Van Samang (41) nog elke dag bagger over zich heen. "Mensen die al geen fan van me waren hebben een stok gevonden om me mee te slaan." Maar hij weert zich, met de hulp van zijn fantastische 'madam' en twee kinderen, een psycholoog én zijn muziek. 'Feel The Power', de titel van zijn nieuwe album, spreekt dan ook voor zich. "Hoofd omhoog en borst vooruit."
Lees verder

Stan Van Samang staat weer krachtig overeind met nieuw album, maar: "Ik krijg nog elke dag bagger over me heen"
De storm is dan wel gaan liggen, het waait nog. Bijna een halfjaar na de heisa krijgt Stan Van Samang (41) nog elke dag bagger over zich heen. "Mensen die al geen fan van me waren hebben een stok gevonden om me mee te slaan." Maar hij blijft krachtig overeind, met de hulp van zijn fantastische 'madam' en twee kinderen, een psycholoog én zijn muziek. 'Feel The Power', de titel van zijn nieuwe album, spreekt dan ook voor zich. "Hoofd omhoog en borst vooruit!"
Lees verder

Klaasje neemt afscheid van K3, maar moet wel haar opzeg uitdoen: "Ik doe de optredens niet tegen mijn zin, laat dat duidelijk zijn"
Geen drama en geen tranen gisteren - wat een verschil met de vorige twee keren dat K3'tjes afscheid namen. Hanne en Marthe zaten er gelaten bij, toen Klaasje na amper vijf jaar aankondigde dat ze "haar vleugels wil uitslaan". Haar opvolgster (op opvolger) zoekt Studio 100 opnieuw via een tv-show. Niet moeilijk, want ondanks het feit dat er wat sleet op de formule zit, is K3 nog steeds een kip met gouden eieren voor het bedrijf.
Lees verder

Deze jongens wagen alvast hun kans voor K3: "In de Chiro verzon ik de dansjes"
K3 mag dan aan de derde personeelswissel toe zijn, dat wil niet zeggen dat de vacature voor het nieuwe lid minder populair wordt. Gisterenavond stond de teller al op een kleine 2.200 inschrijvingen, en daar zitten ook de onderstaande mannen bij.
Lees verder

Juristen breken geen potten: Trump woest over "krankzinnig en desastreus optreden" van advocaten tijdens impeachmentproces
Republikeinse senatoren én ex-president Donald Trump hebben grote kritiek geuit op het optreden van Trumps advocaten tijdens de eerste dag van het proces in de Senaat. Bruce Castor en David Schoen konden ook bij juristen geen potten breken, integendeel. Hun warrige uitleg deed de president mogelijk meer kwaad dan goed. Uiteindelijk stemden zes Republikeinen met de Democraten mee om het impeachmentproces verder te zetten.
Lees verder

Trump en Republikeinen woest over "krankzinnig en desastreus optreden" van advocaten tijdens impeachmentproces
Republikeinse senatoren én ex-president Donald Trump hebben grote kritiek geuit op het optreden van Trumps advocaten tijdens de eerste dag van het proces in de Senaat. Bruce Castor en David Schoen konden ook bij juristen geen potten breken, integendeel. Hun warrige uitleg deed de president mogelijk meer kwaad dan goed. Uiteindelijk stemden zes Republikeinen met de Democraten mee om het impeachmentproces verder te zetten.
Lees verder

Chinese verkenner komt aan bij Mars, op zoek naar landingsplek
Na de Verenigde Arabische Emiraten probeert ook China een sonde in een baan rond de planeet Mars te krijgen. De Tianwen-1 (Hemelse Vragen-1) moet in de loop van vandaag aankomen bij de planeet, na een reis van 470 miljoen kilometer in ongeveer 200 dagen.
Lees verder

Demonstranten in Myanmar ondanks geweld opnieuw de straat op
De demonstranten in de Myanmarese hoofdstad Naypyidaw zijn ook na de meest gewelddadige dag tot nu toe opnieuw de straat opgegaan om te protesteren. Honderden ambtenaren nemen vandaag in Naypyidaw deel aan een mars van burgerlijke ongehoorzaamheid.
Lees verder

Gouden Schoen komt even weer thuis met Antwerp op Jan Breydel, acht Brugse anekdotes over Refaelov: "Lior is een crème van een gast"
In een wereld zonder Covid-19 had hij van Jan Breydel een staande ovatie gekregen. Lior Refaelov (34): eerder 7 jaar bij Club Brugge en nu dus eventjes terug thuis. Als Gouden Schoen dan nog. Daarom: 8 — destijds zijn rugnummer — getuigenissen/anekdotes over "de Koning van de Panna".
Lees verder

Spectaculaire politie-oefening in Genks winkelcentrum in 'Op Interventie'
De inspecteurs van politiezone CARMA voltooien in 'Op Interventie' een spectaculaire politie-oefening in een winkelcentrum. Ze oefenen op deze manier om onder meer gijzelingen tot een goed einde te brengen.
Lees verder

AUSTRALIAN OPEN. Serena Williams vlot door naar derde ronde, ook Thiem kent geen problemen, Wawrinka moet koffers pakken
Serena Williams (WTA 11) zet haar opmars op de Australian Open op 'ontspannen' wijze voort. De 39-jarige Amerikaanse, 23 keer winnaar van een grand slam, had in de tweede ronde geen enkele moeite met de Servische Nina Stojanovic (WTA 99). In iets meer dan een uur eindigde de partij na twee sets in 6-3 en 6-0.
Lees verder

AUSTRALIAN OPEN. Serena Williams vlot door naar derde ronde
Serena Williams (WTA 11) zet haar opmars op de Australian Open op 'ontspannen' wijze voort. De 39-jarige Amerikaanse, 23 keer winnaar van een grand slam, had in de tweede ronde geen enkele moeite met de Servische Nina Stojanovic (WTA 99). In iets meer dan een uur eindigde de partij na twee sets in 6-3 6-0.
Lees verder

Heineken gaat 8.000 banen schrappen
De Nederlandse bierbrouwer Heineken gaat de komende jaren wereldwijd 8.000 banen schrappen. Dat heeft het bedrijf deze ochtend bevestigd. De ingreep is onderdeel van een plan om kosten te besparen.
Lees verder

Mertens en Sabalenka dubbelen verder ten koste van Van Uytvanck en Lister
Elise Mertens en haar vaste Wit-Russische dubbelpartner Aryna Sabalenka hebben zich geplaatst voor de tweede ronde op het dubbeltoernooi van de Australian Open. Het duo toonde zich zo de betere van Alison Van Uytvanck en haar Zweedse dubbelpartner Cornelia Lister, maar die verkochten hun huid duur.
Lees verder

Een swingende Milow en Koen Wauters in het Engels: dit was de eerste show van 'De Week van de Belgische Muziek'
Het Koninklijk Circus vormde dinsdag het decor voor een speciale liveshow in het teken van De Week van de Belgische Muziek. In een show op Eén, die gepresenteerd werd door Bart Peeters, traden verschillende Belgische muzikanten in duet. En dat leverde verrassende momenten op.
Lees verder

VN-rapport: "Noord-Korea stal voor meer dan 300 miljoen dollar aan cryptomunten"
Noord-Korea heeft de voorbije maanden voor meer dan 300 miljoen dollar aan cryptomunten gestolen met cyberaanvallen op financiële instellingen en beurzen. Dat staat in een vertrouwelijk rapport van de Verenigde Naties (VN). De communistische staat doet dat om zijn verboden nucleaire wapenprogramma te bekostigen.
Lees verder

Kampen bedrijven nog altijd met een tekort aan ICT'ers?
Jobs, jobs, jobs. Hoewel er meer ICT'ers afstuderen, blijft het aantal vacatures voor hogeropgeleide ICT-profielen toenemen. "De terugval tijdens de coronacrisis heeft zich helemaal hersteld. De digitale transformatie zet zich verder door", vertelt Patrick Slaets van technologiefederatie Agoria aan Jobat.be.
Lees verder