Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 18 februari 2021

Ed Sheeran viert 30ste verjaardag met mysterieuze boodschap: “Brengt hij een nieuw album uit?”

HLN
Ed Sheeran viert 30ste verjaardag met mysterieuze boodschap: "Brengt hij een nieuw album uit?"
's Werelds favoriete roodharige zanger is zopas 30 geworden. Ed Sheeran vierde zijn verjaardag in Sheeranville, veilig tussen de muren van zijn eigen fort. Hij postte echter wel een zeldzame foto op sociale media, en daar voegde hij een mysterieuze boodschap aan toe.
Lees verder

17 graden dit weekend: wat mag wel en niet volgens de huidige maatregelen?
"Doe je activiteiten liefst buiten", adviseert de overheid al even. In de vrieskou was dat alles behalve aangenaam, maar nu het kwik naar lentetemperaturen stijgt, is er meer mogelijk. Alleen: weet u nog wat er mag? En zal de politie dit weekend strenger controleren? Er komt alvast geen oproep om niet naar zee af te zakken.
Lees verder

17 graden dit weekend: wat mag wel en niet volgens de huidige maatregelen? Een opfrisser
"Doe je activiteiten liefst buiten", adviseert de overheid al even. In de vrieskou was dat alles behalve aangenaam, maar nu het kwik naar lentetemperaturen stijgt, is er meer mogelijk. Alleen: weet u nog wat er mag? En zal de politie dit weekend strenger controleren? Er komt alvast geen oproep om niet naar zee af te zakken.
Lees verder

WHO op zoek naar meer dan 1,6 miljard euro donaties in strijd tegen coronavirus
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is op zoek naar 1,96 miljard dollar (1,62 miljard euro) aan donaties. Dat geld moet dienen voor de strijd tegen het coronavirus. Dat heeft WHO-baas Tedros Adhanom Ghebreyesus vandaag gezegd in Genève.
Lees verder

WHO op zoek naar meer dan 1,5 miljard euro donaties in strijd tegen coronavirus
De Wereldgezondheidsorganisatie WHO is op zoek naar 1,96 miljard dollar (1,62 miljard euro) aan donaties. Dat geld moet dienen voor de strijd tegen het coronavirus. Dat heeft WHO-baas Tedros Adhanom Ghebreyesus vandaag gezegd in Genève.
Lees verder

In de schaduw van Tottenham, Man United en AC Milan: deze 5 ploegen kunnen hoge ogen gooien in de Europa League
Dit jaar geen Sevilla in de knock-outfase van de Europa League, dus is het uitkijken naar andere favorieten. Engeland vaardigt nog Tottenham, Manchester United, Leicester City én Arsenal af. Italië stelt daar onder andere AC Milan en Napoli tegenover. Maar daar stop het niet. Ook deze schaduwfavorieten kunnen wel eens ver doorstoten.
Lees verder

Vroegere FNG-ketens in Nederland failliet verklaard: 300 werknemers verliezen hun baan
In Nederland zijn de winkelketens Miss Etam en Steps failliet verklaard, zo bericht vakbond AVV. Het gaat om twee onderdelen van het vroegere FNG, dat in ons land de boeken moest neerleggen. Door de coronapandemie en de lockdown, waarbij bovendien de vraag tot steunmaatregelen werd afgewezen, waren beide ketens met zo'n 44 winkels in zware financiële problemen gekomen. Zo'n 300 werknemers verliezen hun baan.
Lees verder

'Tiger King'-ster Carole Baskin weert bezoekers uit opvangcentrum voor katachtigen: "Bang dat ze de tijgers gaan vermoorden"
Carole Baskin (59), bekend van de Netflix-reeks 'Tiger King', heeft besloten om tijdelijk geen bezoek meer toe te laten in Big Cat Rescue, haar opvangcentrum voor katachtigen in Florida.Dat laat ze weten aan Metro UK.
Lees verder

Levensverwachting Amerikanen gedaald met een jaar
In de eerste helft van 2020 is de levensverwachting in Amerika door het coronavirus gedaald met een jaar. Dat meldt het nationale gezondheidsinstituut Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Vooral bij de minderheden in het land is de impact groot.
Lees verder

Ambulanciers evacueren patiënte uit rokende ziekenwagen naar pechstrook E17
Twee ambulanciers, een begeleidster en een patiënte hebben donderdagnamiddag op de E17 een bang moment beleefd toen de ziekenwagen waarmee ze naar Gent op weg waren plots hevig begon te roken.
Lees verder

Chinese man die schoonfamilie vermoordde na 25 jaar onderduiken gearresteerd
Een Chinese man is vandaag in de Chinese autonome regio Guangxi gearresteerd voor de moord op zijn ex-vrouw en haar ouders. De man, geïdentificeerd als 'Chen', was 25 jaar lang voortvluchtig en had een nieuw leven met een nieuw gezin opgebouwd. Dat meldt het persagentschap Xinhua.
Lees verder

Bijen lossen rekensommen op zonder cijfers te gebruiken
Honingbijen zijn misschien klein, maar behoorlijk bijdehand. Ze dansen om met elkaar te communiceren en doen aan wiskunde zonder cijfers te gebruiken. Dat blijkt uit een nieuwe studie die gepubliceerd werd in het vaktijdschrift proceedings of the royal society b.
Lees verder

Seismologen zien aarde veel minder trillen tijdens pandemie
Een team van seismologen uit 33 verschillende landen zegt dat de aarde aanzienlijk minder trilde het afgelopen jaar, als gevolg van de coronapandemie. Doordat mensen aanzienlijk minder actief waren door lockdowns, namen meetstations over de hele wereld tot de helft minder trillingen waar.
Lees verder

Verenigde Staten zetten zich schrap voor tweede winterstorm
In de Amerikaanse staat Texas zitten nog steeds een half miljoen Texanen zonder stroom. Zeven miljoen inwoners van de staat kregen ook een waarschuwing om niet zomaar water van de kraan te drinken. De Amerikaanse National Weather Service liet weten dat vrijdag een tweede storm op komst is.
Lees verder

Ex-judoka Gella Vandecaveye doet nu totaalrenovaties: "'s Morgens bestoft op de werf, 's avonds met hoge hakken op de vergadering"
"Mijn mama, die bij me inwoont, zei het nog: 'Kindeke, waar begin jij nu aan?'" Een bedrijf dat renovaties uitvoert, het is inderdaad niet meteen iets wat je zou verwachten van voormalig topjudoka Gella Vandecaveye (47). Toch haalt ze naar eigen zeggen veel voldoening uit haar 'Plan B'. "Ik heb weer energie."
Lees verder

LIVE. Club trekt meteen na rust naar voor, De Ketelaere wordt afgeblokt
• NSK Olimpiyskiy (16u)
Lees verder

BINNENKIJKEN. Huis van moordenaar uit 'Silence of the Lambs' wordt griezelige B&B
Wie durft? Het huis van seriemoordenaar Buffalo Bill uit de horrorklassieker 'Silence of the Lambs' is omgebouwd tot een gezellige - of nee, griézelige - bed & breakfast.
Lees verder

Europese Commissie tikt België op de vingers over racismebestrijding
De Europese Commissie heeft vandaag een inbreukprocedure tegen België geopend omdat ons land de Europese kaderregels over de strafrechtelijke bestrijding van racisme en xenofobie niet volledig of correct heeft omgezet in nationale wetgeving.
Lees verder

Wereldrecordhouder Kipchoge loopt in april marathon van Hamburg als laatste test voor Spelen
Eliud Kipchoge (36) loopt op zondag 11 april de marathon van Hamburg. Na zijn eerste nederlaag in jaren op de marathon van Londen in oktober, verschijnt de Keniaan in de Duitse havenstad voor het eerst weer aan de start van een marathon.
Lees verder

Duitse minister waarschuwt: Iran speelt met vuur
De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas waarschuwt Iran de situatie niet verder te laten escaleren om het nucleaire akkoord nog te kunnen redden.
Lees verder