Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 17 februari 2021

E313 richting Hasselt afgesloten door brandende vrachtwagen: nog enkele uren grote verkeershinder

HLN
E313 richting Hasselt afgesloten door brandende vrachtwagen: nog enkele uren grote verkeershinder
De E313 richting Hasselt is al een uurtje volledig afgesloten ter hoogte van de afslag Herentals-Oost. Dat komt door een vrachtwagen waarvan de oplegger vuur heeft gevat. Het vuur is inmiddels onder controle, maar de verkeershinder zal zeker nog enkele uren aanhouden. Vermijd de omgeving als u kunt.
Lees verder

Vrouw van Kim Jong-un voor het eerst in meer dan een jaar in openbaar verschenen
De vrouw van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft zich voor het eerst in meer dan een jaar in het openbaar laten zien. Ri Sol-ju was samen met haar man in Pyongyang aanwezig bij een concert dat werd opgedragen aan Kim Jong-il, de overleden vader van Kim Jong-un.
Lees verder

Oplichtingszaak van Astrid Coppens doet wenkbrauwen fronsen: "14.000 euro per maand? Dat is waanzinnig"
Als het over geld gaat, houden BV's - net als élke Vlaming - de lippen liefst stijf op elkaar. Door het proces dat Astrid Coppens (38) aanspande tegen haar ex-manager, krijgen we onverwacht toch een beeld van welke bedragen er in het showbizzwereldje circuleren én het misbruik dat daar soms mee gepaard gaat. Hoe komt het toch dat artiesten zich soms zo zwaar laten rollen door hun manager? Wij legden ons oor te luisteren bij enkele managers, zoals Bob Savenberg en Stijn Peeters, en hun bekende klanten. "Ik ken BV's die elke halve euro door hun vingers weten gaan, maar er zijn er ook die daar heel nonchalant in zijn."
Lees verder

Nederlanders zijn grootste online shoppers
Online shopping is populairder dan ooit in Europa. 72 procent van alle Europeanen gebruikt het internet al eens om dingen te kopen. De Nederlanders doen dat het vaakst, de Belgen staan op de achtste plaats.
Lees verder

"Blijf van het natte gazon": wat mag je dit weekend al doen in je tuin en waar wacht je beter mee? Onze tuinexperte geeft advies
Met een weekend van 15°C en meer in het vooruitzicht, kriebelt het ongelooflijk om in de tuin aan de slag te gaan. "Maar er zomaar invliegen is geen goed idee, je kunt zelfs meer kwaad dan goed doen", aldus onze tuinexperte Laurence Machiels. Je tuin heeft net een zware periode met veel vorst en water achter de rug. Voor veel lenteklussen is het dus nu nog te vroeg, maar er zijn een heleboel dingen die je wel al kan doen. De tuinexperte geeft advies.
Lees verder

Na de dooi: wat kan je al doen in je tuin en met welke karweitjes wacht je beter? Onze tuinexperte geeft advies
Met een weekend van 15°C en meer in het vooruitzicht, kriebelt het ongelooflijk om in de tuin aan de slag te gaan. "Maar er zomaar invliegen is geen goed idee, je kunt zelfs meer kwaad dan goed doen", aldus onze tuinexperte Laurence Machiels. Je tuin heeft net een zware periode met veel vorst en water achter de rug. Voor veel lenteklussen is het dus nu nog te vroeg, maar er zijn een heleboel dingen die je wel al kan doen. De tuinexperte geeft advies.
Lees verder

Alle personenwagens van Ford rijden tegen 2030 elektrisch
Automaker Ford wil in 2030 alleen nog maar volledig elektrische personenauto's verkopen in Europa. Vier jaar eerder zullen al geen wagens meer verkocht worden die volledig op fossiele brandstoffen rijden. Dan moet het hele assortiment uit plug-in hybrides en elektrische auto's bestaan.
Lees verder

Alle modellen van Ford rijden tegen 2030 elektrisch
Alle modellen van Ford zullen tegen 2030 volledig elektrisch rijden. Dat laat de autobouwer zelf weten.
Lees verder

Mignolet vol vertrouwen naar Kiev: "Waarom zouden we onze doelstellingen aanpassen?"
Club Brugge is vanochtend op het vliegtuig naar Kiev gestapt. Met kopzorgen, want de aanloop naar de wedstrijd werd ernstig verstoord door coronaperikelen. Toch is het geloof in de goede afloop groot, niet in het minst bij doelman Simon Mignolet.
Lees verder

Ook onder de indruk van de topvilla uit Costa Belgica? Deze is nóg luxueuzer met een zwembad van 27 meter
We zullen wellicht nooit het geld hebben om er zelf te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke woensdag een waanzinnige woning. Deze week is dat een villa aan de Spaanse Costa Blanca.
Lees verder

KOERS KORT. Diego Ulissi mag weer beginnen trainen na gunstige hartonderzoeken
Goed nieuws voor Diego Ulissi (31). De Italiaan van UAE-Team Emirates heeft na verdere onderzoeken aan z'n hart groen licht gekregen om weer rustig aan te beginnen trainen. Regelmatige controles moeten dan bepalen of en wanneer Ulissi weer een rugnummer kan opspelden.
Lees verder

'Blind Getrouwd' pas van start, maar in Nederland draait huwelijk al uit op groot fiasco: "Wat een ellende!"
Het botert niet tussen de Amsterdammers Mick en Daisy, zo veel is inmiddels duidelijk voor de kijkers van 'Married at First Sight', zoals 'Blind Getrouwd' in Nederland wordt uitgezonden. Tijdens de aflevering van deze week kreeg iedereen te zien hoe de huwelijksreis van het koppel naar het zonnige Albufeira in Portugal dreigt uit te lopen op een fiasco.
Lees verder

Marc Degryse heeft medelijden met Messi: "'Ik wil hier zo snel mogelijk weg', moet hij denken"
Onze huisanalist Marc Degryse heeft genoten van PSG en Kylian Mbappé in Camp Nou. Daarentegen heeft hij te doen met Lionel Messi: "Het ligt écht niet aan hem hoor. Hij verdient dit niet."
Lees verder

Rolstoeltennisser Joachim Gérard wint met Australian Open z'n eerste grandslamtitel in het enkelspel: "Beloning voor het harde werk"
Rolstoeltennisser Joachim Gérard (ITF 4) heeft de finale van het enkelspel op de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het seizoen, gewonnen. Het is voor Gérard zijn eerste eindzege in het enkelspel van een grand slam.
Lees verder

Covid-19-patiënten met milde of geen symptomen danken dat mogelijk aan neanderthalers
Een genetische variant die het risico van Covid-19-patiënten om op intensieve zorg terecht te komen met 22 procent verlaagt, blijkt afkomstig van de neanderthalers, volgens een nieuwe studie. Eerder hadden dezelfde onderzoekers aangetoond dat andere genvarianten geërfd van de neanderthalers net de kans op een ernstig ziekteverloop vergrootten. "Verbazingwekkend dat het immuunsysteem van de uitgestorven neanderthalers ons vandaag nog altijd in positieve én negatieve zin beïnvloedt", concludeert professor Svante Pääbo.
Lees verder

Ook nonnen en monniken zijn actief op sociale media: lees hier de beste tweets van #ReligieusTwitter
Twitter staat bekend als een soort pretpark waar mensen die graag discussiëren hun ongegronde meningen kunnen spuien. Met alle gevolgen (lees: online ruzies) van dien. Maar wij hebben een hoekje van Twitter ontdekt dat mensen, in plaats van ze uit elkaar te drijven, samen brengt: religieus Twitter. Onder de hashtags #NunsofTwitter en #BruvsofTwitter communiceren en discussiëren nonnen en monniken er op een uiterst beschaafde en gevatte manier op los.
Lees verder

F1-testsessies verplaatst van Barcelona naar Bahrein
De testdagen voor het nieuwe Formule 1-seizoen zullen plaatsvinden in Bahrein, dat heeft het Bahrain International Circuit bevestigd. De sessies zullen worden gehouden tussen 12 en 14 maart
Lees verder

Studio 100 haalt Bumba houten ballenbaan uit handel door mogelijke splinters
Studio 100 heeft beslist hun Bumba houten ballenbaan preventief uit de handel te halen. In uitzonderlijke gevallen kunnen splinters loskomen wanneer de ballenbaan op de grond valt. Het product was voor de verkoop uitvoerig getest geweest.
Lees verder

Geen celstraf, wel vrijspraak voor huisarts die zonder mondmasker patiënten ontving
Huisarts Leon G. uit Ouwegem (Kruisem) krijgt geen straf van de rechter. De man moest zich verantwoorden nadat hij in oktober in het oog van de storm terechtkwam, omdat hij niet altijd een mondmasker droeg tijdens consultaties. Een kleine honderd patiënten lieten zich nadien testen en zeven bleken besmet met het coronavirus. "Dit is een opluchting na alles wat we hebben meegemaakt."
Lees verder

Personeel is geweld in gevangenissen beu na nieuw incident in Merksplas: "Afdeling Hoge Veiligheid moet dringend opnieuw open!"
Het personeel van de gevangenis in Merksplas, maar ook in andere strafinrichtingen in Vlaanderen, is het beu na het zoveelste geweldincident waarbij gevangenisbewakers gewond zijn geraakt. Ze eisen dat de afdeling Hoge Veiligheid in Brugge onmiddellijk weer opengaat. "Wij zijn niet opgeleid om dergelijke zware gevallen op te lossen", aldus Dirk Van Sprengel (ACOD). De geïnterneerde die dinsdag in Merksplas door het lint ging, verwondde eerder in Turnhout ook al enkele personeelsleden.
Lees verder