Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 9 februari 2021

Dries Mertens, van duiveltje tot tien jaar Rode Duivel: “Dat manneke komt nog niet tot aan de pompbak en die speelt...

HLN
Dries Mertens, van duiveltje tot tien jaar Rode Duivel: "Dat manneke komt nog niet tot aan de pompbak en die speelt ons hier allemaal weg"
Zij aan zij met Jelle Van Damme. Klaar voor zijn eerste minuten als Rode Duivel. Dag op dag tien jaar geleden maakte Dries Mertens (33) zijn debuut voor de Belgische nationale ploeg tegen Finland. Hoe begon zijn weg naar de top van onze Rode Duivels? Uit ons archief halen we de reeks 'Toen de Duivels nog duiveltjes waren' boven, met unieke jeugdportretten van onze gouden generatie. "Dries was tot tranen toe bewogen. Hij had een gouden les geleerd."
Lees verder

Regels rond Covid op school nog eens op een rij: "Maakt het verschil tussen openhouden of sluiten van school"
De schoolpoorten openhouden is een belangrijke maatschappelijke prioriteit, die heel wat voorzorgsmaatregelen vraagt. Van Gucht roept op om de regels te blijven volgen en zet de richtlijnen voor de aanpak van Covid-19 op scholen nog eens op een rij. "Dit kan het verschil maken tussen het openhouden of sluiten van een school", zei hij op de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum.
Lees verder

Eerste inenting in vaccinatiecentrum op 15 februari in Beringen, drie dagen later ook start voor mensen met beperking
De vaccinaties in Vlaanderen komen volgende week wat meer op kruissnelheid, na de inentingen in de woonzorgcentra de voorbije weken. De vaccinatiecentra kunnen maandag beginnen met het inenten van zorgpersoneel uit de eerste lijn, zoals de huisartsen. De centra kunnen zelf mee de timing bepalen, en de eerste vaccinatie zal maandag plaatsvinden in het Limburgse Beringen. Vanaf 18 februari starten ook de vaccinaties in de voorzieningen voor personen met een handicap. Dat heeft minister van Welzijn Wouter Beke bekendgemaakt in het Vlaams parlement.
Lees verder

Vanaf 18 februari vaccinaties in voorzieningen voor mensen met een beperking
Vanaf 18 februari starten in Vlaanderen de vaccinaties in de voorzieningen voor personen met een handicap. Dat heeft Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke dinsdag bekendgemaakt. Volgens de CD&V-minister gaat het om 49.000 mensen met een beperking en personeelsleden in residentiële voorzieningen.
Lees verder

Vast in de sneeuw: tientallen Duitsers brengen nacht door op snelweg
Tientallen automobilisten en vrachtwagenchauffeurs hebben in het noordwesten van Duitsland de nacht in hun voertuig moeten doorbrengen omdat ze op een autoweg vastzaten in de sneeuw.
Lees verder

Engelse vissen en schaaldieren krijgt marketing make-over voor lokale markt: spinkrab wordt koningskrab
Een Engelse vissersvereniging wil twee visproducten een nieuwe naam geven om ze aantrekkelijker te maken voor de lokale markt. Dat heeft Paul Trebilcock, hoofd van de Cornish Fish Producers' Organisation, aan het dagblad The Times gezegd.
Lees verder

Collega's en vrienden van K3 reageren op afscheid Klaasje: "Uit het verleden weten we dat een vervanger zoeken wérkt"
Verrassing van formaat vanmiddag: Klaasje Meijer (25), ook wel 'de blonde van K3' genoemd, heeft aangekondigd dat ze uit de groep stapt. Voor collega's, vrienden en familie van de meiden een hele aanpassing, maar iedereen reageert begripvol. Maar hoe kijken zij naar de toekomst?
Lees verder

Candice Martens is vanaf zondag te zien in 'Blind Getrouwd': "Pas toen de makers me een tweede keer belden, ben ik ervoor gegaan"
In het zesde seizoen van Blind Getrouwd huwt voor het eerst een vijftigplus-koppel, de andere duo's bestaan louter uit dertigers. Opvallend genoeg werden heel wat onder hen ingeschreven door vriend(inn)en. Zo ook Candice Martens (31) uit Beveren-Waas, die trouwens niet aan haar proefstuk toe is wat betreft VTM-datingprogramma's. Ze nam ooit deel aan 'The Bachelor'.
Lees verder

Collega's van K3 reageren op afscheid Klaasje: "Uit het verleden weten we toch al dat een vervanger zoeken wérkt"
Verrassing van formaat vanmiddag: Klaasje Meijer (25), ook wel 'de blonde van K3' genoemd, heeft aangekondigd dat ze uit de groep stapt. Voor collega's en vrienden van de meiden...
Lees verder

Word jij het nieuwe 'K3'-lid? Schrijf je hier in
'K3' laat er geen gras over groeien. De meidengroep liet nog maar net weten dat Klaasje hen zal verlaten of ze plaatsen al een oproep dat ze op zoek zijn naar een nieuw lid. "Dit najaar gaan we op zoek naar een opvolgster voor Klaasje. Of misschien wordt het deze keer wel een opvolger!" klinkt het. Zowel meisjes als jongens kunnen zich kandidaat stellen. Iedereen die drie shows per dag aankan, is welkom.
Lees verder

Kalasjnikov wil geweer voor hipsters lanceren
De Russische wapenfabrikant Kalasjnikov komt met een geweer dat speciaal gericht is op hipsters. Dat heeft topman Dmitri Tarassov gezegd in een interview met de krant 'RBK'. De MP-155 Ultima is een gadgetwapen dat gebaseerd is op een bestaand jachtgeweer, de MP-155.
Lees verder

Tachtigtal Europarlementsleden vraagt ontslag Borrell voor "vernederende" reis naar Moskou
Een groep van zo'n tachtig Europarlementsleden heeft vandaag het ontslag gevraagd van de hoge vertegenwoordiger van het Europees buitenlands beleid Josep Borrell, na diens "vernederende" reis naar Moskou. De trip heeft "de reputatie van de Europese Unie ernstige schade toegebracht", zeggen de volksvertegenwoordigers in een brief aan Commissievoorzitter Ursula von der Leyen.
Lees verder

Draghi stuurt Italiaanse rente naar historisch dieptepunt
De Italiaanse langetermijnrente is gezakt tot het laagste niveau ooit. De druk op de Italiaanse schuldenketel neemt af nu voormalig Europees centraal bankier Mario Draghi vorige week de opdracht gekregen heeft een regering te vormen. Italië geldt als een 'zorgenkind' in Europa als het op de staatsfinanciën aankomt.
Lees verder

NMBS bevestigt: loketten in 44 treinstations gaan dicht
De treinloketten in 44 stations zullen gesloten worden. Dat bevestigt de raad van bestuur van de NMBS. Een aantal begeleidende maatregelen zullen wel "verduidelijkt of verbeterd" worden.
Lees verder

Corona verspreidt zich makkelijker bij steenkoud weer: deze maatregelen zijn nu extra belangrijk
Het kwik duikt deze week een aantal graden onder nul en dat is goed nieuws voor het coronavirus. Dat gedijt immers goed in barre weersomstandigheden. En dus zijn deze maatregelen nu extra belangrijk om het virus een stap voor te blijven.
Lees verder

5 jaar geleden begon Klaasje aan haar K3-carrière: herbekijk hier haar auditie en haar allereerste optreden
Het K3-nieuws van Studio 100 sloeg vandaag in als een bom: Klaasje heeft na vijf jaar beslist om de groep te verlaten. Hanne en Marthe moeten nu op naar naar een andere 'blonde van K3' om hen te vergezellen. Dat doen ze via een talentenjacht die erg doet denken aan de manier waarop ze zelf bij K3 terecht zijn gekomen. Tijd dus voor een potje nostalgie: bekijk hier nog eens de auditie en het eerste optreden van Klaasje.
Lees verder

Ultrasimpel pastarecept met hele blok feta gaat viraal: redactrice Stéphanie doet de smaaktest
In Finland is het zoeken naar feta: in de supermarkten is de schapenkaas uitverkocht sinds het hele land verknocht raakte aan het 'Uunifetapasta'-recept van foodblogster Jenni Häyrinen. Het steringrediënt: jawel, een hele blok feta, ongesneden. Ook op videoplatform TikTok ging het recept viraal en nu lijkt de hele wereld de pasta te maken. Redactrice Stéphanie test het recept, maar moest eerst – ja, echt – drie winkels af voor ze feta vond.
Lees verder

Politie schiet met scherp op betogers in Myanmar: jonge vrouw in kritieke toestand
In Myanmar schiet de politie nu ook met scherp op tegenstanders van de militaire dictatuur. Volgens een dokter verkeert minstens één vrouw in kritieke toestand. Eerder had het regime al het waterkanon en rubberkogels ingezet om de protesten tegen de junta neer te slaan. Tientallen mensen werden opgesloten, er is ook sprake van verschillende gewonden.
Lees verder

Grootste onafhankelijke radiostation van Hongarije moet stoppen
Het grootste onafhankelijke Hongaarse radiostation moet stoppen met uitzenden. Het radiostation maakt vaak programma's die kritisch zijn over de Hongaarse regering van premier Viktor Orbán. Hongarije wordt vaak bekritiseerd, omdat er steeds minder sprake is van vrije pers.
Lees verder

Volley Vlaanderen maakt kruis over jeugdcompetities
Volley Vlaanderen zet alle jeugdcompetities stop. De Vlaamse volleybalfederatie ziet zich daartoe genoodzaakt door de huidige coronamaatregelen.
Lees verder