Doorgaan naar hoofdcontent

Domeinwachter waagt zich op ijs om kat die vastzit in chipszak te redden

Domeinwachter waagt zich op ijs om kat die vastzit in chipszak te redden

Een domeinwachter van Bokrijk heeft zondagochtend op de vijver aan 'Fietsen door het water' een kat gered die ei zo na bezweek aan de vriestemperaturen. Het dier zat met haar kop vast in een lege zak chips en was daardoor alle oriëntatie kwijt.

Lees verder

Vader Nicki Minaj overleden na vluchtmisdrijf

De vader van rapper Nicki Minaj is overleden na een auto-ongeluk waarbij de dader vluchtmisdrijf pleegde. Robert Maraj werd 64 jaar. Dat meldt de New Yorkse politie.

Lees verder

Vlaanderen wil tijdelijk werklozen verplicht activeren

Wie tijdelijk werkloos is door corona, moet zich niet inschrijven bij de VDAB. Vlaams minister van Werk Crevits wil dat veranderen.

Lees verder

Verenigd Koninkrijk start met quarantainehotels: wie regels omzeilt, krijgt boete van duizenden euro's

Reizigers moeten in het Verenigd Koninkrijk vanaf vandaag, maandag, tien dagen in hotelquarantaine. De kosten daarvoor moeten ze zelf betalen. Wie zich niet houdt aan de regels, riskeert forse boetes en zelfs een celstraf.

Lees verder

Elise Mertens sneuvelt ondanks goede start in achtste finales Australian Open

Door een al bij al onverwachte 6-7 5-7 uitschuiver tegen Karolina Muchova (WTA 27) moet met Elise Mertens ook de laatste Belg het enkelspel op de Australian Open verlaten. De 25-jarige Limburgse begon nochtans met vlag en wimpel aan het duel, maar zakte na een vroege 4-0 bonus in de eerste set weg. Een gemiste kans? Jazeker. Mertens bevond zich in een veelbelovende tabelhelft, waar alleen Ashley Barty nog overbleef als groot obstakel.

Lees verder

Australian Open: rolstoeltennisser Gérard plaatst zich voor finale

Rolstoeltennisser Joachim Gérard plaatste zich maandag voor de tweede keer in zijn carrière voor de finale van de Australian Open. Na een thriller versloeg de nummer vier op de ranking in de halve eindstrijd de Brit Gordon Reid (ITF 5) met 4-6, 7-5 en 6-3.

Lees verder

Drie leden van Brotherhood Sin Miedo opgepakt met molotovcocktails op E19

Drie leden van de Brotherhood Sin Miedo, een uit Nederland overgewaaide (motor)club, zijn vorige week opgepakt bij een controleactie op de E19 richting Nederland omdat ze in hun wagen een doos met twintig klaargemaakte molotovcocktails bij zich hadden. Dat bericht Gazet Van Antwerpen.

Lees verder

Hoe de vrieskou plots plaats maakt voor lenteweer van 16 graden

Het KMI voorspelt aangenaam lenteweer volgend weekend. Zaterdag zou het kwik 14 graden Celsius halen, zondag zelfs 16. Dat terwijl het vorige weekend nog helemaal in het teken van schaatsen stond. Hoe verklaar je dat?

Lees verder

Man redt hond uit bevroren meer

Een Russische man aarzelde niet om een hond, die door het ijs was gezakt, te redden. Hij zwom dapper door het ijskoude water achter de hond aan.

Lees verder

Dooi leidt tot pak kapotte waterleidingen: hoe vermijd je problemen?

Het is traditie: na elke stevige winterprik worden loodgieters overstelpt met oproepen voor kapotte waterleidingen. 'Lekken zijn nochtans makkelijk te voorkomen', aldus loodgieter Dirk Peytier.

Lees verder

Een man in de cel beslist over de toekomst van Catalonië

Oriol Junqueras, de veroordeelde leider van de linkse republikeinse partij in Catalonië (ERC), kan kiezen of hij in zee gaat met de Catalaanse nationalisten of met de linkse partijen. Beide coalities hebben evenveel zetels.

Lees verder

Lidl opent vier nieuwe winkels in België

Lidl gaat vier nieuwe winkels openen in België. Dat kondigt de Duitse supermarktketen maandag aan.

Lees verder

Waarom het geen toeval is dat Harry en Meghan nu hun zwangerschap aankondigen

Dat prins Harry (36) en Meghan Markle (39) op Valentijnsdag bekendmaakten dat ze hun tweede kindje verwachten, is allesbehalve toeval. Ook de zwart-witfoto waarmee dat gebeurde staat bol van de symboliek, zegt fotograaf van dienst en vriend van het gezin Misan Harriman.

Lees verder

Meerdere (ex-)parlementsleden niet in orde met aangifte mandaten en vermogen

Els Ampe (Open VLD) en twee (oud-)N-VA-parlementsleden dienden geen verplichte mandatenlijst in. N-VA-Kamerlid Bert Wollants deed volgens het Rekenhof dan weer geen aangifte van zijn vermogen, maar dat ontkent hij.

Lees verder

Huiskat Larry viert tiende werkverjaardag in Downing Street 10

Larry werd tien jaar geleden uit het asiel gehaald om de muizen in Downing Street nummer 10, de ambstwoning van de Britse premier, te vangen. Hoewel dat project volgens de officiële website nog 'in de planningsfase' zit, is Larry al tien jaar een ster bij de journalisten.

Lees verder

Kunstschaatsster toont talent op Prinsengracht in Amsterdam

De Amsterdamse Linden Van Bemmel (20) trok op Valentijnsdag haar schaatsen aan en besloot haar kunsten te laten zien op het smeltende ijs van de Prinsengracht, een gracht in Amsterdam. 'Ik vond het fantastisch om voor mijn huis te schaatsen', liet ze weten. 'Bedankt aan iedereen die me aanmoedigde.'

Lees verder

Zeven minderjarigen nacht in cel na lockdownfeestje in Kapellen

Zeven minderjarigen zijn zaterdagnacht betrapt op een lockdownfeestje in Kapellen. Ze werden gearresteerd, verhoord en voorgeleid bij de jeugdrechter. Dat gebeurde pas zondag, waardoor de jongeren de nacht in de cel doorbrachten. De ouders hebben kritiek op die aanpak, maar volgens jeugdrechter Luk Versteylen werd wel degelijk de juiste procedure gevolgd.

Lees verder

Auto dodelijke achtervolging Moeskroen gevonden

In het onderzoek naar de tweede bestuurder die zaterdag betrokken was bij de achtervolging en het ongeval in Moeskroen, dat twee kinderen het leven heeft gekost, is het tweede voertuig gevonden. In Frankrijk zijn twee verdachten opgepakt.

Lees verder

Black-out in Texas door zwaar winterweer

Een sneeuwstorm in Texas veroorzaakt problemen met de energiebevoorrading. Door de zware sneeuw wordt de helft van de installaties van de windenergie stilgelegd. Daardoor moeten 2,3 miljoen Texanen het roterend zonder stroom stellen.

Lees verder

Antwerps parket vraagt pv voor pepperspray Van Grieken

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken haalde tijdens een gesprek in de studio van het VTM-nieuws zondag een busje pepperspray boven. Dat is strafbaar. Het parket van Antwerpen vraagt de politie nu een proces-verbaal op te stellen.

Lees verder

Wetenschappers ontdekken per toeval leven onder ijslaag van 900 meter

Onder een dikke ijslaag van wel 900 meter diep troffen wetenschappers diertjes aan die op sponzen leken. Dat meldt het wetenschappelijke magazine Frontiers in Marine Science. Het is opmerkelijk dat diertjes in dergelijke omstandigheden overleven.

Lees verder

Nigeriaanse Ngozi Okonjo Iweala verkozen als directeur-generaal van de WTO

De Nigeriaanse Ngozi Okonjo-Iweala (66) wordt de nieuwe directeur-generaal van de Wereldhandelsorganisatie (WTO). Haar aanstelling werd vandaag goedgekeurd door de 164 leden. Op 1 maart treedt ze in dienst.

Lees verder

Britse variant maakt einde aan Nieuw-Zeelands 'rijk van de vrijheid'

Nieuw-Zeeland verpletterde de coronacurve en bleef maanden gespaard van het virus. Nu er drie besmettingen - met de problematische Britse variant - zijn opgedoken, voert premier Jacinda Ardern opnieuw drastische maatregelen in.

Lees verder

Acteurs en actrices steunen vrouwen in zaak-De Pauw: 'Steunbetuiging van collega's aan collega's'

Op sociale media krijgen de vrouwen die zich burgerlijke partij stelden in de zaak-De Pauw een hart onder de riem van veel collega's.

Lees verder

Ebola-uitbraak in Guinee baart Rode Kruis zorgen: 'Respons moet sneller zijn dan het virus'

In Guinee zijn zeven gevallen van de besmettelijke ziekte ebola vastgesteld. Drie mensen zijn overleden. Het Rode Kruis is bezorgd en stuurt 700 hulpverleners. Ook in Congo duikt de ziekte opnieuw op.

Lees verder

AA Gent mag voorzichtig naar boven kijken na 4-0-zege tegen Moeskroen

Mààr 4-0 was de uitslag tussen AA Gent en Moeskroen. Het had veel meer kunnen zijn in het voordeel van de Buffalo's, maar hun vizier stond opnieuw niet op scherp. Invallers Vadis Odjidja met de pre-assist plus twee assists en Tarik Tissoudali met de afwerking klaarden dan maar opnieuw de klus. Met dat duo op het veld kon ook Yaremchuk plots wel zijn kansen afwerken.

Lees verder

Berg zwerfvuil groeit, terwijl oplossing voor het grijpen ligt

Nederland gaat ook op kleine plastic flesjes én blikjes statiegeld invoeren. Steeds meer landen gaan voor de bijl, maar in Vlaanderen lijkt het maar niet te lukken. Er is nochtans een groot draagvlak voor statiegeld.

Lees verder

Hoofdstad Vanuatu opgeschrikt door aardbeving van 6,2

Port Vila, de hoofdstad van Vanuatu, is dinsdag opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 6,2. Dat heeft het Amerikaanse Geofysisch Instituut (USGS) laten weten. Het instituut rapporteerde aanvankelijk een magnitude van 6,7.

Lees verder

Honderden arrestaties in Turkije vanwege banden met PKK

Na de dood van dertien ontvoerde landgenoten in Noord-Irak zijn in Turkije meer dan 700 mensen gearresteerd in veertig provincies. De arrestanten worden ervan beschuldigd banden te hebben met de verboden Koerdische Arbeiderspartij PKK, zo maakte het ministerie van Binnenlandse Zaken bekend. Onder hen bevinden zich ook provinciale en districtleiders van de pro-Koerdische oppositiepartij HDP.

Lees verder

Australian Open: Elise Mertens plaatst zich voor halve finales dubbelspel

Elise Mertens heeft zich dinsdag aan de zijde van de Wit-Russin Aryna Sabalenka geplaatst voor de halve finales van het dubbelspel op de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het seizoen.

Lees verder

Tsjaad stuurt 1.200 soldaten naar grenszone met Mali, Niger en Burkina Faso

Tsjaad stuurt 1.200 soldaten naar de zogenaamde 'driegrenzenzone' tussen Mali, Burkina Faso en Niger om er de jihadisten te bestrijden. Dat heeft de Tsjadische president Idriss Déby Itno maandagavond aangekondigd in de marge van de G5 Sahel-top.

Lees verder

Proces tegen getuigen van Jehova wordt dinsdag gepleit

Het proces tegen de Getuigen van Jehova, die onder meer beschuldigd worden van het aanzetten tot haat tegenover ex-leden, wordt dinsdag behandeld voor de Gentse correctionele rechtbank. Het Interfederaal Gelijkekansencentrum Unia en een vijftiental personen hebben zich burgerlijke partij gesteld in de zaak.

Lees verder

Democraten kondigen onderzoekscommissie aan na bestorming Capitool

Voorzitter Nancy Pelosi van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft, zes weken na de gewelddadige bestorming van het Capitool, de oprichting van een onafhankelijke onderzoekscommissie aangekondigd.

Lees verder

Aantal ziekenhuisopnames daalt licht

Het dagelijkse aantal nieuwe ziekenhuisopnames is in de periode van 9 tot 15 februari met 3 procent gedaald. Dat blijkt dinsdag uit de voorlopige coronacijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.

Lees verder

Kom op tegen Kanker pleit voor rouwverlof van twintig dagen na overlijden kind

Kom op tegen Kanker (KOTK) vraagt een verlenging van het huidige rouwverlof bij het overlijden van een kind van maximaal drie dagen naar twintig dagen. Nabestaanden zouden die dagen ook flexibeler moeten kunnen opnemen. 'Mensen moeten het recht krijgen om te rouwen', zegt algemeen directeur Marc Michils in een persbericht.

Lees verder

Buurlanden ontstemd over Duitse grenscontroles

De Duitse regering heeft zondag een inreisverbod ingesteld aan de grenzen met Tsjechië en de Oostenrijkse regio Tirol, omdat het land bezorgd is over varianten van het coronavirus in die gebieden.

Lees verder

Gibson verkocht gitaren als zoete broodjes

'We konden in 2020 met onze productie de bestellingen gewoon niet bijhouden.' Dat zegt James Curleigh, ceo van de ­gitarenbouwer Gibson. En daar ­zitten de lockdowns voor veel tussen.

Lees verder

Zacht en droog met af en toe een regenbui

Dinsdagochtend is het meestal droog met kans op opklaringen. In de namiddag neemt de bewolking toe vanuit het westen, gevolgd door regen aan de kust. Op het einde van de dag verspreidt de regen zich naar het centrum van het land.

Lees verder

Geen treinen tussen Schaarbeek en Vilvoorde

Er rijden dinsdagochtend geen treinen tussen Schaarbeek en Vilvoorde.

Lees verder

Van Gucht: 'Cijfers zijn erg hoopvol'

De coronacijfers, die nu al twaalf weken aan een stuk dalen, stemmen viroloog Steven Van Gucht 'voorzichtig optimistisch.'

Lees verder

Europese consumentenorganisaties richten pijlen op TikTok

Verschillende Europese consumentenorganisaties zullen bij de Europese Commissie een klacht indienen tegen de filmpjesapp TikTok. Ze beschuldigen de app ervan de rechten en gegevens van gebruikers, vaak jonge kinderen, uit te buiten. Dat heeft het Europese netwerk van consumentenorganisaties (Beuc), waar Test Aankoop deel van uitmaakt, dinsdag aangekondigd.

Lees verder

Versoepelingen in woonzorgcentra op tafel

In de rustoorden waar de vaccinatiegraad hoog genoeg is, zouden de bewoners binnenkort meer bezoekers mogen ontvangen.

Lees verder

'Komende weken voorzichtig blijven, virusvarianten gaan fel druk zetten'

Maandag liet MR-voorzitter George-Louis Bouchez weten dat hij de restaurants terug open wil op 21 maart. 'We kijken naar de cijfers, niet naar de kalenders', reageert biostatiscus Geert Molenberghs op Radio 1.

Lees verder

'Je bent geen lama, spuug niet op straat': opvallende campagne én boetes tot 350 euro in Jette

Bezoekers van de zondagmarkt in Jette konden afgelopen weekend moeilijk naast een opvallende affiche kijken. 'Je bent geen lama, spuug niet op straat', is de boodschap. Wie betrapt wordt, kan een boete tot 350 euro riskeren.

Lees verder

Bamboeservies uit de rekken gehaald

Kunststoffen bamboeproducten, ­zoals kinderbordjes of herbruikbare bekers, mogen niet langer verkocht worden.

Lees verder