Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 1 februari 2021

Dit zijn de eerste beelden van ‘Leef!’: James Cooke volgt zes levensgenieters die stervende zijn

HLN
Dit zijn de eerste beelden van 'Leef!': James Cooke volgt zes levensgenieters die stervende zijn
James Cooke (36) laat zich binnenkort van een andere kant zien in de nieuwe docureeks 'Leef!'. Daarin volgt hij zes getuigen tijdens de laatste maanden van hun leven. En dat het een emotionele rollercoaster wordt, is al uit de eerste trailer van het programma af te leiden.
Lees verder

Wrevel over bouwvergunning voor 'Philippe Legrande' (koning Filip) op Frans eilandje
Bewoners van het Franse eilandje Île d'Yeu voor de kust van de Vendée stellen zich vragen bij de bouwvergunning voor 'Philippe Legrand', een schuilnaam die onze koning Filip gebruikt, onthult de krant Ouest-France.
Lees verder

Nafi Thiam sluit EK indoor niet uit
Nafi Thiam sluit niet uit dat ze begin maart meedoet aan het EK indoor in het Poolse Torun, maar zeker is dat lang niet. Alleen als ze zich honderd procent goed voelt, zal de olympische kampioen een gooi doen naar Europees goud.
Lees verder

Man opgepakt in Zuid-Frankrijk na gruwelijke moord
Een man is maandagnamiddag opgepakt in het centrum van de Zuid-Franse stad Toulon, na de ontdekking van een afgehakt hoofd in een kartonnen doos die uit het raam van een appartement werd gesmeten. Dat zeggen bronnen bij de politie. Het zou niet om terrorisme gaan.
Lees verder

De mysterieuze lekke band van Van Aert: "Wout weet niet waar en hoe het hem overkwam"
Godgeklaagd, was het, die lekke band van Wout van Aert. De enige, maar dan ook werkelijk de enige topper was hij die met een leegloper kreeg af te rekenen op het WK-parcours in Oostende. Onwaarschijnlijk, vindt ook ploegleider Jan Boven. "Je kan daar heel lang over doorpraten en blijven piekeren achteraf. Maar dat heeft geen zin. Zeker niet omdat Wout zelf niet precies weet waar en hoe het hem overkwam. Bij het opdraaien van de sintelbaan? Zou kunnen. Maar anderen hebben het over een plek eerder op het parcours. Wout kan er echt geen plaats op kleven. Voelde ook niet dat hij lek reed. Hij nam geen onnodige risico's, deed geen gekke dingen." Dat ene stomme steentje te veel, dus? "Brute pech, ja. Het is gebeurd. En dus moet je 't een plekje geven. Maar feit is dat het Wout opzadelde met een frustrerend gevoel."
Lees verder

Europees Geneesmiddelenagentschap buigt zich over eerste mogelijke coronamedicijn
Drie coronavaccins zijn al toegelaten in de Europese Unie, en nu buigt het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) zich voor het eerst over een middel dat coronapatiënten misschien kan helpen genezen. Het gaat om een zogeheten 'rolling review' van een therapie van het Amerikaanse Regeneron en het Zwitserse Roche, die de voormalige Amerikaanse president Donald Trump al toegediend kreeg toen hij het virus had opgelopen.
Lees verder

Overstromingsalarm in Parijs: Seine tot meer dan vier meter gestegen
De autoriteiten in Parijs hebben maandag verscheidene delen van de oevers van de rivier de Seine afgesloten vanwege overstromingsgevaar. Het waterpeil van de rivier is volgens gegevens van de stad tot boven vier meter gestegen. Paden en tunnels zijn volledig overstroomd en enkele trappen die naar de Seine leiden, werden afgezet.
Lees verder

Prins Harry aanvaardt excuses en "substantiële schadevergoeding" van Britse tabloid
Prins Harry (36) heeft de excuses van de Mail On Sunday aanvaard en daarbij een "substantiële schadevergoeding" ontvangen. Dat meldt Sky News. Volgens de krant zou de hertog van Sussex de Royal Marines de rug hebben toegekeerd sinds hij in maart vorig jaar afstand deed van zijn militaire taken. Een gerucht dat volgens de prins helemaal niet klopte.
Lees verder

Versoepeling bezoekregeling gevangenissen: vakbonden dienen stakingsaanzegging in
De vakbonden bij de gevangenissen hebben afgelopen weekend een stakingsaanzegging ingediend voor alle Belgische gevangenissen, nadat beslist werd om de bezoekregeling te versoepelen. Dat is vanavond bij de vakbonden vernomen.
Lees verder

Beke: "Geen goed idee om vaccinatiestrategie om te gooien om jongeren voorrang te geven"
Is het een goed idee om jongeren voorrang te geven bij de vaccinatiecampagne? Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) begrijpt de vraag, maar is geen voorstander, zo laat hij weten in VTM NIEUWS. "Het is niet omdat je als eerste gevaccineerd wordt, dat je ook als eerste je vrijheid terugwint."
Lees verder

Kritiek van links en rechts op Franse aanpak radicaal-islamitische 'maladie'
Het wetsvoorstel van de Franse regering tegen de radicale islam stuit op weerstand in het parlement. Kritiek is er van links en rechts. De Franse regering wil een einde maken aan de 'maladie' ('ziekte') van het islamitisch radicalisme, zoals de minister van Binnenlandse Zaken het noemt. Volgens deze Gérald Darmanin (38) tasten de extreme moslimgemeenschappen de eenheid van het land aan.
Lees verder

Dancefestival in Disneyland Paris gaat deze zomer niet door
Ook deze zomer zullen er geen stevige beats weerklinken in Disneyland Paris. Het Franse park heeft beslist om Electroland, hun driedaags dancefestival begin juli, te schrappen wegens de wereldwijde verspreiding van het coronavirus. Ook de Disneyland Paris Pride gaat niet door.
Lees verder

'Saved By The Bell'-acteur Dustin Diamond (44) verliest strijd tegen kanker
Amper drie weken nadat hij de diagnose kreeg, is acteur Dustin Diamond maandag overleden aan longkanker. Dat heeft z'n woordvoerder bevestigd aan TMZ. De acteur, die vooral bekend is van z'n rol als Screech in de tienerserie 'Saved By The Bell', werd 44.
Lees verder

De Ronde Van Vrouwenvoetballand: hoe de Super League het danspaleis van Wullaert en co is
Onze Red Flames-volger Dirk Deferme rijdt de Ronde Van Vrouwenvoetballand. De etappe van gisteren bracht hem naar de Korbeekdamstraat in Oud-Heverlee. In de OHL Academy onder de banner #samensterk won Anderlecht daar met 1-8.
Lees verder

TRANSFER DEADLINE DAY. "Anderlecht-spits Dimata op weg naar Espanyol" - Frutos verlaat RSCA - Transfer Vukotic naar Antwerp afgeblazen
De laatste dag van de transfermarkt levert áltijd spektakel op. Ook vandaag zullen er ongetwijfeld nog een resem opmerkelijke deals gesloten worden in binnen- en buitenland. Op deze pagina zit u de hele dag goed voor al het laatste transfernieuws.
Lees verder

TRANSFER DEADLINE DAY. "Anderlecht-spits Dimata op weg naar Espanyol" - Transfer Vukotic naar Antwerp afgeblazen
De laatste dag van de transfermarkt levert áltijd spektakel op. Ook vandaag zullen er ongetwijfeld nog een resem opmerkelijke deals gesloten worden in binnen- en buitenland. Op deze pagina zit u de hele dag goed voor al het laatste transfernieuws.
Lees verder

Merkel: "Uiterlijk na zomer vaccin voor iedere volwassen Duitser"
Uiterlijk na de zomer heeft iedere volwassen Duitser een aanbod voor een coronaprik gekregen. Daarvan is de Duitse bondskanselier Merkel overtuigd na een coronatop in de Duitse hoofdstad Berlijn. Het beraad moest duidelijkheid verschaffen over de nu nog stroef verlopende vaccinatiecampagne in de Bondsrepubliek.
Lees verder

Bab Buelens en Vincent Banic gaan trouwen: "Ik heb ja gezegd!"
Bab Buelens (26) en Vincent Banic (32) stappen in het huwelijksbootje. Dat hebben de twee bekendgemaakt op Instagram. "Ik heb ja gezegd!", schrijft Bab bij een foto waarop de tortelduifjes trots hun verlovingsringen tonen.
Lees verder

Alweer een Anderlecht-icoon weg: assistent Nicolás Frutos volgt Losada naar DC United
Nicolás Frutos (39) is aan zijn laatste weken bij Anderlecht bezig. De assistent van Vincent Kompany verhuist met Hernán Losada naar DC United. Er is zo alweer een clubicoon minder aan de slag bij RSCA.
Lees verder

ASSISEN. Helikopterbruid brengt haar ex in nauwe schoentjes: "Liefde maakt blind zeker?"
Björn De Candt is dikwijls belogen, bedrogen en gebruikt door zijn grote liefde, Kristel 'Appeltje'. Tot vandaag op de zitting toe. En dat nadat hij haar vanochtend een laatste keer uit de wind had proberen te zetten. "Liefde maakt blind zeker", merkte voorzitter Veerle Aelbrecht droogjes op.
Lees verder