Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 26 februari 2021

Dit is het loon in de financiële sector

HLN
Dit is het loon in de financiële sector
Boekhouder en verzekeringsadviseur staan naast verpleegkundige, technieker en ICT-verantwoordelijke op de lijst met meest gegeerde profielen in Vlaanderen. Als specialist in finance hoef je dus niet lang naar werk te zoeken. Maar krijg je ook loon naar werken om continu met geldzaken bezig te zijn? Jobat.be zocht het uit.
Lees verder

"Géén versoepelingen alstublieft, ik meen het!": acteur Marijn Devalck stuurt opmerkelijke oproep de wereld in
Acteur en zanger Marijn Devalck stuurt een duidelijke boodschap de wereld in: hij wil niet dat de regering de coronamaatregelen versoepelt. "Mijn oproep is misschien opmerkelijk omdat ik mijn brood verdien in de evenementensector, maar de teugels nu lossen is een slecht idee", motiveert Devalck.
Lees verder

Britse Queen Elizabeth opmerkelijk scherp voor anti-vaxxers: "Denk aan anderen in plaats van aan jezelf"
De Britse koningin Elizabeth (94), die vorige maand werd ingeënt tegen het coronavirus, heeft de prik ervaren als erg snel en bovendien pijnloos. De hoogbejaarde monarch was dinsdag in haar videogesprek met gezondheidsfunctionarissen ook wel opmerkelijk scherp voor diegene die geen inenting willen: "Je moet aan anderen denken in plaats van aan jezelf."
Lees verder

Boeing 777 met motorproblemen maakt noodlanding in Moskou
Een Boeing 777 van de luchtvaartmaatschappij Rossiya Airlines heeft vrijdagochtend een noodlanding moeten maken in Moskou vanwege problemen met de motor. De noodlanding komt nog geen week nadat eenzelfde toestel van het Amerikaanse United Airlines boven de stad Denver delen van een motor verloor nadat die in brand was gevlogen.
Lees verder

Benny Van Calster, vrijwilliger achter Thibau Nys: "Ik weet hoe ik hem moet prikkelen"
De 'Week van de Vrijwilliger' staat voor de deur. Ook de sportwereld teert op vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor anderen. Zes 'helpers' van toppers doen in woord en beeld hun verhaal over hoe ze – vaak gedreven door de liefde voor de sport – een atleet bijstaan en tevreden zijn met een dikke 'merci'. Zo ook Benny Van Calster, 49 jaar en postbode bij B-Post. Van Calster is de steun en toeverlaat van Thibau Nys.
Lees verder

Man of muur? MMA-reus incasseert gewillig dertig seconden lang staalharde meppen in zijn maag
Om aan een MMA-carrière te beginnen, moet je een beetje gek zijn. Dat bewijst kooivechter Francis Ngannou in een filmpje dat hij deelde via zijn social media. De Frans/Kameroense reus van 34, 1m93 groot en 113kg zwaar, laat zich daarin dertig seconden lang staalhard in z'n maag meppen.
Lees verder

Maarten Vandevoordt, de jongste doelman ooit in de Champions League, krijgt van ons verjaardagstaart: "Courtois of Mignolet? Doe mij maar Neuer"
Een elleboogblessure en corona staken eerder stokken in de wielen. Maar nu is Maarten Vandevoordt vertrokken en het liefst van al kijkt hij niet meer om. Op verjaardagsbezoek bij de nieuwe nummer één van Genk: "Ik kan gemakkelijk de knop omdraaien, dat moet als doelman."
Lees verder

Wie kleurt het openingsweekend? Dit zijn de favorieten voor de Omloop en Kuurne-Brussel-Kuurne
De Omloop en Kuurne-Brussel-Kuurne staan voor de deur. Met Wout van Aert start de nummer twee van de voorbije Ronde van Vlaanderen niet. De winnaar, Mathieu van der Poel komt enkel zondag in Kuurne aan de start. Wie mogen we vooraan in de koers verwachten en waar reden ze al dit seizoen? En vooral: wie is dit weekend al een troef in jouw Gouden Klassiekers-ploeg?
Lees verder

Dominique Van Malder verwerkt donkere periode: "Ik ben blij dat m'n therapeut mijn rugzak helpt dragen"
"Ik was rossig, ik was zwaarder en ik groeide op in kansarmoede. Je kan je voorstellen wat dat geeft in de jungle van de speelplaats..." Dominique Van Malder (45) kende een weinig evidente start in het leven, en het heeft jaren gekost om uit die donkere periode te klauteren. Hij schakelde daarvoor een therapeut in, en hij wil graag het taboe daarrond doorbreken. "Mijn mama is een halfjaar geleden gestorven. Ik heb veel aan mijn lief en mijn zoon, maar ik heb ook een dokter voor als het hierboven wat pijn doet."
Lees verder

Voor sommige mensen wordt de energiefactuur weer iets duurder
Hebt u ook al gemerkt dat uw energiefactuur sinds 1 januari duurder uitvalt? Daar zijn twee mogelijke redenen voor: de windmolenparken op zee en de afschaffing van de regeling met de terugdraaiende teller. Mijnenergie.be bekijkt hoe dat effect heeft op uw rekening.
Lees verder

Altijd weer krijgt meesteroplichter Piet Van Haut het voor elkaar, en zijn geheim is eigenlijk niet zo bijzonder
Kom achteraf niet klagen als je je kredietkaart hebt uitgeleend aan zelfverklaard meesteroplichter Piet Van Haut, zo oordeelde de raadkamer in Brugge. De rechtbank ziet dat anders en heropent de debatten in een betwisting over een American Express-kaart waarmee 56.000 euro is uitgegeven.
Lees verder

Lady Gaga ontroostbaar na ontvoering 2 hondjes en schietpartij op hondenuitlater: beloning van 500.000 dollar voor ultieme tip
Ryan Fischer (30), de hondenuitlater van popzangeres Lady Gaga, is woensdagavond op straat neergeschoten in Hollywood. Hij kreeg vier kogels in de borst, waarna twee van de drie hondjes van Gaga gestolen werden door de daders. De zangeres heeft een beloning van 500.000 dollar uitgeloofd voor wie meer informatie kan bezorgen over de misdaad. Ondertussen zijn ook beelden opgedoken van de overval en schietpartij zelf.
Lees verder

Enkel Letland dient per dag nog minder vaccins toe dan België
België staat in de lijst met dagelijks toegediende vaccins in de 27 Europese lidstaten zo goed als helemaal onderaan. Per dag komen er in ons land 0,11 vaccins per 100 inwoners bij, blijkt uit een tabel van de gespecialiseerde datawebsite Our World in Data, dat de corona- en vaccinatiecijfers van de hele wereld met elkaar vergelijkt. Enkel Letland zet nog minder vaccins, 0,09 per 100 inwoners per dag.
Lees verder

Akkoord binnen regering over pandemiewet: "Stap vooruit voor onze democratie"
De regering heeft een akkoord bereikt over de pandemiewet. Dat is bevestigd aan onze redactie. CD&V-voorzitter Joachim Coens tweette dat minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) iedereen op één lijn gekregen heeft en de wet klaar ligt om naar het parlement te vertrekken. "Stap vooruit voor onze democratie", aldus Coens.
Lees verder

Eerste grote festival afgelast: Graspop Metal Meeting uitgesteld tot 2022
Graspop Metal Meeting gaat deze zomer niet door, zo laat de organisatie vandaag weten. De 25ste editie van het festival wordt uitgesteld naar volgend jaar.
Lees verder

Corona kent geen genade: Alisson kan door reisrestricties niet naar Brazilië voor begrafenis van zijn vader
Arme Alisson Becker. De Liverpool-doelman kan door de reisrestricties de uitvaart van zijn vader niet bijwonen. Die verdronk woensdag in een meer nabij zijn vakantiehuis in Brazilië.
Lees verder

Geneesmiddel Leukine helpt bij de genezing van Covid-19, blijkt uit studie UZ Gent
Het geneesmiddel Leukine speelt een belangrijke rol bij de genezing van gehospitaliseerde Covid-19-patiënten. Dat blijkt uit een studie die het UZ Gent vorig jaar is gestart. Het geneesmiddel bevordert de zuurstofopname vanuit de longen naar het bloed en stimuleert het afweersysteem. In de VS wordt bekeken of het middel via verneveling in een klein toestel thuis kan worden ingenomen.
Lees verder

Slimme verlichting en beveiligingscamera's: met deze ingrepen geef je inbrekers geen kans
In 2019 noteerde de politie 47.021 meldingen van woninginbraak in ons land. De coronacrisis strooit echter ook inbrekers roet in het eten, want dit cijfer is met dank aan de avondklok en het sterk toegenomen thuiswerk sinds de eerste lockdown gedaald. Toch blijf je ook nu beter op je hoede. Met de volgende tips hou je je huis inbraakvrij.
Lees verder

Russische diplomaten verlaten Noord-Korea met een hand geduwd treinkarretje
Enkele Russische diplomaten en hun families moesten gisteren Noord-Korea op een nogal atypische manier verlaten. Als gevolg van de coronapandemie zijn er geen vliegreizen meer, waardoor de Russen een deel van hun reis met een zelfaangedreven treinwagon moesten doen.
Lees verder

Kanye West gaf zelf 10 miljoen euro uit aan zijn falende presidentscampagne
Zijn gooi naar het presidentschap heeft Kanye West (43) behoorlijk wat geld gekost. Uit het rapport dat kandidaten moeten inleveren bij de Amerikaanse kiescommissie, blijkt dat er zo'n 12 miljoen euro gemoeid was bij zijn campagne, waarvan ongeveer 10 miljoen euro uit de rapper z'n eigen zak kwam.
Lees verder