Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 5 februari 2021

Dik pak sneeuw zal niet voor ons land zijn

HLN
Dik pak sneeuw zal niet voor ons land zijn
Het wordt vandaag zacht, met maxima die nog boven 10 graden uitkomen, met vooral in het zuidoosten kans op een lokale bui. Het weekend brengt neerslag, die tegen zondag een winters karakter zou kunnen krijgen, meldt het KMI. Wellicht ontsnappen we aan een dik pak sneeuw, maar Nederland krijgt er wel flink van langs. Volgende week volgen er een aantal dagen waarbij het kwik onder het vriespunt blijft.
Lees verder

Dik pak sneeuw zal niet voor ons land zijn, Nederland krijgt er flink van langs
Het wordt vandaag zacht, met maxima die nog boven 10 graden uitkomen, met vooral in het zuidoosten kans op een lokale bui. Het weekend brengt neerslag, die tegen zondag een winters karakter zou kunnen krijgen, meldt het KMI. Wellicht ontsnappen we aan een dik pak sneeuw, maar Nederland krijgt er wel flink van langs. Volgende week volgen er een aantal dagen waarbij het kwik onder het vriespunt blijft, zegt onze weerman Frank Duboccage.
Lees verder

OVERZICHT. Aantal overlij­dens daalt sterk voor derde dag op rij, ook ziekenhuisopnames blijven zakken
Het aantal overlijdens aan Covid-19 blijft fors dalen in ons land, nu met 20,8 procent. Daarnaast blijven de ziekenhuisopnames zakken. Het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen stijgt wel nog ten opzichte van een week eerder, maar in vergelijking met hetzelfde gemelde cijfer van gisteren zien we een kleine daling. Dat blijkt uit voorlopige gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Vol vertrouwen in doorgaan Australian Open: niemand test positief op corona
Gisteravond leek het erop dat niemand van de 160 spelers (op een totaal van 507 personen) die mogelijk in contact waren gekomen met de besmette hotelmedewerker positief hadden getest op covid. De Australian Open start dus gewoon maandag.
Lees verder

Zware botsing met Porto-speler beroert de gemoederen in Portugal: Conceiçao woest, Pepe zelfs in tranen
Geen fijne beelden uit Portugal. Tijdens de competitiematch tussen Belenenses en FC Porto kwam het in het slot van de match tot een zware botsing. Thuisdoelman Stanislav Kritsyuk kwam z'n doel uit en beukte vol in op Porto-rechtsachter Nanu. Die moest meteen afgevoerd worden naar het ziekenhuis.
Lees verder

Wat zijn de gevolgen van één jaar coronacrisis op de arbeidsmarkt? Dit zijn de belangrijkste cijfers
De coronacrisis sleept intussen al bijna één jaar aan. Er zijn dus ook steeds meer cijfers die gedetailleerd aantonen wat het effect is op onze arbeidsmarkt. Een vrolijk beeld levert dat niet op, maar experts zien wel degelijk ook manieren om de tewerkstelling zo snel mogelijk terug op te krikken. Jobat.be licht enkele cijfers toe.
Lees verder

Op zoek naar de triggers voor de blessures van Hazard: "Allemaal samen een perfecte storm voor blessures"
Eden Hazard (30) verliet Chelsea met even weinig zorgen als blessures. Hoe komt de Rode Duivel bij Real Madrid dan aan tien blessures op anderhalf jaar tijd? "Er zijn gemakkelijk zeven triggers te vinden", klinkt het bij medische experts. De perfecte storm voor een blessuregolf.
Lees verder

Rechterhand van afgezette Aung San Suu Kyi opgepakt in Myanmar
De rechterhand van de afgezette regeringsleider Aung San Suu Kyi (75) is vrijdag opgepakt, enkele dagen nadat het leger van Myanmar de macht greep en Suu Kyi arresteerde.
Lees verder

Molenberghs over veel forsere stijgingen in Wallonië dan in Vlaanderen: "Britse variant rukt op van noord naar zuid"
De Britse variant is aan een opmars bezig van noord naar zuid. Zo verklaarde biostatisticus Geert Molenberghs aan HLN Live de opvallend forsere stijgingen van het aantal nieuwe besmettingen in Wallonië ten opzichte van Vlaanderen.
Lees verder

Antwerpse huisvestingsmaatschappij krijgt gelijk rond buitenlands eigendomsonderzoek
Het Antwerpse hof van beroep heeft geoordeeld dat een man die een woning in eigendom heeft in Marokko aan de Antwerpse sociale huisvestingsmaatschappij Woonhaven 61.000 euro aan sociale voordelen moet terugbetalen. Buitenlands eigendomsonderzoek door Woonhaven toonde aan dat de man onterecht een sociale woning kreeg in ons land. Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) reageert tevreden.
Lees verder

LIVE. MR wil ook vooruitzichten voor andere sectoren - Erika Vlieghe: "Laat ons op het voorzichtige elan verdergaan"
De heropening van de kappers zal geen hele reeks versoepelingen inleiden. Dat heeft premier Alexander De Croo gezegd in de Kamer. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke kondigde dan weer aan dat er deze maand nog 443.000 vaccins van AstraZeneca verwacht worden. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

Goffin treft thuisspeler Popyrin in eerste ronde Australian Open, Flipkens moet aan de bak tegen Venus Williams
David Goffin (ATP 14) neemt het in de eerste ronde van de Australian Open op tegen thuisspeler Alexey Popyrin (ATP 114). Kimmer Coppejans (ATP 178) komt de baan op tegen de Tsjech Jiri Vesely (ATP 69).
Lees verder

Goffin treft thuisspeler Popyrin in eerste ronde Australian Open, Coppejans tegen Tsjech Vesely
David Goffin (ATP 14) neemt het in de eerste ronde van de Australian Open op tegen thuisspeler Alexey Popyrin (ATP 114). Kimmer Coppejans (ATP 178) komt de baan op tegen de Tsjech Jiri Vesely (ATP 69).
Lees verder

Emma Stone speelt vrouwelijke Frankenstein in nieuwe film 'Poor Things'
Op vlak van filmrollen ondergaat Emma Stone (32) de laatste tijd de ene transformatie na de andere. Zo is ze binnenkort te zien als Cruella DeVil in de live-actionremake van '101 Dalmatiërs' en straks speelt ze ook nog de rol van vrouwelijke Frankenstein in de film 'Poor Things'.
Lees verder

Anonieme dreigbrief in privébrievenbus burgemeester Bart Tommelein: "We weten je te vinden"
Nadat eerder deze week de privéwoning van premier Alexander De Croo werd beklad, kreeg ook Oostends burgemeester Bart Tommelein (Open Vld) bedreigingen te verduren. Onbekenden staken bij hem thuis een dreigbrief in de bus. Het was nota bene de vrouw van burgemeester die de bus leegde en de boodschap aantrof. "Een zeer laffe actie. Ik wil altijd in dialoog treden met wie het niet met mij eens is, maar laat mijn familie erbuiten."
Lees verder

Hilde Laga, de machtigste vrouw van de Brusselse beurs: "Mijn kleinzoon begrijpt niet waarom mijn auto groter is dan die van mijn man"
Ze is dé machtigste vrouw van de Brusselse beurs maar zelf wuift GIMV-voorzitter Hilde Laga (64) zoveel eer van tafel. Een bruisende carrière, vier kinderen en zes kleinkinderen later, lacht het leven haar onophoudelijk toe. "Mijn generatie is mentaal en fysiek fitter dan ooit. Waarom zou ik al uitbollen?"
Lees verder

Zijn Brad Pitt en Jennifer Aniston weer samen? Het internet denkt van wel
Zijn Brad Pitt (57) en zijn ex-vrouw Jennifer Aniston (51) alweer een koppel, of op z'n minst opnieuw goede vrienden? Hun fans van het eerste uur zijn overtuigd van wel. Op een foto die Jennifer postte op Instagram is namelijk een man te zien die verdacht veel op Brad lijkt.
Lees verder

PROMOJAGERS SUPERTIP. 2+2 gratis bij grote supermarktketen: "Mijn rekening ging van 203 naar 41 euro"
Wie graag een koopje doet, moet volgens de leden van de Facebookgroep Promojagers België momenteel bij Hyper Carrefour zijn. Nog tot en met 14 februari loopt daar een 2+2 gratis-actie en de kortingen zijn de moeite, zo blijkt uit hun getuigenissen.
Lees verder

Emiel Verstrynge doet wat van Thibau Nys werd verwacht: "Ik kon starten zonder druk: een groot voordeel"
Een eerstejaarsbelofte die meteen zijn mannetje staat in het veld? Emiel Verstrynge (19) doet deze winter wat eigenlijk van leeftijdsgenoot Thibau Nys werd verwacht. "Hij stond veel meer onder druk."
Lees verder

Zijn Brad Pitt en Jennifer Aniston dan toch weer samen? Het internet is er alweer zeker van
Zijn Brad Pitt en zijn ex-vrouw Jennifer Aniston alweer een koppel, of op z'n minst opnieuw goede vrienden? Hun fans van het eerste uur zijn overtuigd van wel. Op een foto die Jennifer postte op Instagram is namelijk een man te zien die verdacht veel op Brad lijkt.
Lees verder